Календарне планування індивідуального навчання на 2019-2020 н. р. складено згідно з чинними «Типовими освітніми програмами з корекційно-розвиткової роботи для 1-4 класів спеціальних закладів загальної середньої освіти для дітей з інтелектуальними порушеннями із навчанням українською мовою.», затвердженими МОНУ молоді та спорту від 26.07.2018 р. № 814 (додаток №16)
Програми з корекційно-розвиткової роботи для дітей з інтелектуальними порушеннями
КАЛЕНДАРНЕ ПЛАНУВАННЯ
для дітей з аутичними порушеннями тяжкого ступеню; інтелектуальними порушеннями помірного і тяжкого ступенів за Типовою освітньою програмою наказ МОНУ
від 26.07.2018 р. №814
(Додаток №16)
учителя початкових класів
Кулішової Антоніни Анатоліївни
на 2019-2020 н.р.
Календарне планування індивідуального навчання на 2019-2020 н. р. складено згідно з чинними «Типовими освітніми програмами з корекційно-розвиткової роботи для 1-4 класів спеціальних закладів загальної середньої освіти для дітей з інтелектуальними порушеннями із навчанням українською мовою.», затвердженими МОНУ молоді та спорту від 26.07.2018 р. № 814 (додаток №16)
Я ДОСЛІДЖУЮ СВІТ
СОЦІАЛЬНО-ПОБУТОВЕ ОРІЄНТУВАННЯ
(1,5 години на тиждень)
№ |
Тема уроку |
Дата |
Примітка |
Тема 1. Повторення, закріплення і розширення вивченого в 1 класі. Закріплення навичок навчальної діяльності. |
|||
1 |
Прізвище та ім’я. Домашня адреса. Дотримання правил безпеки і санітарно-гігієнічних вимог у кабінеті, кімнаті соціально-побутового орієнтування. Орієнтування в школі: їдальня, спортивний зал, спальні кімнати, роздягальня, туалетні кімнати та ін.. |
|
|
2 |
Меблі: стіл, стул, шафа, ліжко, парта та ін. Їх призначення. Основні правила організації робочого місця школяра. |
|
|
3 |
Розпорядок дня. Гігієна тіла. Засоби особистої гігієни: зубна щітка, мило, шампунь, гребінець, полотенце, туалетний папір. |
|
|
4 |
Види одягу: білизна, верхній одяг, колготи, носки, гольфи, тощо. |
|
|
5 |
Корисні та шкідливі продукти. Правила харчування. |
|
|
Тема 2. Помешкання, школа, домівка. |
|||
6 |
Види житлових будинків і господарських будівель у місті: багатоповерховий, приватний будинок, під’їзд, ліфт, сходова клітка та ін. |
|
|
7 |
Види житлових будинків і господарських будівель у селі житловий будинок, сарай, веранда та ін. Їх призначення. |
|
|
8 |
Види кімнат в школі: класна кімната, коридор, їдальня, спортивна зала, бібліотека, гардероб, туалет та ін. |
|
|
9 |
Шкільні меблі класу: парта, стілець, дошка, книжкова шафа та ін. Їх призначення. |
|
|
10 |
Шкільні меблі загального користування: столи, стільці, лави. ЇХ види та призначення. |
|
|
11 |
Правила безпечної поведінки в приміщенні школи та надворі. |
|
|
12 |
Безпека школяра. Правила поведінки підчас масових шкільних заходів. |
|
|
13 |
Види кімнат у власному житлі: зала, спальня, дитяча кімната, кухня, коридор, ванна, туалет. |
|
|
14 |
Домашні меблі: диван, шафа, ліжко, стілець, тіл, тумбочка, крісло та ін. |
|
|
15 |
Меблі власної кімнати: ліжко, шафа для речей, комод, стіл, стілець, крісло, шафа для іграшок. |
|
|
16 |
Правила безпечної поведінки в приміщенні свого житла та надворі. |
|
|
17 |
Безпека дитини. Правила поведінки підчас домашніх свят. |
|
|
Тема 3. Основи загальної гігієни. |
|||
18 |
Правила особистої гігієни. Значення їх дотримання для збереження і зміцнення здоров’я. |
|
|
19 |
Предмети особистої гігієни. |
|
|
20 |
Послідовність ранкового та вечірнього туалету. |
|
|
21 |
Моючі засоби: мило, шампунь, зубна паста, щітка. Їх вибір та придбання. |
|
|
Тема 4. Одяг та взуття. |
|||
22 |
Види одягу та взуття: літо. |
|
|
23 |
Види одягу та взуття: осінь. |
|
|
24 |
Види одягу та взуття: зима. |
|
|
25 |
Види одягу та взуття: весна. |
|
|
26 |
Призначення повсякденного одягу та взуття. |
|
|
27 |
Призначення святкового одягу та взуття. |
|
|
28 |
Призначення спортивного одягу та взуття. |
|
|
29 |
Відповідність одягу погодним умовам. |
|
|
30 |
Підтримування чистоти натільної білизни, одягу, взуття. |
|
|
Тема 5. Гігієна харчування. |
|||
31 |
Правила споживання їжі та режим харчування. |
|
|
32 |
Різноманітність продуктів, їх значення в житті людини. |
|
|
33 |
Повноцінне харчування. |
|
|
34 |
Корисні продукти. Шкідливі продукти. |
|
|
35 |
Вибір та придбання овочів та фруктів. |
|
|
36 |
Вибір та придбання виробів з тіста: хліб, булка, печиво. |
|
|
Тема 6. Соціальна орієнтація. |
|||
37 |
Правила етикету під час зустрічі й прощання з однолітками. |
|
|
38 |
Форми звертання з проханням до однолітків. |
|
|
39 |
Правила етикету під час зустрічі й прощання з дорослими. |
|
|
40 |
Форми звертання з проханням до дорослих. |
|
|
41 |
Знайомство з людьми. |
|
|
42 |
Виховання позитивного ставлення до оточуючих людей. |
|
|
43 |
Побудова дружніх стосунків. |
|
|
44 |
Що таке толерантність. |
|
|
45 |
Толерантне ставлення до людей, які мають проблеми зі здоров’ям. |
|
|
46 |
Гуманне ставлення до людей з особливими потребами. |
|
|
Тема 7. Правила поводження на канікулах та в довільний час. |
|||
47 |
Поведінка дитини в автономній ситуації: якщо заблукав, загубився, відстав від класу тощо. |
|
|
48 |
Побутова небезпека: запах диму, загорання, витік води тощо. |
|
|
49 |
Правила поводження в курортно-оздоровчих місцях, базах. |
|
|
50 |
Безпечні місця для ігор і розваг. |
|
|
51 |
Правила поводження на канікулах та в довільний час (Інструктаж). |
|
|