Звіт про проведення «День юного натураліста»

Про матеріал
За традицією в третій тиждень вересня активісти гуртка «Екологічна варта » (керівник Познякова Л. В.) з метою формування екологічної культури учнів, виховання бережливого ставлення до природи залучили учнів школи до Всеукраїнської акції «День юного натураліста» . В школі відбулося урочисте відкриття екологічного тижня, присвяченого Всеукраїнській Акції "День юного натураліста". На виховних годинах класні керівники і класоводи повідомили учням про початок даної акції, її мету та завдання, які постануть перед ними.
Перегляд файлу

  

     Опорний заклад Очеретинський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Олександрівської селищної ради Донецької області

 

 

 

 

 

Звіт про проведену роботу в школі

Всеукраїнської акції

 «День юного натураліста»

 

 

 

Підготувала: вчитель географії

Познякова Л. В.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2023 н.р.

       

 

 

 

 

 За традицією в третій тиждень вересня активісти гуртка «Екологічна варта » (керівник Познякова Л. В.) з метою формування екологічної культури учнів, виховання бережливого ставлення до природи залучили учнів школи до Всеукраїнської акції «День юного натураліста» . Екологічний гурток  проводить значну роботу з екопросвіти і поширення екологічних знань як в середовищі учнів, так і серед батьківської громадськості. Члени екологічного гуртка не лише отримують теоретичні знання, а й займаються практичною роботою зі збереження довкілля - проведення акції «Чисте подвір’я», акції по озелененню .

          В школі відбулося урочисте відкриття екологічного тижня, присвяченого Всеукраїнській Акції "День юного натураліста". На виховних годинах класні керівники і класоводи повідомили учням про початок даної акції, її мету та завдання, які постануть перед ними.

      До програми проведення Всеукраїнської акції "День юного натураліста» були включені наступні заходи:

1.Відкриття екологічного тижня, присвяченого Всеукраїнській акції "День юного натураліста “.

3. Виховний захід  на тему «Земля наше – рідний дім і наше майбутнє» та круглому столі: "За чисте довкілля».

4. Фотоконкурс «Краса поряд з нами».

5. Акція До Всесвітнього дня прибирання «Очеретинці, вперед».

6. Акція «Приберемо планету» та операція "Чисте подвір'я».

    До роботи було залучено учнів 2 - 11 класів, їх класних керівників, вчителів-предметників та інших членів нашої дружної шкільної родини. 

      Ми вже давно працюємо над озелененням класних кімнат школи тому, що це не лише дуже красиво, але й корисно. Учні та вчителі разом висаджують нові рослини, займаються їх пересадженням та щоденно доглядають за ними. Учні розробили каталог квітів нашої школи, де описали умови та догляд за квітами. Але війна внесла свої корективи. І всі квіти з класних кімнат вчителі і діти забрали по домівкам і тепер доглядають їх

     Серед учнів був проведений захід, під час якої учасники продемонстрували свої знання про рідкісні рослини, правила догляду за кімнатними рослинами.

       Також було організовано загальношкільну трудову акцію «Приберемо планету» та операція "Чисте подвір'я". Учні та вчителі, озброївшись знаряддями праці, приводили до ладу свої подвір’я, квітники.

 

       Учні старшої та середньої школи взяли участь в уроці - круглому столі: "«Земля наше – рідний дім і наше майбутнє", де розглядались шляхи забруднення нашої місцевості  та шляхи  їх вирішення (сортуванню сміття, майстер-класи виготовлення речей із вторинної сировини).

       Для учнів нашої школи було проведено виховний захід «За чисте довкілля». Вчитель географії Познякова Л.В. розповіла про поширеність рослин в нашій місцевості та яку користь приносять людині рослини, які нас оточують.

        Участь в заходах, присвячених Всеукраїнській акції «День юного натураліста», дозволила всім дітям відчути себе справжніми юними екологами та натуралістами, які можуть суттєво вплинути на стан оточуючого їх середовища вже сьогодні.

  Екологічна ситуація Донеччини, якщо не катастрофічна, то залишає бажати кращого, тому ми вважаємо , що екологічний напрямок має посідати ключове місце у виховній роботі вчителів. Він може включати в себе пізнавальний, розвиваючий, ознайомчий, практичний аспекти. Учні повинні не тільки знати, а й вміти піклуватися про рослинний та тваринний світ регіону, в якому мешкають. Запропоновані нами заходи, як ми вважаємо обійняли всі ці аспекти.

Учні школи, починаючи з початкових класів знають, що вони несуть відповідальність за подвір’я школи, власні подвір’я його рослинний світ. Тому із задоволенням не тільки прибирають ділянки, а й прикрашають їх саме тими рослинами, які краще почувають себе саме в такій місцевості.

Всім відомо, як спокійно та врівноважено почуває себе людина, коли вона оточена корисними та красивими рослинами.

docx
Додано
8 жовтня 2023
Переглядів
222
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку