Букет троянд (нетрадиційне малювання)

Про матеріал
Формувати вміння виконувати малюнок у нетрадиційний спосіб на піні для гоління, розвивати творче, асоціативно-образне мислення, сприяти розвитку творчої самостійності, виховувати впевненість у собі і своїх діях, охайність у роботі, естетичний смак. Є відеоурок до цього заняття, всі бажаючі можуть перейти за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=tteUIwC9oA4&t=4s
Перегляд файлу

Тема: Нетрадиційне малювання на піні для гоління

Мета:Формувати вміння виконувати малюнок у нетрадиційний спосіб,розвивати творче, асоціативно-образне мислення,сприяти розвитку творчої самостійності, виховувати впевненість у собі і своїх діях, охайність у роботі.

Матеріали: піна для гоління, 2 аркуші паперу, фарби акрилові або гуашеві, пензлик, таця або клейонка,лінійка.

                   Хід заняття

1.Привітання

Доброго дня, любі малята!

Психогімнастика «Крапелька води».

2 Мотивація

Пропоную вам сьогодні нову, цікаву,незвичну техніку малювання, а саме на піні для гоління, якою я гадаю з радістю поділиться з вами татко , дідусь, чи старший братик.

Для малювання нам знадобиться піна для гоління,пензлики,склянка з водою, вушні палички або шпажки, серветки, фарби,піднос або клейонка, лінійка , аркуші паперу,і звичайно, як ви вже пам’ятаєте гарний настрій куди ж без нього.

Починаймо  малювати?

3 Продуктивна діяльність

Спершу, покладемо аркуш паперу на піднос , можна крапнути на піднос кілька крапель води , щоб наш папір не совгався .Візьмем  піну для гоління  добре її струсимо, нанесемо рівномірно на папір приблизно на товщину пальчика, розрівняємо лінійкою.

Візьмемо пензлик наберімо на нього рожеву  фарбу і покладемо кілька крапель на нашу піну та за допомогою шпажки або вушної палички спробуємо розкрутити наші крапельки ось так спіралькою. Мені вже наші крапельки нагадують квіточки – маленькі троянди.. Беремо зелену фарбу і покладемо крапельку під кожною трояндочкою і ще додамо кілька крапельок. Знову візьмемо шпажку і протягуємо наші крапельки  вниз це будуть стебла з’єднуємо з іншими крапельками - листочками і ось такий букет вийшов у мене.

А куди ми зазвичай кладемо букети? звісно у вазу тож домалюємо вазу ….А тепер беремо аркуш паперу кладемо його на малюнок притискаємо можна розгладити лінійкою

Знімаємо аркуш .

Де ж наш малюнок? куди він подівся? Він напевне

заховався під піну, перевіримо?

Знімаємо піну за допомогою лінійки акуратно, щоб не пошкодити папір

4 Підсумок

Погляньте який гарний букет троянд я намалювала. Сподіваюсь ваші малюнки будуть ще гарнішими.

До нових зустрічей малята.

 

docx
Додано
23 травня 2022
Переглядів
481
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку