5 клас Вступ до історії та громадянської освіти. Презентація до уроку " Особистий і громадський простір"

Про матеріал

Презентація до уроку "Особистий і громадський простір" з предмету "Вступ до історії та громадянської освіти" 5 клас за підручником Гісем та Мартинюк

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Особистий і  громадський простір. Підготувала Годлевська В. С. учитель історії коростенського міського ліцею

Номер слайду 2

На уроці ви дізнаєтесь:що таке особистий, публічний і громадський простір;коли і як вони виникають;чому вони важливі для розвитку сучасної людини й суспільства.

Номер слайду 3

Поміркуйте. Чому особистий простір важливий для людини?Особистий простір  — умовна область навколо людини, яку вона вважає своєю та захищає від зовнішнього вторгнення

Номер слайду 4

Вчені вважають, що відчуття особистого простору в людини починає формуватися у віці трьох-чотирьох років

Номер слайду 5

До особистого простору людини належать:почуття, тіло, емоції, думки, діїКожна людина також має особистий інформаційний простір  — право на таємницю.

Номер слайду 6

Цікаво знати

Номер слайду 7

Особистий простір. Теорія Едварда Гола про особистий простір 1. інтимна зона  — до неї можуть увійти лише близькі (сім’я, найближчі друзі); 2. особиста зона  — для друзів і  близьких знайомих;3. соціальна зона  — охоплює повсякденні соціальні взаємодії з  новими знайомими або незнайомими людьми; 4. публічна зона

Номер слайду 8

Публічний простір Громадський простірбудівлі, вулиці, площі, парки тощо, які відображають міське життя в  усіх його різновидах.простір, пов’язаний із певними типами громадської діяльності, такими як спілкування, дозвілля; простір, що створює умови для прогулянок і  відпочинку, творчості й  освіти, громадської активності, є  місцем висловлення власної позиції тощо.

Номер слайду 9

Організація громадського простору

Номер слайду 10

Це громадський Чи особистий простір?

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Чи погоджуєтесь ви з  тим, що… „ кожна людина має свій особистий простір. Він забезпечує комфортні стосунки між людьми. „ Із розвитком світу почав формуватися публічний простір та його невід’ємна частина  — громадський простір. „ Громадський простір охоплює сфери життя людини, які пов’язані зі спілкуванням, дозвіллям, творчістю, освітою, громадською активністю.

Номер слайду 13

Колективне обговорення. Чи є  у  вашому місті простір, який можна вважати громадським? Як ви це визначили?Поміркуйте, як забезпечити доступність громадського простору для осіб з інвалідністю й маломобільних груп населення?Які місця для відпочинку найбільше подобаються вам у нашому місті?

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Домашнє завдання Опрацювати §7 ст.32-37 Знати відповіді на питання, (1,2,3,4,5)

pptx
Додано
11 жовтня
Переглядів
37
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку