Звіт тижня натураліста

Про матеріал
Звіт про проведену роботу Тижня натураліста. Заохочення дітей до спільної праці, заохочення до пізнання цікавого та бачити красу навколо.
Перегляд файлу

Звіт про проведену роботу в школі

Всеукраїнської акції

 «День юного натураліста»

(тиждень натураліста )

      Учнів КГ №2 КМР з метою формування екологічної культури учнів,  виховувати дбайливе ставлення до природи, розвивати дитячу фантазію, художній смак, формування в школярів бажання та вміння захищати і зберігати єдність екосистеми Землі, приділяти особливу увагу біологічній різноманітності, бачити красу поряд,  здобувачів освіти  було залучено до Всеукраїнської акції «День юного натураліста» (тиждень натураліста ).                                                                                        В школі відбулося урочисте відкриття екологічного тижня, присвяченого Всеукраїнській Акції "День юного натураліста". Вчитель географії Яремик О.В. висвітлила на дошці об'яви повідомлення та повідомила учням про початок даної акції, її мету та завдання, які постануть перед ними.                                                    До програми проведення Всеукраїнської акції "День юного натураліста» (тиждень натураліста ) були включені наступні заходи:

1. Віртуальна подорож до Національного науково-природничого музею НАН України. https://www.youtube.com/watch?v=psSIG3huhtg&t=87s - 5-9 класи , вчитель Яремик О.В.

2. Флешмоб “Мій домашній улюбленець” - 5-9 класи, вчитель Яремик О.В.

3. Фотовиставка дитячих робіт "Природа Криворіжжя" - 5-9 класи, вчитель Яремик О.В.

4. Круглий стіл “ Збережемо планету для наступного покоління ” - 9 клас, вчитель Яремик О.В.

5. Виставка поробок з природних матеріалів - 5-9 класи, вчитель Яремик О.В.

6. Вікторина “ Цікаве про тварин”- 8 клас, вчитель Яремик О.В.

     До роботи було залучено учнів 5 - 9 класів. Отже, стартувала Всеукраїнська акція "День юного натураліста" (тиждень натураліста) відкриттям тижня та віртуальною подорожжю до Національного науково-природничого музею НАН України. ННПМ є один із найбільших науково-природничих музеїв світу і найбільший природничий музей України.

     Продовжуючи акцію здобувачі освіти прийняли участь у флешмобі “ Мій домашній улюбленець”. Метою було виховання у дітей любові до домашніх тварин, почуття відповідальності за життя та здоров'я домашніх улюбленців.

    Підготували учні разом з вчителем фотовиставку дитячих робіт “Природа Криворіжжя” , де мали змогу надихнутися природою разом з дітьми і вчителі  КГ №2 КМР. Краса природи очима дітей може розповісти дорослим набагато більше ніж слова. Природа - це найкраща з книг, написана на особливій мові. Вона так про все подбала, що повсюди ти знаходиш, чому вчитися.                             

    Також було проведено разом з учнями 9 класу круглий стіл “ Збережемо планету для наступного покоління ”. Метою проведення було допомогти формуванню уявлення про сучасну екологію, поглибити і розширити знання дітей про вплив людини на природу, підвести дітей до усвідомлення необхідності зберігати і примножувати багатства Землі.

  Вчитель географії Яремик О.В. організувала куточок для фотосесії та висвітлення робіт дітей з природних матеріалів. Метою було формування в учнів уміння, навички роботи з природним матеріалом, розвивати увагу, естетичні почуття.

    Завершуючи тиждень Всеукраїнської акції "День юного натураліста" для учнів 8 класу, проведено вчителем географії Яремик О.В. вікторину “Цікаве про тварин”.Метою проведення стало розширення та поглиблення знань дітей , ознайомити дітей з цікавими фактами про тварин, виховувати почуття любові до живої природи.

       Участь в заходах, присвячених Всеукраїнській акції «День юного натураліста», дозволила всім дітям відчути себе справжніми юними екологами та натуралістами, які можуть суттєво вплинути на стан оточуваного їх середовище вже сьогодні, та бачити красу поряд.

    Екологічна ситуація Криворіжжя  залишає бажати кращого, тому ми вважаємо , що екологічний напрямок має посідати ключове місце у виховній роботі вчителів. Він може включати в себе пізнавальний, розвиваючий, ознайомчий, практичний аспекти. Учні повинні не тільки знати, а й вміти піклуватися про рослинний та тваринний світ регіону, в якому мешкають. Запропоновані мною заходи, я вважаю обійняли всі ці аспекти.

     Учні школи, починаючи з початкових класів знають, що вони несуть відповідальність за світ в якому вони живуть. Тому із задоволенням не тільки прибирають ділянки, а й прикрашають їх саме тими рослинами, які краще почувають себе саме в такій місцевості.

   Мета нашого життя – бути щасливим.  Природа — вічний зразок мистецтва, а найвизначніший та найблагородніший предмет у природі — людина.

В. Бєлінський .

docx
Пов’язані теми
Географія, Виховна робота
Інкл
Додано
22 вересня
Переглядів
38
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку