Звіт класного керівника 5-Б класу для педконсіліума

Про матеріал
Психолого-педагогічна характеристика класного колектива 5-Б класу для педконсіліума.
Перегляд файлу

Звіт класного керівника 5-Б класу

Олени Петрівни Кабанової

за 2018-2019 навчальний рік

  В 5 «Б»  класі навчається _23_ учня: _7_ хлопчиків  і _16_ дівчаток. Вік 10-12 років: 2006 р.- _1_ учень, 2007 р. -_6_ учнів, 2008 р. - _16__ учнів . Колектив склався з 1 класу, з 1 по 4 клас за цей період кількість учнів класу не змінилася. а в 5 класі до нас приєдналась 1 дитина. У колективі __17 учнів, які виховуються в повній сім’ї, 6 дітей з багатодітних сімей, _4_ - з неповних сімей, _1_ - виховується в прийомній сім’ї.

   У класі висока успішність з усіх предметів. На уроках учні уважні, прагнуть сумлінно готуватися до уроків. Вчаться на «високий рівень» - _8-35%_ осіб, на «середній» - _14-61%_ осіб, на «достатній» - 1-4%_ _учня. Таким чином, успішність – 96%, а якість знань по класу склала - 100%.  Хочу звернути увагу на Панова М., в якого є одна «9» з укр.м і всі оцінки «10» та «11». Постійно на контролі Кас’яненко К, хоча в нього достатній рівень,  мати не байдужа, завжди цікавиться успіхами дитини і я підтримую її в цьому.

  Результати щорічного медичного обстеження свідчать про те, що здоров'я дітей перебуває в межах допустимих норм: основну групу здоров'я мають _69% п’ятикласників Хочу звернути увагу вчителів-предметників на учнів з  підготовчої групи : Горохов М.(захвор.серця_, Григор’єва Н , Делюкова Л., Мігуш В., Панов М.,(зниж.зору),Крук А.(ВСД), Циганкова І.(звільнена від фіз.вих. до кінця семестру/невролог.захвор.сулобів)

Проблема виховної роботи 5-Б класу:

«Створення сприятливих умов для успішного розвитку ідивідуальності кожного учня, виховання свідомого громадянина,  патріота; виховання активної, вільної, всебічно розвиненої особистості,  спрямованої на саморозвиток, формування уміння діяти самостійно з урахуванням індивідуальних здібностей і інтересів»

Мета і завдання виховної роботи:

Виховання свідомого громадянина, патріота, набуття учнями соціального досвіду, високої культури міжнаціональних взаємовідносин, формування у дітей потреби та уміння жити в громадянському суспільстві, духовності та фізичної досконалості, моральної, художньо-естетичної, трудової, екологічної культури.

 

Основною метою виховної роботи є створення соціально-культурного клімату в дитячому оточенні, який би допоміг дитині легко освоїтись у виховному процесі, сприяв творчому саморозвитку, саморозкриттю школярів, спонукав би їх до пізнавальної діяльності, відповідальності за доручену справу, сприймати навколишній світ, таким, яким він є насправді. Протягом І семестру були поставлені завдання: сприяти згуртуванню класного колективу та виховувати загальнолюдські цінності в учнів. На мою думку, завдання виконані, над деякими продовжуватиму працювати й надалі

  Учні погоджують свої дії з класним керівником. Клас має хороших творчих та активних організаторів (.Жигарева В., Матеус С., Мігуш В.,Циганкова І., Чемпаєш А., Білов М.), які є його авторитетними і повноважними представниками. Вони самодостатні, активні, здатні повести за собою клас, але потребують постійного корегування. Крім цього є група учнів Сталінова М., Бойченко С., Крук А., Делюков Д. , які володіють організаторськими здібностями і могли б в майбутньому проявити себе .

 Хлопці і дівчата проявляють активність і творчість у проведенні класних і шкільних заходів.Беруть участь у конкурсах «Соняшник»\Тихонова В., Тихонова М., Чемпаєш О., Дерипапа Є.\, міжнародний конкурс знавців укр.мови «Яцик»-Тихонова М(ІІ), Тихонова В.(ІІІ), «Кенгуру».  Діти з ініціативою підтримали мої ідеї до заходів і прийняли  активну участь у: заході  (заходи в таблиці)

  Діти займаються в установах додаткової освіти, як спортивного, так і естетичного напрямку.

-ДЮСШ-Білов М., Делюков Д., Дерипапа Є-є призерами з веслування.,

-спортивні танці- Сталінова М., Тихонова М.

- музична школа-Бойченко С., Тихонова В.

-художня школа і кружок-Мігуш В., Жигарева В.,

-ансамбль-  Циганкова І.

-будинок творчості- Тихонова В.

 Напрямок активності

Матеріальне становище у більшості дітей середнього рівня. Більшість дітей виховується у сім’ях, де панує повага та взаєморозуміння. У спілкуванні з вчителями, дорослими та однолітками учні проявляють повагу , тактовність та ввічливість, але іноді ,за моїм спостереженням, забувають привітатися. В цілому учні з розумінням ставляться одне до одного.

Всі учні мають друзів у класі й поза класом, хоч інколи  Кас’яненко К. проявляв впертість і не бажав говорити ні з ким, а інколи вдавався до обману та хитрощів.

  Клас активний, сповнений творчої енергії. Учні у своїх справах ставлять перед собою суспільно корисні цілі, позитивні духовні запити. Їх об'єднує загальна мета діяльності, а не просто дрібні цілі кожного учня окремо. П’ятикласники прагнуть постійно спілкуватися і співпрацювати один з одним. Їх відрізняють стійкі інтереси.

Організованість

  У колективі справедливо ставляться до всіх однокласників, прагнуть підтримати слабких в загальній діяльності(Ушанова М., Делюкова Л., Григор’єву Н.); розумно, доброзичливо вирішуються питання взаємодопомоги. Важкі умови, ситуація небезпеки, несподівані сильні впливи ще більш згуртовують клас. Клас доброзичливо, співчутливо ставиться до нових членів колективу (Тихонова В.), намагаються допомогти освоїтися і «прижитися».

 Інтелектуальна комунікативність

Більшість учнів класу прислухаються до думки своїх товаришів і приходять до одностайноного судження, легко знаходять спільну мову, взаєморозуміння при вирішенні групових завдань. Критичні зауваження з боку членів класу приймаються доброзичливо і сприяють створенню єдиної групової думки.

Психологічний клімат

 У класі переважає взаєморозуміння, добрий загальний настрій, доброзичливість у взаєминах. Успіхи чи невдачі товаришів викликають співчуття, щира участь інших членів класу, тут мають місце схвалення, підтримка, а докори і критика робляться з справедливих позицій. Учням подобається бути разом, їм хочеться частіше перебувати в класі, брати участь спільної діяльності, часто питають мене, коли в нас в класі буде новий захід та охоче планують свої справи на майбутнє.

Загалом стосунки у класi товариськi, толерантнi, приятельськi.. Але іноді,повного порозумiння мiж дiвчатами та хлопцями немає (є випадки заздрощi, образливостi, амбiцiйностi) і я, як класний керівник, працюю над цим. Траплялося, що учні , на мій погляд,  у стосунках мiж собою не проявляли  щиро спiвчуття, теплоти, галантностi, терпимостi до помилок товарища.

Робота з батьками

Батьки дуже зацікавлені в успіхах своїх дітей, у високому рейтингові навчальних досягнень і мікрокліматові  в класі,  а тому є активними учасниками навчально-виховного процесу в житті класу.

 Ініціативність, активність, живий оклик на нові справи, творчі починання - ось основні риси класного колективу.

Як класний керівник цього класу, я завжди впевнена, що батьки підтримують всі мої творчі починання і ми разом спирятимемо вихованню всебічнорозвиненої особистості.

Протягом року було проведено дві зустрічі (див.в табл.), але підтримую особистий  зв’язок з батьками онлайн та на індивідуальних зустрічах.

Дякую першій вчительці Риженковій Г.М. та батькам учнів 5-Б класу за міцний, дружній дитячий колектив.

 

Дата

Захід

Тема уроку (заходу)

 

03.09

Шкільне свято

Свято «Зустріч зі школою» .Першого дзвоника.ВЗЗСО №1

 

10.09

Виховна година

"Твої обов’язки в класі". Призначити шляхом голосування відповідальних за доручення. Обрати старосту класу Кл.керівник, учні 5-Б кл.

 

17.09

Класна година

 

"Ми вже не малята, ми вже стали дорослішими".Визначити класом відзначення дня народження учнів у класі. Бесіда "Що робити, коли загубив якусь річ?"Кл.керівник, учні класу.

 

24.09

Класна година

"Як поводитися, якщо тебе образили?". Практичне заняття Кл.керівник, учні класу.

01.10

 

Кл.год.

« Дітям про В.С.Сухомлинського».Кл.керівник, учні класу.

 

 

Підготовка до Дня вчителя.

Творчий сектор.

04.10

Святковий концерт до дня вчителя

Участь учнів 5-Б класу в святковому концерті до Дня вчителя.Учні 5-Б класу

16.10

Класна година

Наш дружній клас "Як подобатись іншим людям?" - практичне заняття.

Привітання чоловіків зі Святом.Кл.керівник, учні класу

19.10.18

Шкільний захід

До дня Козацтва , 5кл, І місце. Організувала команду від 5-Б класу з виступом.

 

22.10

Виховна бесіда

«Говоримо ввічливо». Мета: виховувати ціннісне ставлення до культури мовлення, поглиблювати розуміння учнями етики спілкування.Кл.керівник, учні класу.

Жовтень 2018

Бібліотечний тиждень

Організувала поповнення книжками  бібліотечного фонду учнями 5-Б кл. Мілова Д., Жигарева В.,Дерменжі І.,Панов М.,Рощупкіна Д., Григорёєва Н., Матеус С.

26.10.18

Класний захід

Святкування дня літнього та осіннього іменинника.

01.11.18

Осінні канікули

Похід

До осіннього лісу «Спостереження за змінами в природі осінню»

05.11

 

Класна година

9 листопада – День української писемності. "Ти – наше диво калинове!"

Кл.керівник, учні класу.

12.11

 

Класна година

"В здоровому  тілі -  здоровий дух".

Круглий стіл на тему: "Твої обов’язки і права".

Кл.керівник, учні класу.

19.11

 

Кл.год. 

"Бережи свій час і час інших", "Як правильно організувати свою працю?"Кл.керівник, учні класу, психолог.

22.11

 

Класна година

День Соборності України (інформація для учнів).Кл.керівник, актив класу.

23.11.18

Шкільний захід

«Посвята в п’ятикласники», 5 кл. Організувала команду від 5-Б класу з виступом.

30.11.18

Благодійний ярмарок

Організувала учнів 5-Б до збору коштів на допомогу хворій дитині в 4-Вкл. Зібрано 445 грн коштів.

03.12

 

Кл.год.

«Квіти – окраса нашого життя» (квіти України).Кл.керівник, учні класу.

06.12

 

розважальна спортивна гра.

«А, ну-ма, хлопці!» учні 5 класів.

10.12

 

Кл.год.

«Моя сім,я, моя родина» (анкетування).Кл.керівник, учні

 

17.12

Кл.год. "

Музика, яку ми слухаємо. Музика, яку ми любимо".Актив класу.

20.12.18

Шкільний захід

Організувала новорічний мюзикл «Аліса в країні чудес» від 5-Б класу на новорічному  вечорі для 5-6 кл.

14.01.2019

Класний захід

Дискотека 80-х.

14.01

 

Кл.год.

"Твої вороги  психоактивні речовини", "Як поводитись у складних життєвих ситуаціях".Актив класу

 

22.01

 

Класна година

День Соборності України. Перегляд презентацій та відео-роликів.Актив класу

28.01

 

Класна година

День пам’яті Героїв Крут.Актив класу

04.02

 

Кл.год.

"Імідж сучасної людини", "Молодіжне дозвілля".Актив класу

05.02.19

Благодійний ярмарок

Організувала учнів 5-Б до збору коштів на допомогу хворій дитині в 5-В кл.

 

11.02

Кл.год. 

"За правилами етикету", "Його ввічливість етикет".

 

18.02

Кл.год.

"Гуманістична мораль у громадянському суспільстві",

26.02

 

Кл.год.

"Духовність особистості і мистецтво".

 

05.03

Кл.год.

"Таланти твої, Україно","Наш край у творах мистецтва".

 

11.03

Кл.год.

"Що мали вміти хлопці і дівчата вступаючи у доросле життя".

15.03.2019

Батьківський захід

До 8 Березня організувала захід з учнями та батьками «Мила, люба, матусенька моя…»

21.03.2019

Урок інформатики5-Б

Мобільні додатки для монтажу відеороликів.

22.03.2019

Класний захід

Організувала та провела захід «Ну, мо, дівчатка!»

01.04.2019

Еко-акція

Колектив класу прийняв участь у акції «Зелена стрічка» з 5-Б на тему  «Чисте місто починається з тебе» з відеозвітом на сторінці в ФБ нашої школи.

08.04

 

Кл.год.

"Проблеми природи нашого краю".

 

22.04

Кл.год

. "Школа – мій дім, я – господар у нім".

24.04.2019

Батьківська зустріч

Організувала та провела зустріч з батьками на тему «Диктатори чи ліберали? Золота середина у вихованні» з фотозвітом на сторінці в ФБ нашої школи.

20.05.2019

Класний захід

Святкування зимових та весняних іменинників

24.05.2019

Святкова устріч

Святкування закінчення навчального року

27.05.2019

Похід на «Пелікан»

Здорові діти-здорова нація! Веломарафон, катання на вод.транспорті, змагання з рибної ловлі, розваги на свіжому повітрі.

03.06.2019

Квест

5-і класи «Похід за інформацією» на морвокзал./фото на стор. в ФБ/

 

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Марченко Ганна Вадимівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
doc
Додано
11 листопада 2019
Переглядів
4593
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку