Благодійний проект "Милосердя без кордонів"

Про матеріал
Благодійний проект ради учнівського самврядування "Милосердя без кордонів" заснований на традиціях милосердя, уваги до ближнього, співчуття до чужої біди, діяльного добра, безкорисливості, чесності, відповідальності, самообмеження і дисципліни. Учнівські ініціативи волонтерського спрямування - це можливість формування особистості, суспільно-громадського досвіду та реалізація творчого потенціалу здобувачів освіти.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ДЕПАРТАМЕНТ ОСВІТИ І НАУКИ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ ДЕРЖАВНИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ЗАПОРІЗЬКЕ ВИЩЕ ПРОФЕСІЙНЕ УЧИЛИЩЕ» БЛАГОДІЙНИЙ ПРОЕКТ РАДИ УЧНІВСЬКОГО САМОВРЯДУВАННЯ «МИЛОСЕРДЯ БЕЗ КОРДОНІВ» Учасники конкурсу: члени ради учнівського самоврядування соціальний педагог Керівник учасників конкурсу Сєргєєва Олена Анатоліївна - соціальний педагог ДНЗ «ЗВПУ» м. Запоріжжя

Номер слайду 2

«МИЛОСЕРДЯ БЕЗ КОРДОНІВ» Важливим напрямком діяльності учнівського самоврядування Державного навчального закладу «Запорізьке вище професійне училище» стала волонтерська діяльність: встановлення тісного зв’язку поколінь, надання дієвої практичної допомоги ветеранам та інвалідам війни; надання допомоги «дітям війни», ветеранам праці, допомога літнім людям; надання допомоги дітям-інвалідам, шефство над інтернатами, реабілітаційними центрами для дітей з обмеженими можливостями; організація благодійних акцій для допомоги бійцям в зоні АТО; благодійна допомога бійцям, які знаходяться на лікуванні в госпіталі. Формування патріотичної, духовно-моральної особистості є важливою метою і необхідною умовою розбудови української держави.

Номер слайду 3

«МИ РАЗОМ! МИ ПЕРЕМОЖЕМО!» Рада учнівського самоврядування намагається допомогти бійцям, що боронять рідну землю в зоні АТО, покращити їх життя, зігріти теплом своєї турботи, освітити очі, хоч на декілька хвилин сяючим промінням усмішок, зробити, все що можливо для того, щоб життя на Україні було вільним, мирним та щасливим! Учні училища пишуть листи українським воїнам і разом зі своїми малюнками та оберегами відправляють їх на Схід. Ми вдячні Вам наші захисники! З Вами – вся Україна! Ми переконані – починаючи з себе, ми змінимо країну на краще! Тож піднімемося з колін, захистимо та добудуємо державу, бо за нас цього не зробить ніхто!

Номер слайду 4

«МИ ПАМ’ЯТАЄМО! МИ ПИШАЄМОСЯ!» Скільки б не минуло років після закінчення Великої Вітчизняної війни, ми пам’ятаємо і пишаємося нашим героїчним минулим. Учасники Великої Вітчизняної війни і сьогодні знаходять в собі сили зустрічатися з молоддю, передавати їй любов до Батьківщини, оптимізм, віру в майбутнє. Наша Держава не може існувати без моралі в суспільстві. А мораль - це повага до минулого, гордість за своїх дідів та прадідів, це виховання молоді на героїчному досвіді поколінь.

Номер слайду 5

«НЕХАЙ У ВАШИХ ДУШАХ ЗАВЖДИ БУДЕ ВЕСНА!» Рада самоврядування та волонтери, з числа учнівської молоді, проводять зустрічі, майстер-класи та свята для ветеранів Великої Вітчизняної війни. Волонтерська група співпрацює з Запорізькою міською радою ветеранів, Радою ветеранів Вознесенівського району, Радою ветеранів Дніпровського району та Відділенням соціально-побутової адаптації Вознесенівського району Запорізького міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг). Проява уваги і турботи до людей похилого віку, толерантності - це візитна картка волонтерів ДНЗ «ЗВПУ». Ветеранів Великої Вітчизняної війни та учнів училища об’єднала творча робота з виготовлення «Дерева Перемоги» на зустрічі двох поколінь ХХ та ХХІ століття «Від серця до серця». Волонтери ЗВПУ подарували відділенню соціально-побутової адаптації екібану, зроблену своїми руками, газету з теплими словами привітання від усіх учнів і концерт, який підняв настрій всім присутнім у залі.

Номер слайду 6

ВІД СЕРЦЯ ДО ЦЕРЦЯ –ДОРОГА ДОБРА Волонтерська робота ради учнівського самоврядування являє собою програму соціальної адаптації для дітей з особливими потребами з уразливих соціальних груп: сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та дітей з малозабезпечених сімей. Волонтери Запорізького вищого професійного училища проводять концерти, майстер-класи для дітей з особливими потребами Відділення соціальної реабілітації та адаптації дітей-інвалідів Вознесенівського району, інтернатів №1, №4, дарують подарунки та збирають для дітей з обмеженими можливостями одяг, іграшки, книги тощо. Соціокультурна місія волонтерів Запорізького вищого професійного училища заснована на традиціях милосердя, уваги до ближнього, співчуття до чужої біди, діяльного добра, безкорисливості, чесності, відповідальності, самообмеження і дисципліни. Робота ради учнівського самоврядування Державного навчального закладу «Запорізьке вище професійне училище» і учнівські ініціативи волонтерського спрямування - це можливість формування особистості, суспільно-громадського досвіду та реалізація творчого потенціалу учнівської молоді.

Номер слайду 7

Дякуємо за увагу

ppt
Додано
27 липня 2019
Переглядів
588
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку