Буча - героїчне місто незламних людей

Про матеріал
Презентація "Буча - місто герой" для виховної години, підходить для учнів 6-11 класів
Зміст слайдів
Номер слайду 1

БУЧА – ГЕРОЇЧНЕ МІСТОНЕЗЛАМНИХ ЛЮДЕЙ

Номер слайду 2

У 25 км на заході від Києва у поліських лісах розташувалося містечко Буча. Історія міста пов’язана із с. Яблунька, перші згадки про яке відомі з 1630 р. Село Яблунька належало польському шляхтичу Ю. Лясоті, а наприкінці ХІХ ст. землі переходили у володіння поміщиків Красовського, Пиховського і Сагайтовського. Поява виробничих підприємств і залізниці з початку ХХ ст. привела до швидкої розбудови села й виникнення полустанку Буча на його місці. Мальовничі місцевості Бучі приваблювали до відпочинку столичних міщан та інтелігенцію, які побудували тут вишукані дачі. У Бучі щоліта відпочивали родини Євгена Платона, Михайла Булгакова, Миколи Мурашко, Левка Ревуцького, Марії Заньковецької та інших видатних людей. У ХХІ ст. Буча перетворилася на сучасне курортне містечко з мальовничими ландшафтами, чудовими краєвидами та пам’ятними місцями. Так було поки не прийшла війна.

Номер слайду 3

Із 24 лютого 2022 р. в Україні почалося повномасштабне вторгнення російських окупантів. Буча разом із розташованими поряд містечками Гостомель, Ірпінь, Ворзель першими прийняли бої з використанням важкої зброї та стали на захист Києва та всієї країни. З початку березня 2022 р. в ході боїв Буча зазнала жахливих руйнувань і людських втрат. Після окупації російськими військами у місті відбувалися системні військові злочини.

Номер слайду 4

Українські війська увійшли до міста 1 квітня, і тоді увесь світ побачив численні факти звірячого насилля рашитських окупантів. Свідчень варварських знущань над мирним населенням було настільки багато, що всесвітньо відомі джерела ЗМІ назвали ці події терором і геноцидом. 25 березня 2022 р. Президент України Володимир Зеленський підписав Указ про присвоєння почесного звання «Місто-герой України» Бучі.

Номер слайду 5

Окупація Бучі тривала трохи більше місяця. За цей час місто зазнало жахливих руйнувань, а місцеве населення піддавалося тортурам та вбивалося просто так.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Бучанська різанина, або геноцид у Бучі — масове вбивство українського цивільного населення в місті Буча Київської області, що супроводжувалося викраденнями, тортурами

Номер слайду 9

2 квітня 2022 року опублікували перші відеозаписи того, що залишилося після виходу російських окупаційних військ, ці записи показували масові вбивства мирного населення. Після відходу російських окупаційних військ із Бучі наприкінці березня з'явилися докази численних звірств, вчинених росіянами під час окупації міста.

Номер слайду 10

Як відомо, Указом від 6 березня 2022 року Президент України встановив почесну відзнаку«Місто-герой України»

Номер слайду 11

pptx
Додано
15 квітня
Переглядів
101
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку