Презентація до патріотичного виховного заходу, приуроченого річниці повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну на тему: «Неоголошена війна»

Про матеріал
Мета: формувати почуття гордості й приналежності до незламного українського народу, який героїчно боронить власну державу, і як наслідок – готовності до посильної участі у справі захисту суверенітету України та відновлення її територіальної цілісності, долучення до волонтерського руху, допомога армії; -глибокої пошани до загиблих героїв і вшанування їх світлої пам’яті; поваги до Збройних сил України й усіх причетних до справи захисту нашої Вітчизни і вдячності їм. Ознайомити здобувачів освіти з найважливішими воєнними подіями за участі українців; розвивати увагу, пам'ять, мислення, навички роботи з історичною картою, вміння аналізувати та робити висновки; виховувати патріотичні почуття. Ознайомити з досвідом державницького життя української нації.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Державний навчальний заклад «Регіональний центр професійної освіти швейного виробництва та сфери послуг Харківської області»Підготувала: викладач суспільно – гуманітарних дисциплін. Одерій Тетяна Вікторівна. Патріотичний виховний захід,приуроченого річниці повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну на тему:«Неоголошена війна»

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

За кілька хвилин після оголошення війни пролунали вибухи в Києві, Харкові, Одесі та на Донбасі. Росія запустила крилаті та балістичні ракети по аеродромах, військових штабах і військових складах у Києві, Харкові та Дніпрі.

Номер слайду 6

Майдан…

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Крах підтримуваного кремлем режиму януковича підштовхнув російську верхівку до прямих дій. Саме тому після провалу плану «А», котрий передбачав «злиття» України та доведення її до дефолту і втягнення України до митного союзу, кремль почав втілювати план «Б», розпочав військову агресію проти України та анексію частин України.

Номер слайду 15

Першим об’єктом нападу став Крим. Операція із захоплення півострова розпочалася 20 лютого 2014 р.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Російські спецслужби навесні 2014 р. провели серію операцій з метою формування так званої новоросії. Перші масштабні проросійські виступи на Сході та Півдні України відбулися 1 березня 2014 р. Проросійські виступи в ХарковіМітинг у Луганську 1 березня 2014 Мітинг у Донецьку 1 березня 2014

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Початок антитерористичної операції в Україні. Краматорськ після сепаратистів

Номер слайду 20

Слов’янськ Краматорськ Артемівськ захоплені 12 квітня 2014 р. Незабаром були визволені Слов’янськ, Краматорськ, Алчевськ, Маріуполь -9 квітня 14 взято, Бахмут та низка інших міст. День звільнення Маріуполя від проросійських терористів — 13 червня 2014 . День звільнення Слов'янська і Краматорська  5 липня 2014р6 липня 2014 року українські військовослужбовці звільнили Бахмут від бойовиків т.з. “ДНР”, які окупували місто з квітня.

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

23 лютого 2014 року виникло протистояння в Криму між проросійськими силами та кримськотатарським Меджлісом і проукраїнськими організаціями, які відстоювали інтереси України на півострові. Це зірвало плани Російської Федерації видати окупацію Криму як результат бурхливого волевиявлення корінних мешканців півострова. 23 лютого в Севастополі відбувся 20-тисячний мітинг, на якому було прийнято рішення не перераховувати в Київ податки, а міським головою проголошено громадянина Росії Олексія Чалого

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Ірпінь

Номер слайду 30

Буча

Номер слайду 31

Гостомель

Номер слайду 32

Маріуполь

Номер слайду 33

І коли ти захочеш здатися, бо все тріснуло, як кришталь... Згадай лише одне - "Азовсталь" 💔

Номер слайду 34

Сєвєродонецьк та Лисичанськ

Номер слайду 35

Лиманський, Авдіївський та Новопавлівський напрямки

Номер слайду 36

Харківська наступальна операція

Номер слайду 37

Херсонська наступальна операція

Номер слайду 38

Номер слайду 39

Номер слайду 40

Номер слайду 41

Номер слайду 42

Номер слайду 43

Номер слайду 44

Номер слайду 45

Номер слайду 46

Номер слайду 47

Номер слайду 48

Номер слайду 49

Номер слайду 50

pptx
Додано
25 лютого 2023
Переглядів
5762
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку