Бережи здоров`я і життя

Про матеріал
Виховна година "Бережи здоров`я і життя" для учнів 5 і 6 класу. У презентації розглядаються такі питання: правила поведінки під час повітряної тривоги, як розпізнати дрон-камікадзе «Шахід» та що робити, коли він поблизу?, ЩО РОБИТИ ПІД ЧАС АРТОБСТРІЛІВ?, як діяти у разі виникнення пожежі після ракетного або артобстрілів, Інформація із соцмереж…… чи варто довіряти всьому, що ви там чуєте?.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Бережи здоров`я і життя

Номер слайду 2

Повітряна тривога!Якщо сирена повітряної тривоги застала на вулиці, необхідно: Одразу прямувати до найближчого укриття (підземні переходи, метро тощо). Якщо дитина не знає, куди йти – нехай спитає у дорослих. Якщо поряд немає укриття, але видно лісосмугу, варто прямувати туди і сховатися (дерева забирають на себе розліт осколків).

Номер слайду 3

Давайте пограємо в гру на wordwall. Дії під час повітряної тривоги

Номер слайду 4

Як розпізнати дрон-камікадзе «Шахід» та що робити, коли він поблизу? Іранські дрони, які запускає ворог по території всієї України, мають характерний звук, що нагадує мотор мопеда, бензопилу чи газонокосарку«Шахід» літає на малій висоті. В небі виглядає як чорний трикутник. Його розмір – орієнтовно 3*3 метри

Номер слайду 5

Якщо ви впізнали ці характеристики, одразу:прямуйте в укриття або дотримайтесь в будинку правила «двох стін», якщо укриття далеко;не залишайтесь в автотранспорті, поблизу адмінбудівель, стратегічних та військових об’єктів, автозаправок;не ховайтесь у під’їздах, під арками на сходових майданчиках, у підвалах панельних будинків, біля автомобільної техніки;якщо перебуваєте на вулиці та заховатися немає можливості, потрібно впасти на землю в будь-яке заглиблення.

Номер слайду 6

Як діяти, якщо летить ракета?1. Пройти у найближче укриття.2. Від небезпеки вас має відділяти щонайменше 2 стіни, бо одна, ймовірно, зруйнується від удару, а друга візьме на себе уламки стіни, віконного скла тощо. Тому ховатися безпечно у місці, яке розташоване за другою від фасаду опорною стіною. Зазвичай це тамбур, коридор або передпокій.3. Якщо обстріл ракетами застав вас на вулиці, то лягайте на землю і прикрийте голову руками, а рот відкрийте. Якщо ви будете якомога ближче до землі, ваші шанси вижити зростають

Номер слайду 7

ЩО РОБИТИ ПІД ЧАС АРТОБСТРІЛІВ?– Не залишайтеся в підʼїздах, під арками та на сходових клітках. Також небезпечно ховатися в підвалах панельних будинків, біля автомобільної техніки, автозаправних станцій і під стінами будинків із легких конструкцій. Такі обʼєкти неміцні, і ви можете опинитися під завалами або травмуватися;– Якщо вогонь артилерії, мінометний обстріл, авіаційне бомбардування застали вас на шляху, негайно лягайте на землю, туди, де є виступ або хоча б у невелике заглиблення. Захист можуть надати бетонні конструкції (окрім тих, які можуть обвалитися або загорітися), траншеї, неглибокі підземні колодязі, широкі труби водостоку і канави;– Закривайте долонями вуха та відкривайте рот – це врятує від контузії, убереже від баротравми;– Не розбирайте завалів самостійно, чекайте на фахівців з розмінування та представників аварійно-рятувальної служби. 

Номер слайду 8

Опинились під завалами: що робити. Зберігайте спокій. ... За можливості, подавайте сигнали рятувальникам - кричіть, свистіть, світіть ліхтариком, махайте шматком тканини, стукайте по батареях чи трубах.3. Не використовуйте сірники чи запальнички - це може призвести до вибуху.4. Рятувальники періодично влаштовують хвилину тиші. ЗАВЖДИ ПОВІДОМЛЯЙТЕ БАТЬКАМ КУДИ ВИ ЙДЕТЕ!!!

Номер слайду 9

Як діяти у разі виникнення пожежі після ракетного або артобстрілівнегайно повідомити про це за телефоном 101. При цьому необхідно назвати місцерозташування об’єкта, вказати кількість поверхів будинку, місце виникнення пожежі, обстановку на пожежі, наявність людей, а також повідомити своє прізвище;вжити (за можливості) заходів щодо евакуювання людей, гасіння (локалізації) пожежі первинними засобами пожежогасіння та збереження матеріальних цінностей;у разі необхідності викликати інші аварійно-рятувальні служби

Номер слайду 10

Інформація із соцмереж…… чи варто довіряти всьому, що ви там чуєте?«Соцмережі дуже потужні через те, що інформація поширюється там швидко. Ми повинні прийняти той факт, що ми не лише споживачі, а ще й поширювачі інформації. Ми допомагаємо формувати цю соціальну реальність, бо ми всі пишемо, ділимося контентом та нашою точкою зору в коментарях. Ми повинні усвідомити, що кожен із нас — усе громадянське суспільство — є частиною гібридної війни в інформаційному просторі. Маємо усвідомлювати, що кожен відіграє свою роль і ми повинні розуміти наслідки»АЛЕ, чи все побачене правда?Кому можна довіряти?

pptx
Додано
7 червня
Переглядів
34
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку