АВСТРАЛІЯ. ГЕОГРАФІЧНЕ ПОЛОЖЕННЯ. ДОСЛІДЖЕННЯ ТА ОСВОЄННЯ МАТЕРИКА.ТЕКТОНІЧНА БУДОВА, РЕЛЬЄФ ТА КОРИСНІ КОПАЛИНИ.

Про матеріал
"АВСТРАЛІЯ. ГЕОГРАФІЧНЕ ПОЛОЖЕННЯ. ДОСЛІДЖЕННЯ ТА ОСВОЄННЯ МАТЕРИКА.ТЕКТОНІЧНА БУДОВА, РЕЛЬЄФ ТА КОРИСНІ КОПАЛИНИ" - це класний урок з використанням інтерактивних технологій в ігровій формі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

АВСТРАЛІЯ. ГЕОГРАФІЧНЕ ПОЛОЖЕННЯ. ДОСЛІДЖЕННЯ ТА ОСВОЄННЯ МАТЕРИКА. ТЕКТОНІЧНА БУДОВА, РЕЛЬЄФ ТА КОРИСНІ КОПАЛИНИ.

Номер слайду 2

Я – найменший, найсухішийІ, мабуть найцікавіший: Звірі з сумками живуть,«Лихом» кролика тут звуть. А В С Т Р А Л І Я

Номер слайду 3

«Terra Australia incognita»

Номер слайду 4

Адреса материка

Номер слайду 5

Номер слайду 6

ВІДКРИТТЯ ТА ДОСЛІДЖЕННЯМАТЕРИКА

Номер слайду 7

Абель Тасман. Віллем Янсзон

Номер слайду 8

Джеймс Кук. Микола Миколайович. Миклухо - Маклай

Номер слайду 9

Крайні точкиІз заходу Австралія омивається __________________ океаном, зі сходу — ________. Уздовж _________________ узбережжя простягнувся найбільший у світі кораловий риф — Великий Бар'єрний риф, який ускладнює судноплавство. Північна — Південна — Західна – Східна — Основні риси географічного положення АвстраліїБереги материка розчленовані слабо, тому в Австралії мало заток, сприятливих для будівництва _______Австралія розташована відносно «близько до _____________ ________________ Азії. Через те що Австралія розташована ______________ від екватора, частина з її просторових орієнтирів є незвичними для жителів Північної півкулі. Австралійці не бачать сузір'я Великої Ведмедиці, їхнім символом є полярне сузір'я Південний Хрест. Опівдні в Австралії сонце розташоване на півночі, а не на півдні, як у Північній півкулі.

Номер слайду 10

Ми географи — дослідники малі,Любим крокувати по Землі. На захід, на схід поглядаєм,На північ і південь аж присідаєм. Налларбор рівнину зустрілиІ гору Косцюшко підкорити зуміли. У річці Муррей плавати хотілось,Та вже дуже потомились,Тому за парти ми сідаємоІ знову в подорож рушаємо. Фізкультхвилинка

Номер слайду 11

ПОЯСИ СКЛАДЧАСТОСТІ: Тектонічні структури та рельєф АвстраліїАВСТРАЛІЙСЬКА ПЛАТФОРМА (AR-PR)– щити. Західний щит. Західно-австралійське плоскогір'я. FЦентральна низовина. F– плити– каледонські (ранній PZ)– герцинські (пізній PZ)Великий Вододільний хребет. FАвстралійські Альпи. FКосцюшко, 2229 м. Fг. Лібіг Video

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Закономірність Групи корисних копалин. Паливні. Рудні. Нерудні. Зв’язок з геологічною будово.ю. Повязані з осадовим чохлом. Повязані з магматичними та метаморфічними породами кристалічного фундаменту платформи. Мають різноманітне походження та пов’язані з різними тектонічними структурами. Найбільш поширені види корисних копалин. НАФТА. ПРИРОДНИЙ ГАЗ. БУРЕ ВУГІЛЛЯ. КАМЯНЕ ВУГІЛЛЯ. ЗАЛІЗНІ РУДИ. РУДИ КОЛЬОРОВИХ МЕТАЛІВ: Міді. Нікелю. Золото. Найбільше значення мають родовища алмазів та опалів. Райони поширення. Переважно на сході та південному сході материка. Захід, північ, південь материка, о. Тасманія. Алмази поширені поблизу м. Кімберлі в Західній Австралії. Опали у внутрішніх районах (Центральна низовина )

Номер слайду 15

опали. АЛМАЗМаютьнайбільшезначення

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Вона знаходиться під нами, І ходять там, напевно, догори ногами, Там навпаки всі пори року: Там в жовтні розквітають гори, А в лютому палає літо І дощ не ллється як з корита. Там протікають без води В пустелях ріки, І називають жителі їх «кріки».

Номер слайду 18

pptx
Пов’язані теми
Географія, Презентації
Додано
26 січня 2023
Переглядів
262
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку