15 грудня - Міжнародний день чаю

Про матеріал
Презентація історії чаю, чайної церемонії. Лікувальні властивості чаю та культура спілкування за чашечкою чаю.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

15 грудня - Міжнародний день чаю  (англ. International Tea Day)

Номер слайду 2

Цей напій люди вживають щодня. За чашечкою чаю ми спілкуємося з друзями, відпочиваємо, працюємо, навчаємося. 

Номер слайду 3

7 цікавих фактів про напій: 1. За китайською легендою, чай винайшов другий імператор Шен Нонг у 2737 році до нашої ери. Під час подорожі слуги скип’ятили імператору воду, щоб її очистити, і в посудину з кип’ятком випадково впали декілька листочків чаю. Напій так сподобався Шен Нонгу, що згодом став національною гордістю.

Номер слайду 4

Чай з молоком 2. Колись у чашку перед чаєм наливали невелику кількість молока. Це робили для того, щоб захистити тоненький та крихкий фарфор. Сьогодні мало хто п’є чай з тендітних фарфорових чашок, а от традиція пити чай з молоком залишилась.

Номер слайду 5

Історія чайного пакетика 3. У 1904 році підприємець із Нью-Йорка Томас Салліван. Він з’ясував, що доставляти чай в металевих банках дорого. Тому спробував зберігати його у шовкових пакетах. Один його клієнт випадково впустив пакетик у воду. Спробував – з’ясувалося, напій зберіг свій смак. Пізніше шовк замінили на дешеві матеріали.

Номер слайду 6

Найдорожчий чай у світі 4. вважають китайський чай Та Хун Пао. Для його виробництва листя збирають усього з 6 кущів, яким близько 350 років. Щороку виробляють всього півкілограма цього чаю.

Номер слайду 7

Щодня у світі люди випивають три мільярди чашок чаю. 5. Гадати можна не тільки на каві. Знання про чайні таїнства називають тассеологією або тасеографією. 6. У зеленому чаї міститься на 50% більше вітаміну C, ніж у чорному чаї.

Номер слайду 8

Лікувальний напій. У 400–600 роках н.е. в Китаї зріс інтерес до чаю як до лікувального напою, у зв’язку з чим почали розвиватися процеси культивації чаю.  У Європі він став відомим з першої половини 17 століття.

Номер слайду 9

«Бостонське чаювання»А одна з найзнаменитіших подій в сучасній історії чаю – яка сталася 16 грудня 1773 року, коли американські колоністи викинули в гавань Бостона ящики з чаєм у знак протесту проти введеного Великобританією податку на чай.

Номер слайду 10

Традиції чайних церемоній. Кожний народ по-своєму проводить чайну церемонію. Як саме? Ми розповімо вам про найпопулярніші традиції цінителів цього прекрасного напою у різних країнах світу. Найбільш широко святкування «Міжнародного дня чаю» проходить в Індії і Шрі-Ланці, однак і такі країни, як Бангладеш, Непал, В’єтнам, Індонезія, Кенія, Малайзія, Уганда і Танзанія, будучи провідними світовими сільгоспвиробниками чаю, не залишаються байдужими до цього свята.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Японія. Чайна церемонія

Номер слайду 13

Номер слайду 14

В Україні спеціальних традицій щодо чаювань немає. Проте ніхто не заважає влаштувати у себе вдома щось на кшталт Дня чаю у вигляді вечірки а-ля англійці чи японці.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Чікаленко Ганна Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
15 грудня 2021
Переглядів
1524
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку