14 лютого – міжнародний день закоханих

Про матеріал
Сценарій до виховного заходу присвяченого 14 лютого дня закоханих, мета розробки сформувати вміння і навички підтримання та збереження міжособистісної злагоди; виховати моральні якості: чуйність, справедливість, товариськість, щедрість, повагу до справжніх почуттів; продовжувати формувати навички поведінки під час проведення виховного заходу.
Перегляд файлу

Тема: 14 лютого – міжнародний день закоханих

Форма проведення заходу: свято-конкурс.

Мета заходу: формувати вміння і навички підтримання та збереження міжособистісної злагоди; виховати моральні якості: чуйність, справедливість, товариськість, щедрість, повагу до справжніх почуттів; продовжувати формувати навички поведінки під час проведення виховного заходу.

Обладнання: плакат з написом “З днем Святого Валентина”, стінгазета до дня закоханих приготовлена учнями класу, повітряні кульки, валентинки, вислови про кохання.

План проведення заходу

І. Організаційна частина.

Вчитель. Доброго дня, любі дітки! Сьогодні ми з вами проведемо шкільне свято присвячене дню Святого Валентина. Проведемо з вами багато цікавих конкурсів.

Багато століть назад у стародавньому Римі воїнам не дозволялося одружуватись доти, доки вони знаходились на військовій службі (протягом 25 років), а також вінчатися у церкві.

Святий Валентин – духовний наставник воїнів, потай благословляв закоханих і, не дивлячись на заборону, освячував їх відношення церковним обрядом. Непокірного священика за це стратили 14 лютого. З тієї пори цей день святкується, як день закоханих.

 ІІ. Основна частина.

До зали заходить Святий Валентин. Він у білому вбранні.

Святий Валентин. Я прийшов у цей світ для того, щоб ім'ям своїм Святого Валентина благословити кохання й усі закохані серця. Я подолав смерть тому, що вірив у кохання!

На сцену виходять чоловік з мечем у руці та жінка, у якої чудове, довге волосся. Вони прощаються. Лунає звук горна. Чоловік іде, жінка простягає до нього руки, потім схиляється на коліна й шепоче молитву

Дикторський текст.

Коханий! Ти вирушив у далеку путь. Молю Господа зберегти тебе в нелегкій справі, надіслати тобі вдачу! Повернися, любий, повертайся з перемогою й принеси в жертву заради цього, найдорожче, що у мене є і що тобі завжди подобалось.

Чути звук труби. На сцені з'являється гонець, який пові­домляє про перемогу

Гонець. Цар повертається з перемогою.

Вероніка зраділа. На сцені згасає світло. Чути звуки барабана. На сцені висвічується полотно. Вероніка підпімається з колін і ховається за полотном.

Дикторський текст.

Одержана перемога! Кохання перемогло! На честь великого почуття в небі засвітилося нове сузір'я “Волосся Вероніки”.

На задньому плані сцени засвічуються зірочки і два червоних сердечки. На сцені з'являється Святий Валентину нього в руках свічки.

Святий Валентин.

Ангели прозвали це небесною відрадою,

Диявол – великою мукою,

А люди дали йому назву “кохання”

(запалює свічки)

Немає в душі й у серці світу,

Коли вона коханням не зігріта!

І хто кохання у душі немає,

Той щастя вже ніколи по зазнає!

Сьогодні я запалюю псі спічі.

Бо відчуваю силу таємничу.

Гори, вогонь,на честь великого надбання,

Що в світі прозивається “кохання”!

Святий Валентин сходить зі сцени. Засвічується світло,на сцену виходять ведучі.

Ведучий 1. Добрий вечір, шановні друзі! Думаю, що ви здогадались про те, що наше свято присвя­чене коханню!

Ведучий 2. Кохання – це не тільки почуття людя­ності й шляхетності. Воно має в собі дуже велику силу. Страждання, приниження, често­любність, егоїзм – меркнуть перед силою кохання.

Ведучий 3. Кохання! Це почуття подарувало нам велику кількість пісень, балад, поем, трагедій, а також імен: Беатріче, Лаура, Тетяна Ларіна, Шагане. Ми не знали б їх ніколи, якби не чудові вірші,створені на їх честь.

Ведучий 4. Сьогодні ми  розмовляємо про кохання й пропонуємо вам висловити свою думку з цього приводу.

Один із учнів працює в залі: задає запитання глядачам, проводить дискусію. Варіанти запитань: 1. Коли ви були закохані, то з'являлось у вас бажання зробити що-небудь незвичайне? 2. Випадала вам у житті зустріч зі зразками справжнього, великого кохання, яке вразило вас?

Ведучий 5. Ось уривок з одного листа: “Як народ­жується кохання? З першим поглядом? З посмішкою? Ні коли не забуду травневий день. Було по-весняному тепло. Ми зали­шилися самі, не стримуючи своїх почуттів, я її поцілував. Мене охопила велика радість тому, що моя кохана була поруч зі мною.”

Ведучий 6. Ось ще один лист: “Юність! Чарівна юність! Коли пристрасть ще не зрозуміла, тільки занепокоєно відчувається в серці! Коли рука затремтить, раптом доторкнув­шись до руки подруги. Що може бути краще від цього почуття?”

Ведучий 7. Ми приєднуємось до автора цього листа і бажаємо вам завжди бути закоханими й зберігати свої почуття!

Ведучий 8. Наше свято триває, і зараз ми починаємо конкурсну програму. Запрошуємо на сцену Валентинів і Валентин.

На сцену виходять Валентини дівчата і хлопці, старшокласники.

Ведучий 1. Шановні Валентини! Звертаємось до вас із запитанням: “Що означає ім'я Валентин?”

Відповіді: Валентин у перекладі з латинської означає “дужий”.

Ведучий 2. Згадайте,будь ласка,знаменитих чоловіків, які носили або носять це ім'я.

Валентини відповідають

Ведучий 3. Шановні Валентини! У нас є для вас дуже приємне повідомлення: сьогодні ви отримаєте традиційні святкові листи – “валентинки” і маленькі подарунки.

Ведучий 4. Ось – початок традиції для закоханих: спробуйте сьогодні написати таку “валентинку” своїй подрузі або другу.

Валентинам висловлюють подяку, і вони сходять зі сцени в зал.

Ведучий 5. А зараз конкурс для наших мужніх рицарів, шановних Валентинів, назва якому “Комплімент”. Згадайте, будь-ласка, яких компліментів заслуговує ваша кохана дівчина?

Валентини-хлопці по черзі говорять компліменти.

Ведучий 6. Закохано серце здатне на те, щоб багато зрозуміти й вибачити. Уміння розуміти – дуже необхідна риса характеру. Уявіть собі таку ситуацію: по одну сторону траси, на якій постійно їдуть машини, ви побачили свою знайому дівчину. У вас з'явилось бажання запросити її. Куди – ми з вами побачимо пізніше. Через те, що вона не зможе почути ваших слів, вам доведеться користуватися мімікою та жестами. Наш наступний конкурс має таку назву: “Зрозумій мене бел слів”. Запрошую всіх учасників спуститися до залу й обрати собі помічницю.

Учасники сходять зі сцени та обирають собі помічниць. Дівчата стають по одну сторону, хлопці – по другу й отримують завдання: запросити на балет, на полювання, на лижну прогулянку, до цирку, на дискотеку, подивитись фільм.

Ведучий 7. Шановні рицарі! Зараз вам доведеться продемонструвати свій розум та інтелект, який дуже цінують та поважають жінки в чоловіках. Я зачитую вам невеликі уривки з книг, а ви повинні здогадатися, про якого героя йдеться мова:

“Я не стану говорить вам, кого я подразумеваю. Мне нужны факты, изложенные подробнейшим образом, а уж сопоставлять их я буду сам”

(Шерлок Холмс)

Как томно был он молчалив,

Как пламенно красноречив,

В сердечных письмах как небрежен.

Одним дыша, одно любя,

Как он умел забыть себя.

(Евгений Онегин)

 “Вас не должны удивлять ни мой конь, ни мое копье, ни щит, ни оруженосец, ни мои доспехи, ни бледность моего лица, ни необыкновенная худоба, ибо теперь вы знаете, кто я и какой мой род занятий!”

(Дон Кихот)

“В город молодой человек вошел в зеленом в талию костюме. Его могучая шея была несколько раз обернута шерстяным шарфом, ноги были в лаковых щиблетах с замшевым верхом апельсинового цвета. Носков под щиблетами не было”

(Остап Бендер)

 “Оказалось, что задняя часть моего коня была отрезана начисто, и вода, которую он пил, выливалась сзади, не задерживаясь у него в животе. Я был ошеломлен, что за странность.”

(Барон Мюнхаузен)

Ведучий 8. А тепер, шановні Валентини, запрошуємо вас до нашої імпровізованої костюмерної кімнати, там ви знайдете елементи костюмів, які на ваш погляд більш стосуються до обраного вами героя.

Учасники вибирають на столі з реквізитом потрібні елементи

Ведучий 1. А тепер – останні завдання: одягніть на себе те, що ви собі обрали й привітайте зі святом усіх присутніх у залі дам від імені вашого героя.

Учасники Валентини вітають присутніх дам зі святом.

Ведучий 2. Першу частину конкурсу завершено. Рицарі у нас є. А зараз запрошуємо прийняти участь у конкурсі наших гарних, чарівних Валентин!

Дівчата-Валентини піднімаються на сцену

Ведучий 3. У стародавні часи у кожної дами були свої рицарі, імена яких дійшли і до нас. Отже, зараз я назву ім’я відомої жінки,а ви повинні назвати ім'я чоловіка, з яким це ім’я пов’язано: Констанція Буанасьє – Д'Артаньян; Жозефіна    Наполеон; Офелія – Гамлет; Асоль – Артур Грей; Дульсінея – Дон Кіхот; Анжеліка – Жоффрей де Пейрак; Мерседес – Граф Монте-Кристо.

Проводяться підсумки результатів.

Ведучий 4. Кожна дівчина мріє про те, щоб поруч із нею знаходився надійний, уважний, ввічливий супутник. Дуже важко зробити свій вибір, знайти такого чоловіка, але вам, шановні Валентини, доведеться це зробити. Ми просимо вас зійти зі сцени до глядачів і обрати справжнього, на ваш погляд, чоловіка.

Валентини сходять зі сцени до залу й обирають собі хлопців-помічників

Ведучий 5. Справжній чоловік розбирається в моді, у погоді, а також у домашніх справах. Зараз вони продемонструють це. Завдання із зав'язаними очима визначити вид крупи.

Хлопці визначають вид круп. Підведення результату.

Ведучий 6. Наступне завдання: пропонуємо вам виз­начити ціну речей, які вам зараз продемонст­рують.

На сцену виносять предмети, кожний хлопець пропонує свій варіант ціни, а потім ведучий називає ціни, які дійсно відповідають цим речам.

Ведучий 7. Жінкам дуже подобається, коли чоловіки уважні до них, помічають їх вроду, зачіски, сукні. Отже, молоді хлопці досить уважно і довго дивились на наших конкурсанток. Дуже цікаво: що вони встигли побачити? Просимо кожну пару повернутися спиною одне до одного. Хлопці повинні відповісти на три запитання, які стосуються одягу, взуття та інших предметів туалету конкурсанток.

Проводиться конкурс. Підведення результату.

Ведучий 8. Увага! Урочистий момент і фінал турніру на честі, кохання! Трьох Валентин і трьох Валентинів, які одержали перемогу в конкурсі, ми просимо піднятися на сцену. Наші заключні конкурси для пар. Дамам вручаємо картки з іменами відомих чоловіків, а нашим мужнім рицарям–Валентинам картки з іменами жінок.

Складаються пари умовно. Пушкін – Гончарова; Висоцький – Владі; Джон Ленон – Йоко Оно.

Ведучий 1. Тепер ви – удвох. Наші рицарі повинні подарувати дамам  квіти. Підійдіть, будь-ласка, до нашого імпровізованого кіоску з квітами й уявіть собі, що ви призначили їй побачення, вручіть їй квіти.

Учасники по черзі дарують квіти дамам.

Ведучий 2. У нашому конкурсі дуже приємний сюрприз: ми запрошуємо конкурсантів до ресторану. Проходьте, будь-ласка, сідайте за стіл, дивіться уважно меню. Там написані прислів'я про кохання. Дама зачитує початок прислів'я, а кавалер – закінчення.

Проводиться конкурс

Ведучий 3. А зараз поетичний конкурс. Пропонуємо вашій увазі картки, на яких написано початок віршу. Ви повинні закінчити цей вірш. Даємо вам хвилину на роздуми.

Початок однаковий на всіх картках “У День Святого Валентина бачу дивну я картину...”

Ведучий 4. Поки наші пари створюють свої зразки цього віршу, усіх глядачів ми просимо звернути увагу на зворотну сторону свого сидіння. У деяких глядачів там позначено “Щасливе місце”. Володарів щасливих місць ми просимо піднятись на сцену за призами.

Вручення призів

Ведучий 5. А тепер послухаємо, які вірші створили наші пари.

Конкурс віршів

Ведучий 6. У ресторані неможливо обійтись без танців. Кавалери, запрошуйте дам! А журі, тим часом, вирішує – яка пара танцює краще.

Пари по черзі танцюють. Журі підво­дить результати всіх конкурсів і обирає Валентина й Валентину.

ІІІ. Підсумки.

Вчитель. Наше свято підійшов до кінця, дякуємо всім, хто був з нами на протязі цієї години!

Перш ніж попрощатися, я бажаю всім, щоб кожен день великого життя був сповнений кохання, як і День святого Валентина – найбільш поетичний, найтаємничіший, найромантичний день року.

Я знаю, що кожний у цьому залі приготував маленьку “валентинку” тому, до кого прихильний. Подаруйте ці маленькі символики кохання один одному, подаруйте один одному трішечки тепла, любові і добра.

Ще раз вітаємо вас з Днем Святого Валентина! Щастя вам!

1

 

doc
Додано
24 лютого 2023
Переглядів
196
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку