Авторська казка "Хто такий Абрикос?"

Про матеріал
Авторська казка "Хто такий Абрикос?" Вихователь: Загрейчук Ольга Федорівна
Перегляд файлу

Загрейчук Ольга

«ХТО ТАКИЙ АБРИКОС?»

(авторська казка для дітей дошкільного віку)

      В одному мальовничому селі, розташованому поблизу річки, жила добра бабуся. Старенька вставала рано-вранці, коли ще всі спали, і готувала смачні пиріжки. Бабуся жила сама, тому щоб не сумувати, вона пекла смаколики, які потім роздавала місцевим дітлахам. Діти полюбляли бабусині гостинці, тому із задоволенням їли їх.

       Якось вранці бабуся поралася по господарству, займалася звичними справами, почула якийсь шурхіт в коморі.

  • Що це за шум? Звідки він?

      Бабуся зайшла до комори і побачила справжній гармидер. Борошно хтось розсипав, кошик з яблуками перевернув, ще й сметану розлили.

  • Невже миші! – подумала бабуся.

І справді на борошні були сліди маленьких лапок. Нові жителі комори нічого не боялися, хазяйнували і бешкетували, адже кота в бабусі не було.

  • Що робити? Як рятувати продукти?  Бабуся занепокоєно почала думати що робити.

       Прохолодного, дощового ранку у двері бабусиної хати щось почало шкребтися. Бабуся спочатку злякалася, але потім відчинивши двері, вона побачила маленьке руде кошеня. Воно геть усе змокло, замерзло. Кошеня просилося у дім. Ой, як бабуся здивувалася такому сюрпризу. Кошенятко було якраз доречне, адже бабуся якраз думала шукати кота.  У теплій хатинці кошеня обігріли і нагодували. Назвала бабуся котика – Абрикос. Руденький клубочок став добрим другом для бабусі і справжнім ворогом для мишей. В коморі став повний порядок і жодної мишки.

      Абрикос допомагав  бабусі випікати пиріжки, слідкував за порядком в коморі. Але і миші не дрімали. Ой, як же образились миші на котика. Довго вони планували, як вигнати того кота. Коли це одна мишка і говорить:

  • Нам, щоб не боятися кота, треба купити дзвоник, та й почепити йому на хвоста. Тож коли він буде бігти, ми почуємо і заховаємося.

Усі миші  закричали:

  • Гарна справа! Так і зробимо.

          Але хто це зробить, адже всі миші бояться кота. І ось одна мишка згадала, що їм може допомогти не мишка, а щур. Вона більша, швидше бігає, та й сильніша. Вирішили написати листа щуру.  За декілька днів щур Васька з`явився на мишачих зборах. Всі миші аплодували, адже тепер є  сміливець, який поборить кота Абрикоса. І вся комора з продуктами буде їхня. Набравшись сміливості щур Васька пішов в наступ. Абрикос  був якраз на полюванні. Побачивши рух в коморі, котик настовбурчив вуха. Яке нахабство, подумав Абрикос, миші знають що я на полюванні і вийшли грабувати комору. За глечика сметани вийшов щур Васька, в своїх лапках він тримав дзвоник. Абрикос здивовано поглянув на нового мешканця комори. Він ніколи не бачив такої здоровенної миші. А чому вона в лапках тримає дзвіночок?

        Розпочався справжній бій. В поєдинку зійшлися Абрикос і Васька. Через деякий час все стихло, миші занепокоєно чекали фіналу. Абрикос переміг, коли миші побачили його, вони швидко почали тікати в різні сторони. Більше в коморі бабусі миші не з`являлися, бо знали, що там живе справжній захисник.

docx
Додано
9 вересня 2019
Переглядів
793
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку