Бесіда на тему: "Здоровий спосіб життя – вибір успішних і щасливих"

Про матеріал
План-конспект етичної бесіди на тему: "Здоровий спосіб життя – вибір успішних і щасливих", створений з метою формувати ціннісне ставлення у дітей до власного здоров’я, поглибити усвідомлення важливості здорового способу життя та стимулювати оволодіння шляхами його організації. Дана бесіда розрахована на вікові особливості дітей 8-9 класу.
Перегляд файлу

 

 

 

 

 

 

 

 

ПЛАН-КОНСПЕКТ ЕТИЧНОЇ БЕСІДИ

ТЕМА: « Здоровий спосіб життя вибір успішних і щасливих»

 

 

 

 

 

 

                                                     Виконала:

Осіпової Вікторії Василівни

 

 

 

 

 

 

 

Кропивницький  – 2020

 

    

ТЕМА: «Здоровий спосіб життя вибір успішних і щасливих»

МЕТА: Формувати ціннісне ставлення до власного здоров’я, поглибити усвідомлення важливості здорового способу життя та стимулювати оволодіння шляхами його організації.

ЗАВДАННЯ ЗАХОДУ:

  • поглибити осмислення основ здорового способу життя;
  • сформувати захоплення людьми які ведуть здоровий спосіб життя та протидіють поширенню шкідливих звичок серед молоді;
  • стимулювати інтерес до ефективних способів покращення свого здоров’я;
  • переконання у необхідності вести здоровий спосіб життя та активної позицію в протидії всім негативним факторам , що впливають на здоров’я.
  • стимулювати саморозвиток навичок здорового способу життя.

ФОРМА ПРОВЕДЕННЯ: Етична бесіда.

ОБЛАДНАННЯ І НАОЧНІСТЬ: Плакати з надписами

 

Використані практикантом джерела інформації для підготовки заходу:

  1. Закопайло С.А. Компоненти здорового способу життя старшокласників // Фізичне виховання в школі.  - 2001. - №3. – С. 52-53. – 2002. - №1. – С. 54-55. 
  2. Копельчук Я.В. Виховання в учнівської молоді здорового способу життя // Наукові записки. Психолого-педагогічні науки. – Ніжин, 2002. – № 3. – С. 9293. 
  3. Шелестова Л. Виховна година // Класному керівнику : 1000 важливих дрібниць / упоряд.  Л. Шелестова, Н. Чиренко. – К. : Шкільний світ, 2010. – С. 21-29.
  4. Шевчук О.А. Валеологія. Розробки уроків для 5-7 класів. Метод. посіб. для вчителів та учнів. – Рівне.: Ліста, 2001. -200с.

 

Рекомендована учням науково-популярна література і методичні джерела інформації:

  1. Олена Шевчук. Основи здоров’я. – К.: Видавництво «шкільний світ», 2007. -112 с.
  2. Навроцькі Г. Це треба знати всім: Навч. посіб. – К.: Дошкільник. 1998. 224 с
  3. Вибирай сам: бути здоровим чи курити… Фонд «Здоров’я для всіх» - К., 2002. – 32с.
  4. Андрєєв Ю.А. «Три кити здоров'я», Вид-во «РЕСПЕКС», Санкт-Петербург, 1994 р.,-382 с

 

Попередня підготовка: пошук інформації, підготовка карток, планування, залучення учнів  до проведення заходу.

 

 

Хід виховного заходу:

І. Вступна частина:

Слово вчителя. Сьогоднішня наша зустріч присвячена найактуальнішій проблемі  сучасності – здоровому способу життя.  Адже про важливість здорового способу життя наголошують успішні люди сучасності, зокрема:

  • Демі Мур;
  • Мадонна;
  • Стівен Кінг;
  • Ані Лорак;
  • Маша Єфросиніна;
  • Настя Каменських;
  • Оля Полякова;
  • Руслана;
  • Джекі Чан;
  • Джулія Робертс;
  • Джоан Коллінз.

Всі ці люди активно займаються спортом та ведуть здоровий спосіб життя.

ІІ. Основна частина:

Завдання 1. „Мозковий штурм”.

Слово вчителя. Скажіть, будь-ласка, які ви знаєте складові здорового способу життя?

Учні називають складові здорового способу життя (учитель записує їх на дошці).

Орієнтовані відповіді учнів:

  1. Раціональне, здорове харчування;
  2. оптимальний руховий режим, регулярні фізичні навантаження;
  3. загартування організму;
  4. особиста гігієна;
  5. відсутність шкідливих звичок та залежностей;
  6. активний відпочинок;
  7. позитивні емоції;
  8. інтелектуальний розвиток;
  9. моральний і духовний розвиток;
  10.  формування розвиток вольових якостей;
  11.  увага до свого здоров’я (регулярні медичні огляди) для запобігання захворювань та за їх наявності ранньому виявленні.

Слово вчителя. Хочеться вам нагадати ще про те, що наше здоров’я залежить від таких основних чинників (виписує твердження на дошці):

  • спадковість –20%;
  • рівень медицини – 10%;
  • екологія – 20%;
  • спосіб життя – 50%.

Тож від чого найбільше залежить наше здоров’я?

(Відповідь учнів: від способу життя).

Так, саме від способу життя залежить наше здоров’я. 

Слово вчителя. Пам’ятаєте успішних людей, яких ми згадували на початку нашої з вами розмови? Давайте зараз послухаємо доповіді учнів, які підготували нам розповіді про цих відомих людей, які ведуть здоровий спосіб життя та бережуть своє здоров’я. 

Учнівські повідомлення.

  1. Актриса Демі Мур вважає головними правилами для хорошого стану шкіри і підтягнутою фігури заняття спортом, збалансовану дієту і регулярні косметичні процедури. Щоденний раціон зірки складається з яєчні з тостами, а також свіжих овочів і фруктів на сніданок; зелених бобів і квасолі зі спаржею, артишоками і шпинатом на ланч; риби або курки і приготованих на пару овочів на обід, і рису з соєвим соусом, вареною морквою та шпинатом на вечерю. Чого Демі не вживає - так це соків з пакетів. Протягом дня вона вважає за краще вгамовувати спрагу м'ятним чаєм, водою і фруктовими фрешами. Актриса не їсть білий хліб і солодощі, а дозволяє собі тільки сухофрукти та мед. Похвалитися у свої 44 тілом 20-річної жінки Демі Мур може, завдяки щоденним інтенсивним тренуванням під керівництвом особистого тренера. Всі вправи вона виконує по 25-50 разів. Крім гімнастики, Демі кілька разів на тиждень плаває, пробігає 5 кілометрів або займається їздою на гірському велосипеді. Про пристрасть актриси до косметичних процедур відомо всім її рідним і друзям. Вони дозволяють її шкірі залишатися молодою і свіжою. Нещодавно актриса задумалася про виробництво власної лінії косметики, яка підходила б жінкам різного віку. Так що, цілком можливо, що не за горами той час, коли на полицях косметичних магазинів з'явиться колекція засобів торгової марки Демі Мур. 
  2. Ікона сучасного шоу-бізнесу Мадонна руйнує стереотип про жінок після сорока п'яти. У свої роки вона виглядає бездоганно, але на підтримку форми їй доводиться витрачати чимало сил і часу. Мадонна веде активний спосіб життя, багато займається спортом, доглядає за шкірою і вже просто не уявляє свого життя без йоги. Вона займається як класичної йогою, так і більш інтенсивної йогою-аштанга. Харчування Мадонни суворо підпорядковане макробіотичної дієті. Всього іншого вона вважає за краще овочі, страви із зернових, місо-суп з локшиною з рисової або соєвої муки і морські водорості. Свій раціон Мадонна вибудовує таким чином, що співвідношення білків, жирів і вуглеводів в ньому становить 30:30:40. Мадонна дуже серйозно ставиться до свого харчування, вважаючи, що саме правильна їжа дає їй небувалу енергію і допомагає виглядати молодше своїх однолітків. «Позитивне ставлення до життя, правильне харчування і регулярні заняття спортом - ці секрети доступні і вам і допоможуть і в 45 років виглядати на 30» — говорить вона.
  3. Ані Лорак – успішна жінка, співачка України, яка досягла успіху завдяки своєму таланту, наполегливості, роботі над собою і впевненості у своїх силах. У неї немає чітко визначеного розпорядку дня, але вона веде здоровий спосіб життя. 

Поради від Ані Лорак: здоровий сон не менше 8-ми годин у день; збалансоване харчування, яке включає в меню овочі, фрукти, рибу і йогурти; фізичні навантаження; обов'язкова зарядка кожного ранку.

  1. Джекі Чан –  всесвітньо відомий актор, який навіть у віці 60 років продовжує виконувати всі свої трюки без каскадерів, незважаючи на загрозу своєму здоров'ю – численні переломи черепа, шиї, рук, ніг тощо. У актора є свої методи збереження здоров'я попри травми і вік. Дієти Джекі Чан не додержується, проте займається спортом мінімум 3 години на день. Здоровий спосіб життя, спорт – основа його кар'єри, життя, його хліб. Без спорту він навряд чи досяг би такого успіху.
  2. Стівен Кінг – відомий американський письменник. Він дав кілька порад успіху: «Робіть те, що ви любите. Не витрачайте часу на дурниці. Будьте наполегливі. Працюйте не заради грошей.» Стівен Кінг також веде здоровий спосіб життя, підтримує себе в формі. Він активно займається спортом та підтримує здорове харчування.
  3. Однією з найбільш струнких і здорових жінок-знаменитостей є Джессіка Біл. Джессіка регулярно займається різноманітними фізичними вправами, і тому завжди знаходиться в хорошій формі. Крім звичайних фізичних вправ, плавання, походів і пробіжок, Джессіка також є прихильницею бойових мистецтв та йоги. За словами самої актриси, вони дають їй відчуття сили, дозволяють контролювати енергію і уникати стресів. Велику увагу Джессіка Біл приділяє правильному ритму життя: «Дуже важливо вести здоровий спосіб життя. Просто необхідно пити велику кількість рідини і висипатися».
  4. Настя Каменських. Ось уже кілька років як НК не перестає дивувати своїми формами. Вона відвідує тренажерний зал, правильно харчується, іноді влаштовує дні розвантаження. Настя обов'язково їсть порцію вуглеводів два рази на день, а також достатню кількість білку.
  5. Маша Єфросиніна. Вже багато років вона займається спортом і відмовляє собі багато в чому: не їсть м'ясо, солодке, борошняне, молочні продукти. Але при цьому, вона відчуває себе комфортно. Зазначимо, що для того, щоб бути здоровим, не обов'язково ставити собі такі жорсткі рамки, потрібно все робити грамотно.

Слово вчителя. Дякуємо вам за доповіді. Вони стали дуже корисними для нашої з вами подальшої розмови. Як ви бачите, всі  ці люди ведуть активний та здоровий спосіб життя. Як ви вважаєте чому ці люди приділяють таку увагу здоровому способу життя? (Відповіді учнів)

Як кажуть деякі з ним, що саме це дозволяє їм завжди залишатися на «висоті» та бути успішними. Як ви вважаєте, здоровий спосіб життя потрібен уже на «вершині» життя? Якщо так, то яка роль здорового способу життя на шляху до досягнення омріяного? Обґрунтуйте свою думку! (Відповіді учнів)

Сьогодні найуспішніші компанії світу, однією із вимог при працевлаштуванні на роботу ставлять вимогу: відсутність шкідливих звичок. Чим це обумовлено? Чи не порушує це права людини? (Відповіді учнів)

Як ви думаєте, чи актуальним є питання про здоровий спосіб життя для людини в шкільного віку? Обґрунтуйте. (Відповіді учнів)

Як може вплинути недотримання здорового способу життя в шкільні роки на майбутній життєвий шлях людини? Конкретизуйте. (Відповіді учнів)

Ми з вами переконалися, що успішні люди обирають здоровий спосіб життя, але у них є великі можливості: вони можуть обрати кращих тренерів, дієтологів тощо. А чи може учень не маючи таких можливостей дотримуватися здорового способу життя? (Відповіді учнів.)

А зараз пропоную вам взяти плакати та виконати одне дуже цікаве завдання. Ми з вами намалюємо плакати на тему: «Ми обираємо - здоровий спосіб життя». Ви спитаєте для чого? А для того, щоб кожного разу, коли ви заходите до класу, ви згадували про те, що здоровий спосіб життя – це перший крок до зміцнення вашого здоров’я та довголіття, для досягнення омріяних життєвих вершин та повноцінного довголіття.

Завдання 2. Виготовлення плакату „Ми обираємо - здоровий спосіб життя”.

Правила: Учитель поділяє клас на чотири групи (команди). Принцип розподілу може бути будь-який. Створені команди придумують собі назви (бажано, щоб вони відповідали темі виховного заходу).Також обирається  „лічильник” – учень, який підраховуватиме бали,  що
зароблять команди.

Учитель дає завдання командам: за 5-10 хвилин намалювати плакат, який пропагує  здоровий  спосіб  життя учнів класу. 

Головні  вимоги  до  плакату:  яскравість, образність, запам’ятовуваність,   інформативність,   оригінальність. Саме ці критерії і визначатимуть найкращий плакат. Ці плакати вивішуються в класі. Поки команди малюють, може звучати музика. Як тільки мелодія припиняється, команди повинні здати свої малюнки. Потім обирається найкращий плакат.

Слово вчителя. Насправді всі плакати прекрасні, тому, ті хто не виграли цей конкурс не засмучуйтесь. Тих, хто переміг, ще раз вітаю. Що ж, пропоную вам перейти до наступної гри. (вчитель розповідає правила гри)

Завдання 3. Інтелектуальна гра „Що? Де? Коли?”

Правила гри: Гра проходить 10 – 15 хвилин. Вчитель читає запитання, команди повинні відповісти на них. За кожну правильну відповідь команда одержує одну ігрову монету. Набрані бали додаються до балів, зароблених командами під час конкурсу плакатів (за цим стежить „лічильник”).

Слово вчителя. (при розкладанні карток з питаннями) Перед тим, як ми почнемо з вами гру, хочу підняти дуже важливу тему сьогодення. Це здорове харчування, адже воно є однією з найважливіших складових здорового способу життя.  Які ви знаєте продукти харчування, корисні для вашого здоров’я? (Відповіді учнів)

Молодці! Але мені також хотілось би доповнити ваші відповіді та розповісти більш детально про продукти харчування, кращі для довголіття.

Повідомлення:

Правильно збалансована дієта значно покращує якість життя, а також сприяє її тривалості. Ґрунтуючись на результатах досліджень фахівців на тему здорового харчування і його впливу на довголітті людини, люди склали рейтинг 18 кращих продуктів для довголіття:

  1. Броколі є потужним імуностимулюючим і антираковим продуктом, який також запобігає розвитку виразки шлунка.
  2. Регулярне вживання лосося, а також іншої риби, багатої омега-3, дозволить знизити ризик хвороб серцево-судинної системи.
  3. Вода допоможе уникнути утворення тромбів, а також дозволить почувати себе молодим і повним енергії.
  4. Ягоди, включаючи полуницю, чорницю та малину, володіють потужними антиоксидантними властивостями, які допоможуть запобігти розвитку різних серйозних захворювань, що загрожують життю людини.
  5. Часник очищає організм від токсичних речовин, а також підвищує імунітет.
  6. Наукові дослідження показують, що оливкова олія захищає серце і кровоносні судини, а також є профілактикою раку. Крім того, вживання оливкової олії позитивно впливає на стан здоров'я шкіри.
  7. Вчені університету Вандербільта довели, що китайська капуста здатна допомогти жінкам з раком грудей продовжити життя. Зокрема, вони встановили, що у тих жінок, які дотримувалися дієти з високим вмістом овочів сімейства хрестоцвітних, таких, як китайська капуста, значно знижувався ризик смерті і рецидиву.
  8.  Авокадо володіє безліччю корисних властивостей, серед яких не тільки нормалізація кровообігу, але і зниження рівня холестерину. Зокрема, вчені рекомендують з'їдати як мінімум половину плоду авокадо в день для зниження загального рівня холестерину на 8 відсотків, а також підвищення співвідношення ЛПНЩ / ЛПВЩ на 15 відсотків.
  9. Помідори містять лікопін – потужний антиоксидант для запобігання раку і боротьби зі зморшками і старінням шкіри.
  10. Квасоля є джерелом білка з низьким вмістом жиру та високим вмістом клітковини і антиоксидантів, а також необхідних вітамінів і мінералів. Наукові дослідження показали, що квасоля здатна захистити від раку молочної залози і передміхурової залози.
  11. Продукти з цільного зерна захистять від раку і хвороб серця. Дослідження, в якому взяли участь більше 40 тисяч жінок, показало, що ті, хто регулярно вживав багато продуктів з цільного зерна, на 31 відсотків менш схильні до ризику смерті від раку або серцево-судинних захворювань.
  12. Вчені досі ведуть суперечки на тему користі і шкоди червоного вина та алкоголю в цілому. Однак, наукові дослідження доводять, що невелика кількість червоного вина в кінці напруженого робочого дня сприяє зниженню рівня стресу, і сприятливо позначається на стані здоров'я людини.
  13. Дослідження показало, що люди середнього віку, які вживали в їжу як мінімум одну чашку зелені в день, в два рази рідше вмирали протягом наступних чотирьох років, ніж ті, хто не вживав зелень.
  14. Зелений чай не лише знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань, але і деяких видів раку.
  15. Нові наукові дослідження показують, що кава знижує ризик розвитку хвороби Альцгеймера і Паркінсона, а також робить позитивний вплив на тривалість життя людини.
  16. Темний шоколад, згідно з дослідженням гарвардських вчених, продовжує життя. Зокрема, в ході дослідження за участю 8 тисяч чоловіків, вчені встановили, що ті учасники експерименту, які вживали шоколад як мінімум три рази на місяць, жили на рік довше, ніж ті, хто не мав пристрасті до шоколаду.
  17. Горіхи багаті поживними речовинами: вони містять корисні жири, вітаміни, мінерали та білки, які підтримують ефективну роботу мозку і нормальне функціонування серцево-судинної системи.
  18. Червона капуста має позитивний вплив на роботу головного мозку і захищає від деяких видів раку.

До речі, майже у кожної відомої людини, про яких ми сьогодні говорили в раціоні харчування є ці продукти. Що ж, тепер, коли ви знаєте про здорове харчування, пропоную вам перейти до нашої гри.

Запитання для гри:

  1. Найцінніше, що є в людини. Його тривалість у курців скорочується в середньому на 17 років. (Життя.)
  2. Що за продукт має позитивний вплив на роботу головного мозку і захищає від деяких видів раку? (Червона капуста)
  3. Скільки часу на день дитина може проводити перед монітором комп’ютера? (15-30 хвилин).
  4. Щоденний розпорядок. (Режим дня)
  5. Набутий синдром, який викликається вірусом імунодефіциту людини.
    (СНІД.)
  6. Найпростіший спосіб збагатити кімнату киснем. (Провітрювання).
  7. Дуже тривалий стрес, що негативно позначається на психологічному та фізіологічному стані людини. (Депресія).
  8. Найкращий відпочинок для мозку. (Сон).
  9. Смертельна хвороба дихальних шляхів, яка серед курців зустрічається в
    30 разів частіше, ніж серед тих, хто не палить. (Рак.)
  10.  Наука про здоровий спосіб життя. (Гігієна).
  11.  Ліки, що знешкоджують бактерії. (Антибіотики).
  12.  Який продукт підвищує імунітет? ( Часник)
  13.  Хвороба зубів. (Карієс).
  14.  Зловживання лікарськими препаратами, продуктами побутової хімії з метою одурманю вальної дії на організм. Веде до ураження серця, легенів, нирок, пепінки, мозку та інших органів. (Токсикоманія.)
  15.  Чим корисний темний шоколад? (Продовжує життя та покращує роботу головного мозку)
  16.  Який напій знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань? (Зелений чай)
  17.  Скільки потрібно ходити на день? (орієнтир 10000 кроків на день)
  18.  Скільки калорій в «Кока-колі»?( 42 ккал на 100 грам продукту)
  19.  Що відбувається при регулярному вживанні чіпсів? (залежність від цього продукту, алергічні реакції, проблеми з шлунково-кишковим трактом, загальне ослаблення імунітету, підвищення холестерину, проблеми з печінкою і щитовидною залозою, збільшується ймовірність діабету, схильність до ожиріння)
  20.   Скільки потрібно пити води на день? (Дітям від 9 до 13 років — 7-8 склянок води, дітям від 14 — 8-11 склянок)

ІІІ. Заключна частина:

Слово вчителя. Наша розмова з вами майже завершується, але мені хотілося б вам же розповісти ще про Дена Бюттнера. Це відомий американський мандрівник і письменник, який разом із групою вчених досліджував особливі «блакитні зони» Землі, жителі яких відрізняються незвичайним довголіттям.В одній зі своїх публікацій такі місця Ден Бюттнер назвав «островами, де люди забувають помирати». Всього таких «блакитних зон» виявлено п'ять: це префектура Окінава в Японії, провінція Ольястра в італійській Сардинії, острів Ікарія в Греції, півострів Ніко в Коста-Ріці та місто Лома-Лінда в Каліфорнії. Ці регіони можуть похвалитися найбільшою кількістю жителів, які переступили вікову позначку в 100 років. Люди, що проживають в «блакитних зонах», вкрай рідко страждають від цукрового діабету, ожиріння, серцево-судинних та інших захворювань. Ден Бюттнер і команда дослідників здійснили кілька експедицій у ці місця, щоб вивчити звички і спосіб життя цих надзвичайно здорових людей. Свої висновки Бюттнер описав у книзі «Блакитні зони. Правила довголіття від людей, які живуть довше за всіх».

Тож хочу коротко розповісти вам про ці звички:

  1. Постійний рух. Люди, що проживають у «блакитних зонах», дуже активні. Замість того, щоб сидіти в офісі або лежати на дивані, вони рухаються. На роботу, до школи або в гості до друзів вони або ходять пішки, або їздять на велосипеді. Вони вирощують хліб і займаються садівництвом. І вони не зупиняються, коли стають старшими. У літньому віці ці люди так само приділяють багато часу повсякденній активності.
  2. Рослинна їжа – в пріоритеті. Основою раціону представників «блакитних зон» є фрукти, овочі, цільнозернові продукти і бобові. Також жителі цих регіонів їдять багато горіхів. Жменя горіхів на день здатна продовжити життя в середньому на два-три роки. Іноді вони їдять м'ясо: як правило, свинину, в середньому п'ять разів на місяць. Також у раціоні є риба.
  3. Не варто наїдатися досхочу. Одним із секретів довголіття окінавців є стародавня мантра «Хара хачі бу». Вона нагадує людям про те, що припиняти прийом їжі необхідно з легким почуттям голоду, тоді, коли шлунок заповнений на 80%. Відчуття ситості приходить з часом, і якщо харчуватися грамотно, можна уникнути переїдання і тяжкості.
  4. Антистресові ритуали. Коренем практично усіх недугів є хронічне запалення організму, пов'язане із запаленням кишечника, яке викликане споживанням шкідливої їжі. В основному, люди їдять нездорову їжу, коли перебувають у стресі і вічно кудись поспішають.
  5. У довгожителів з «блакитних зон» є особливі антистресові ритуали, які дозволяють їм залишатися спокійними і не приймати необдуманих рішень. Жителі Окінави, наприклад, згадують своїх предків, жителі Ікарії воліють подрімати посеред дня, а сардинці влаштовують «щасливу годину».
  6. Розуміння мети свого життя. Ден Бюттнер стверджує, що чітке розуміння сенсу свого життя може додати до семи років життя. В Окінаві це називається «Ікігай», а на Нікої – «План де віду». Перекласти ці вирази можна як «Те, заради чого я прокидаюся вранці».
  7. Дружне товариство і підтримка. Довгожителі з «блакитних зон» народилися в оточенні, яке підтримує здоровий спосіб життя, виросли з почуттям товариства і спорідненості. На Окінаві, наприклад, люди об'єднуються в компанії друзів Моаї, які віддані одне одному протягом усього життя. Оскільки як шкідливі, так і здорові звички заразні, дуже важливо жити в суспільстві, де в прагненні бути здоровим тебе підтримують.
  8. Зв'язок з родиною. На перше місце довгожителі завжди ставлять свою сім'ю. Довірчі стосунки і глибокий зв'язок з дітьми, другою половинкою, батьками, бабусями і дідусями здатні збільшити тривалість життя до шести років.

На мою думку, це ще не всі звички, яких потрібно притримуватись. Тож пропоную нам доповнити ці звички та дотримуватись їх, щоб зберегти своє здоров’я та довго жити, так само, як ці люди з «блакитних зон».

Завдання 4. Виготовлення плакату „Звички для довголіття ”.

Слово вчителя. Давайте візьмемо з вами ватман, на якому вже я попередньо вклеїла звички довгожителів «Блакитних зон» та допишемо свої. Пропоную кожному своєю рукою підійти по черзі до ватману та записати, ту звичку, яка йому найбільше до вподоби або ту, якої би він найбільше хотів приділяти уваги.

(учні виконують завдання)

Дуже гарний вийшов плакат! Давайте повішаємо на стіну, щоб всі бачили, які ви молодці та скільки ви знаєте корисних звичок для збереження нашого з вами здоров’я.

Дякую вам за нашу сьогоднішню розмову! Пам’ятайте, що здоров’я — це наш найцінніший скарб. Тому сподіваюсь, ви зробите правильний вибір та будете вести здоровий спосіб життя!

docx
Додано
20 квітня 2020
Переглядів
13512
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку