Анімаційна презентація "Слова - назви дій"

Про матеріал
Мета: розширювати уявлення дітей про слово; практично ознайомити з поняттям «слово — назва дії»; формувати вміння правильно ставити запитання до слів — назв дій і відповідати на них; учити підтримувати розмову, запропоновану вихователем.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Слова – назви дій

Номер слайду 2

Дітки, до нас знову завітав Незнайко. Він пропонує пограти в гру: Яким купив новенький дім і розставляє меблі в нім. (Розчепірені донизу пальці опираються на стіл.) Хутенько він стола поставив, (Права долоня стиснена в кулак, ліва — щільно притулена зверху.) Стільці та крісельця розставив. (Права долоня стиснена в кулак, ліва — притулена вертикально до правої.) А потім двері він запер, в будинку спочива тепер. (Рука стиснена в кулак, великий палець закритий рештою пальців.— Про кого йшлося в нашій грі? (Про Якима) Яким — це хто? (Хлопчик) Який це предмет? (Живий) А про що ще йшлося в цій грі? (Про дім, про меблі) Які ці предмети? (Неживі) Так, ви вже знаєте про те, що нас оточують живі та неживі предмети. Як ви запитаєте, якщо захочете дізнатися назву живого предмета? (Хто це?) А як ви запитаєте про неживий предмет? (Що це?) На попередньому занятті ви навчилися визначати живі та неживі предмети. Сьогодні разом з Незнайком ставитимете запитання до різних предметів.

Номер слайду 3

Дидактична гра «Хто це? Що це?»

Номер слайду 4

— Що робить Незнайко? (Пригає) Як я запитала? (Що робить?) Я так запитала для того, щоб дізнатися про його дії.

Номер слайду 5

«Що робить? Що роблять?»

Номер слайду 6

Дидактична гра «Упізнай слово»Мукає, жує, дає молоко. Гавкає, бігає, оберігає подвір’я. Мурчить, ловить мишей, спить. Літає, цвірінчить. Квакає, стрибає.

Номер слайду 7

Дидактична гра «Обери слово — назву дії»• Хлопчик малює квітку. (Малює) • Дівчинка грається лялькою. (Грається) • Соловейко співає пісню. (Співає) • Стіл стоїть біля шафи. (Стоїть) • Котик ловить мишку. (Ловить)

Номер слайду 8

— Діти допоможіть Незнайкові згадати, що ми робили на занятті

Номер слайду 9

pptx
Додано
9 вересня
Переглядів
78
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку