6 урок Контрольна робота №1 з теми Інформаційні процеси. Комп’ютер як засіб реалізації інформаційних процесів

Про матеріал

5 клас

Контрольна робота №1 з теми Інформаційні процеси. Комп'ютер як засіб реалізації інформаційних процесів.

Контрольна виконана у вигляді тестів.

Перегляд файлу

5-А

 

5-Б

 

5-В

 

5 клас

Урок 6

Тематичне оцінювання  з теми: «Інформаційні процеси. Комп’ютер як засіб реалізації інформаційних процесів».

Мета: перевірка отриманих знань в ході вивчення теми: «Інформаційні процеси. Комп’ютер як засіб реалізації інформаційних процесів»

Хід уроку

І. Організаційний етап

  • привітання
  • перевірка присутніх
  • перевірка готовності учнів до уроку

ІІ. Мотивацій навчальної діяльності

Ми з вами вивчили тему "Інформаційні процеси". Зараз кожен з вас зможе перевірити, чому він навчився за цей час.

ІІІ. Проведення контрольної роботи

Кожна правильна відповідь 1 бал. Скрізь тільки один правильний варіант відповіді.

1. Що таке інформатика?

А) Наука про мобільні телефони;

Б) Наука про комп’ютери;

В) Наука про інформацію, а також способи її пошуку, збирання, обробки, зберігання, передавання та захисту;

Г) Наука про комп’ютерні ігри.

2. Комп’ютер може сприймати лише…

А) Віршовану інформацію;

Б) Правдиву інформацію;

В) Інформацію, закодовану у вигляді комбінацій 0 та 1;

Г) Інформацію на англійській мові.

3. Пошуком інформації є процес…

А) Читання художнього оповідання;

Б) Роботи з каталогом, архівом тощо;

В) Надсилання листа;

Г) Одержання листа.

4. Який із процесів відповідає за захист інформації?

А) Одержання листа;

Б) Передача листа;

В) Встановлення паролю;

Г) Робота з архівом.

5. Послідовність сигналів різної природи: звуків, символів, зображень, жестів тощо – це…

А) Інформація;

Б) Шум;

В) Повідомлення;

Г) Інформаційний процес.

6. Які повідомлення називаються інформативними?

А) Старі та зрозумілі для людини повідомлення;

Б) Старі або незрозумілі для людини повідомлення;

В) Нові, але незрозумілі для людини повідомлення;

Г) Нові та зрозумілі для людини повідомлення.

7. Які повідомлення є неінформативними?

А) Нові та зрозумілі для людини повідомлення.

Б) Старі або незрозумілі для людини повідомлення;

В) Старі повідомлення;

Г) Незрозумілі повідомлення.

8. Піктограма – це…

А) Файл;

Б) Папка;

В) Значок для позначення файла або папки;

Г) Операційна система.

9. Файл – це…

А) Поліетиленовий пакет;

Б) Ярлик;

В) Піктограма;

Г) Документ певного типу, що має свою назву.

10. Папка – це…

А) Місце зберігання файлів та папок;

Б) Піктограма;

В) Картонний виріб;

Г) Документ певного типу.

11. Ярлик –це…

А) Будь-яка папка;

Б) Будь-який файл;

В) Різновид піктограми;

Г) Файл, що містить інформацію про місце розташування файла або папки.

12. Для відкриття папки або файла потрібно…

А) На об’єкті двічі натиснути праву клавішу миші;

Б) На об’єкті двічі натиснути ліву клавішу миші;

В) На об’єкті один раз натиснути праву клавішу миші;

Г) На об’єкті один раз натиснути ліву клавішу миші.

IV. Підсумки уроку

V. Домашнє завдання

Зошит

VІ Оцінювання роботи учнів

 

 

Відповіді на контрольну работу 1

 

  1. В
  2. В
  3. Б
  4. В
  5. В
  6. Г
  7. Б
  8. В
  9. Г
  10. А
  11. Г
  12. Б

 

 

 

 

 

 

 

5 клас

Урок 6

Тематичне оцінювання  з теми: «Інформаційні процеси. Комп’ютер як засіб реалізації інформаційних процесів».

Кожна правильна відповідь 1 бал. Скрізь тільки один правильний варіант відповіді.

1. Що таке інформатика?

А) Наука про мобільні телефони;

Б) Наука про комп’ютери;

В) Наука про інформацію, а також способи її пошуку, збирання, обробки, зберігання, передавання та захисту;

Г) Наука про комп’ютерні ігри.

2. Комп’ютер може сприймати лише…

А) Віршовану інформацію;

Б) Правдиву інформацію;

В) Інформацію, закодовану у вигляді комбінацій 0 та 1;

Г) Інформацію на англійській мові.

3. Пошуком інформації є процес…

А) Читання художнього оповідання;

Б) Роботи з каталогом, архівом тощо;

В) Надсилання листа;

Г) Одержання листа.

4. Який із процесів відповідає за захист інформації?

А) Одержання листа;

Б) Передача листа;

В) Встановлення паролю;

Г) Робота з архівом.

5. Послідовність сигналів різної природи: звуків, символів, зображень, жестів тощо – це…

А) Інформація;

Б) Шум;

В) Повідомлення;

Г) Інформаційний процес.

6. Які повідомлення називаються інформативними?

А) Старі та зрозумілі для людини повідомлення;

Б) Старі або незрозумілі для людини повідомлення;

В) Нові, але незрозумілі для людини повідомлення;

Г) Нові та зрозумілі для людини повідомлення.

7. Які повідомлення є неінформативними?

А) Нові та зрозумілі для людини повідомлення.

Б) Старі або незрозумілі для людини повідомлення;

В) Старі повідомлення;

Г) Незрозумілі повідомлення.

8. Піктограма – це…

А) Файл;

Б) Папка;

В) Значок для позначення файла або папки;

Г) Операційна система.

9. Файл – це…

А) Поліетиленовий пакет;

Б) Ярлик;

В) Піктограма;

Г) Документ певного типу, що має свою назву.

10. Папка – це…

А) Місце зберігання файлів та папок;

Б) Піктограма;

В) Картонний виріб;

Г) Документ певного типу.

11. Ярлик –це…

А) Будь-яка папка;

Б) Будь-який файл;

В) Різновид піктограми;

Г) Файл, що містить інформацію про місце розташування файла або папки.

12. Для відкриття папки або файла потрібно…

А) На об’єкті двічі натиснути праву клавішу миші;

Б) На об’єкті двічі натиснути ліву клавішу миші;

В) На об’єкті один раз натиснути праву клавішу миші;

Г) На об’єкті один раз натиснути ліву клавішу миші.

1

 

docx
Додано
22 грудня 2018
Переглядів
289
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку