Презентація "Види булінгу у школі"

Про матеріал
У даній розробці детально розібрані усі види булінгу (основні), з якими зустрічаються підлітки сьогодні.Їх походження, визначення, приклади.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ВИДИ БУЛІНГУ В ШКОЛІ

Номер слайду 2

КІБЕРБУЛІНГ АБО АГРЕСІЯ В ІНТЕРНЕТІ

Номер слайду 3

«Кібербуллінг» походить з англійської мови, створено від двох слів: кібер (позначає віртуальне, опосередковане ком-п ’ютером середовище) і буллінг (походить від англ. bull - бик, бугай, а в переносному значенні - дуже велика, сильна чи агресивна персона; і позначає процес лютого, завзятого нападу; близькі за смислом дієслова українською мовою - роз ’ятрювати, задирати, прискіпуватися, провокувати, дошкуляти, тероризувати, цькувати та ін.).

Номер слайду 4

В українській мові найближчий аналог -сленгове слово «бикувати», що включає смисловий відтінок тупості, обмеженості, незграбності, неоковирності. Кібербулінг іще перекладають як кіберзалякування.

Номер слайду 5

Отже, КІБЕРБУЛІНГ - це новітня форма агресії, що передбачає жорстокі дії з метою дошкулити, нашкодити, принизити людину з використанням інформаційно-комунікаційних засобів:мобільних телефонів, електронної пошти, соціальних мереж тощо.

Номер слайду 6

Типи кібербулінгу. Використання особистої інформації Анонімні погрози Переслідування Хепіслепінг Тролінг і флеймінг

Номер слайду 7

Використання особистої інформації«Зламування» поштових скриньок, серверів, сторінок у соціальних мережах з метою отримання особистої інформації про людину та переслідування її.

Номер слайду 8

Анонімні погрози. Кіберхулігани анонімно посилають листи на адресу електронної пошти своєї жертви з повідомленнями загрозливого змісту.

Номер слайду 9

Переслідування. Кіберпереслідування відбуваються за допомогою мобільного зв’язку або електронною поштою. Хулігани можуть довгий час переслідувати свою жертву, завдаючи брудних образ принизливого характеру або шантажуючи будь-якими таємними фактами.

Номер слайду 10

Тролінг (trolling — ловля риби на блешню) - розміщення в інтернеті (на форумах, у блогах тощо) провокаційних повідомлень з метою викликати флейм, тобто конфлікти між учасниками, взаємні образи.

Номер слайду 11

Флеймінг. Улюблений метод «тролів» (провокаторів) у мережі - флеймінг(від англ. flaming - пекучий, гарячий, полу-м ’яний) - обмін короткими гнівними і запальними репліками між двома чи більше учасниками, використовуючи комунікаційні технології.

Номер слайду 12

Обмовлення, або зведення наклепів - розповсюдження принизливої неправдивоїінформації з використанням комп ’ютерних технологій. Це можуть бути текстові повідомлення і фото, і пісні.

Номер слайду 13

Хепіслепінг (Happy. Slapping - щасливе ляскання, радісне побиття) - назва походить від випадків в англійському метро, де підлітки били перехожих, тоді як інші записували це на камеру мобільного телефону.

pptx
Додано
11 листопада 2019
Переглядів
3032
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку