Безпека на зупинках громадського транспорту

Про матеріал
Урок №5 з предмету: здоров'я, безпека та добробут. За навчальною програмою та підручником авторів: Воронцова, Пономаренко, Лаврентьєва, Хомич.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Здоров’я, безпека та добробут 5 клас. Вчитель: Костюк Юлія Володимирівна. Тема: Безпека на зупинках громадського транспорту

Номер слайду 2

План уроку: Зупинка;Правила безпеки на зупинці;Небезпеки переходу дороги на зупинках;Перехід дороги з трамвайними коліями.

Номер слайду 3

Зупинка: Дорога до школи для багатьох починається із зупинки. Зупинка громадського транспорту- це спеціально обладнане місце, призначене для посадки та висадки пасажирів. Зупинку позначають спеціальним дорожнім знаком або розміткою на дорозі.

Номер слайду 4

Правила безпеки на зупинці: Зупинка - це місце підвищеної небезпеки. Тут збирається значна кількість людей, які здійснюють посадку і висадку з громадського транспорту. Через скупчения людей і транспорту може виникнути тиснява, когось можуть виштовхнути під колесо. Давайте з вами визначимо що доволено, а що заборонено робити на зупинці.

Номер слайду 5

Гра “Так, ні”. (Дозволено, заборонено): Стояти на відстані трьох великих кроків від дороги;Бігати, гратися на зупинці;Стояти близько до дороги, особливо взимку;Спокійно стояти в черзі на посадку;Заходити до салону спокійно;Підходити до автобуса, коли він ще рухається;Чекати, коли транспорт остаточно зупиниться;Чекати, коли всі пасажири вийдуть із транспорту;Проштовхуватись в салон, щоб зайняти вільне місце;Перекривати вихід пасажирам.

Номер слайду 6

Проаналізуйте, до чого може призвести порушення цих правил.

Номер слайду 7

Небезпеки переходу дороги на зупинках: Якщо після виходу з автобуса вам треба перейти на інший бік дороги, дочекайтеся, коли транспорт від'їде, тільки після цього переходьте дорогу через пішохідний перехід.

Номер слайду 8

Перехід дороги з трамвайними коліями

Номер слайду 9

Узагальнення теми:

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Домашнє завдання: Прочитайте параграф 5;Складіть пам’ятку про правила безпечної поведінки на зупинці, за допомогою яких ви могли б навчити інших дітей.

Номер слайду 12

Дякую за увагу!Гарного настрою!

pptx
Додано
30 вересня 2022
Переглядів
6283
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку