5 клас Презентація з математики "Множення натуральних чисел. Властивості множення"

Про матеріал
5 клас Презентація з математики "Множення натуральних чисел. Властивості множення" . Дану презентацію можна використовувати під час закріплення матеріалу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Множення натуральних чисел. Властивості множення. Розв’язування задач і вправ

Номер слайду 2

2 Українська кухня

Номер слайду 3

Традиційна кухня також може змінюватися. В українській традиційній кухні є місце експериментам! Це доводить відомий кухар Євген Клопотенко. Повчившись у найвідоміших кулінарних школах світу, він повернувся в Україну та продовжує розвивати кулінарну культуру вдома. Наприклад, відкрив ресторан “100 років вперед” з традиційними українськими стравами, розробляє нові рецепти, на основі лише локальних та сезонних продуктів.3

Номер слайду 4

4 Перевірка домашнього завдання

Номер слайду 5

5 Практика на кухні

Номер слайду 6

6 Кулінарний диктант

Номер слайду 7

1. Якщо один з двох множників дорівнює 1, то добуток дорівнює …7

Номер слайду 8

2. Якщо один з двох множників дорівнює 0, то добуток дорівнює …8

Номер слайду 9

3. Яка властивість множення зображена на малюнку?9

Номер слайду 10

4. Яка властивість множення зображена на малюнку?10

Номер слайду 11

5. Петрик зліпив 7 вареників з капустою, а його бабуся у 3 рази більше. Скільки вареників зліпила бабуся?11

Номер слайду 12

6. Знайдіть і запишіть множники в прикладі12

Номер слайду 13

7. Збільшіть добуток чисел 4 і 5 у 3 рази.13

Номер слайду 14

8. Обчисліть зручним способом: 250·7·414

Номер слайду 15

9. Повар Кухарчук з черкаського ресторану за вечір приготував 140 дерунів, а його колега – повар з київського ресторану разом з помічниками – у 20 разів більше. Скільки дерунів приготували київські колеги? 15

Номер слайду 16

Перевірка1. другому множнику2. нулю3. сполучна4. розподільна властивість множення відносно додавання5. 216. 237. 608. 70009. 280016

Номер слайду 17

17 Практика на кухні

Номер слайду 18

18 Страва перша. Традиційний український борщ

Номер слайду 19

Задача. Борщ… Ну, хто не знає цей різновид надзвичайно смачного овочевого супу? Його хоч раз в житті пробував кожен з нас. У будь-якої господині є свій рецепт борщу, і саме його вона вважає найбільш правильним і єдино вірним.19

Номер слайду 20

Задача20

Номер слайду 21

21 Страва друга Що приготуємо на другу страву, дізнаємося після розв’язування вправи

Номер слайду 22

Робота з кулінарною книгою. Готуємо українські страви. Кулінарія. Кулінарія22

Номер слайду 23

Друга страва: Вареники Рецепт №445 (1)23 Вареник – чи ненайпопулярніша страва в української діаспори. Вареник навіть увіковічнили у камені у канадському Глендоні. На центральній площі міста височіє пам’ятник варенику, який вважається … міста! Кулінарне диво з каменю заввишки у 9 метрів важить майже три тонни.Єдиний в Україні пам`ятник варенику був встановлений у 2006 році у місті Черкаси. Проте у 2013 році його демонтували, і зараз він перебуває в приватній колекції.

Номер слайду 24

Вареники. Рецепт № 2 За 7 хв кухар зліпив 28 вареників. За скільки хвилин він зліпить 40 вареників, якщо за 1 хв буде ліпити на 1 вареник швидше?24

Номер слайду 25

Вареники. Рецепт № 228:7 =4 (вар.) зліпив за 1 хв4+1 = 5 (вар) ліпитиме за 1 хв40 : 5= 8 (хв) Відповідь: зліпить за 8 хв25

Номер слайду 26

26 Десерт

Номер слайду 27

Десерт Відгадайте загадку Робив Іван цукерки. Та швидко він робив: За кожні півхвилини сім штучок наліпив. Попрацювавши він 5 хвилин,Пішов відпочивати. Так скільки встиг цукерокІванко наробити? 27

Номер слайду 28

Цікаві факти У прямому ефірі гала-концерту “Україна має талант” кондитерська компанія “Лукас” з Кременчука презентувала найбільшу в Україні грильяжну цукерку “Sharzan”. Вага такої цукерки – одна тонна. Згідно з результатами замірів, солодкий виріб від ТМ Лукас став рекордним не тільки для України, але і для світу..28

Номер слайду 29

29 Страва з собою

Номер слайду 30

Страва з собою. Щоб підготуватися до наступного ефіру, вам потрібно опрацювати: Рецепт № 345, Рецепт № 341, 30

Номер слайду 31

31 До нових зустрічей

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Ярмак Татьяна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Тринченко Олена Леонідівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Швирков Олексій Валерійович
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додав(-ла)
Сацюк Анна
Додано
6 жовтня 2022
Переглядів
3574
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку