Буклет ""Будь обачним пішоходом"

Про матеріал
Будь обережним на дорозі! Пам'ятай, що дотримання правил дорожнього руху - це запорука твого безпечного життя!
Перегляд файлу

 

У шумному мегаполісі, невеличкому містечку, селі, або й за населеним пунктом на маленьких пішоходів чатують дорожньо-транспортні пригоди. Відмінне знання дорожніх знаків — запорука Твоєї безпеки на вулиці.

 Ось чому Ти маєш знати їх на зубок.

Цей знак показує, що Ти можеш перейти з однієї частини вулиці на іншу. Однак пам’ятай, що переходити вулицю потрібно лише тоді, коли на світлофорі для пішоходів горить зелене світло. Під час переходу дороги спочатку ви повинні подивитися вліво, дійти до середини дороги та подивитися вправо. Якщо все спокійно, то сміливо переходьте..

Цей знак часто встановлюють на дорогах з особливо жвавим рухом транспорту, де немає тротуарів та узбіч. Ходити на таких ділянках дороги, а тим паче переходити на інший бік, небезпечно для життя.

 

Чоловічок з лопатою в сигналізує про дорожні роботи: ремонт асфальту, обрізання гілок з дерев чи будь-які інші роботи, що відбуваються безпосередньо на дорожньому полотні. Дітям ходити поблизу категорично не рекомендовано, адже там можуть падати гілки, може бути розлита гаряча смола, або можуть летіти каміння, тому є ризик травмуватися.

20 дитячих віршів про правила дорожнього руху, світлофор, підземний перехідОдним з найважливіших дорожніх знаків для дітей є і знак «Пішохідна зона». Автомобілям тут їздити заборонено, дозволено рухатись лише пішоходам. Зауваж, що на такій ділянці дороги має бути два знаки — перший сигналізує про початок пішохідної зони, а другий — про її закінчення.

 

 

 

 

В Івано-Франківську стартував Тиждень безпеки дорожнього руху - СТИК 

 

 

В Івано-Франківську стартував Тиждень безпеки дорожнього руху - СТИК 

 

 

 

 

  •          У нашій країні правосторонній рух. Тому автомобілі рухаються з правого боку по проїжджій частині. А пішоходи також дотримуються правої сторони на тротуарі.
  • На проїжджій частині людям стояти і розмовляти, ходити і кататися на роликах та інших спортивних знаряддях заборонено.
  • Влаштовувати ігри на дорозі категорично забороняється, бо діти, які біжать за м’ячем, нічого іншого не помічають і досить часто потрапляють під колеса.
  • Переходити дорогу треба лише у встановленому місці — на переходах. Якщо таких нема, то треба стежити за дорогою і переходити лише тоді, коли поблизу нема транспортних засобів, а також слідкувати за світловими сигналами повороту, що їх подають машини.
  • На залізничних коліях не можна гратися і ходити по них — це небезпечно.
  •               Ніколи не перебігай дорогу! Це дуже небезпечно, бо ти можеш перечепитися, спіткнутись або послизнутись і впасти, а тим часом швидко наближається автомобіль, який не може відразу зупинитися.
  •      Навіть на відведених місцях для переходу ніколи не метушись і не біжи, а спочатку добре подивися, чи всі транспортні засоби зупинились, бо і водії бувають різні: один безпечний, а другий втомлений і увага у нього притупилась, інший не роздивився світло світлофора і продовжує їхати, а ще інший хоче швидше проскочити, бо поспішає.
  •      Ніколи не показуй свого «геройства», перебігаючи дорогу перед транспортом, який рухається. Це може  трагічно закінчитися.

Найголовніше при переході дороги — це ваша зосереджена увага!

Безпека на дорозі: поради на кожен день

1. Ніколи не перебігайте вулицю перед транспортом, що рухається.

2. Ніколи не влаштовуйте ігри біля транспорту, що стоїть у дворі, - в ньому можуть відмовити гальма.

3. Не чіпляйтесь за рухомий автотранспорт.

4. Не грайте в сніжки чи футбол на тротуарах і рухомій частині вулиці - навіть найдосвідченіший водій не в змозі одразу зупинити машину, особливо на слизький дорозі.

5. Не катайтеся на санчатах, лижах і ковзанах поблизу дороги.

 

 

 

 

 

doc
Додано
10 січня
Переглядів
86
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку