Безпека на дорозі та правила дорожнього руху

Про матеріал
Проведення виховної години! Для проведення необхідно завантажити матеріал!!! Бажаю успіхів!!!!
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Безпека на дорозі.

Номер слайду 2

Відповідно до Закону України «Про дорожній рух» правила дорожнього руху встановлюють єдиний порядок дорожнього руху на всій території України. Існує безліч правил дорожнього руху як для пішоходів, так і для водіїв.

Номер слайду 3

Основні правила дорожнього руху. Пішохід зобов’язаний переходити проїзну частину по пішохідних переходах, у тому числі підземних і надземних, а у разі їх відсутності – на перехрестях по лініях тротуарів або узбіч. Перед виходом на проїзну частину з-за транспортних засобів, що стоять, та будь-яких об’єктів, що обмежують оглядовість, пішохід зобов’язаний впевнитись у відсутності транспортних засобів, що наближаються

Номер слайду 4

3. Чекати транспортний засіб пішохід зобов’язаний на тротуарах, посадкових майданчиках, а якщо вони відсутні, – на узбіччі, не створюючи перешкод для дорожнього руху.4. Після висадки з трамвая пішохід зобов’язаний залишити проїзну частину не затримуючись.5. Важливо також мати світловідбивні елементи у одягу (якщо ходите в темний період доби)

Номер слайду 5

6. У місцях, де рух регулюється, пішохід зобов’язаний керуватися сигналами регулювальника або світлофора. У таких місцях пішохід зобов’язаний перебувати на острівці безпеки або лінії, що розділяє транспортні потоки протилежних напрямків, а у разі їх відсутності – на середині проїзної частини і може продовжити перехід лише тоді, коли це буде дозволено відповідним сигналом світлофора чи регулювальника та переконатися в безпеці подальшого руху.

Номер слайду 6

Пропоную вам виконати кросворд для закріплення правил дорожнього руху. https://learningapps.org/22321836

Номер слайду 7

Дякую за увагу!!!!!!

pptx
Додано
2 грудня 2022
Переглядів
595
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку