Буклет на тему "Ми обираємо здоровий спосіб життя"

Про матеріал
Пропоную вам переглянути буклет на тему "Ми обираємо здоровий спосіб життя". Нажаль, буклет (як публікацію) завантажити не можливо, тому надаю як документ. Гадаю він стане у нагоді не тільки здобувачам освіти, а й батькам і учителям. Роздруковуйте і користуйтеся із задоволенням!
Перегляд файлу

 Краще лікування для тіла – заспокоїти нерви.     Наполеон

 Ми не отримуємо життя коротким, але ми робимо його таким. Сенека

 Гроші втратив – нічого не втратив, час втратив – багато втратив, здоров’я втратив – все втратив.     Народна мудрість

 Здоров’я – це ще не все, а все інше без нього – ніщо.

      Народна мудрість

 Здоров’я – перший обов’язок в житті.  Оскар Уайльд

 

 

 

Для того, чтобы школьник имел возможность хорошо учиться и полноценно отдыхать и при этом прекрасно себя чувствовать, ему необходимо составить оптимальный и правильный режим дня. Соблюдая этот режим дня, школьник приобретет множество полезных привычек, которые сослужат ему неплохую службу не только сейчас, но и в будущем.

КЗ «Гімназія зі структурним підрозділом початкової школи № 21 Маріупольської міської ради Донецької області»

 

 

Здоров'я – це безцінний дар природи, воно дається, на жаль, не навіки, його треба берегти. Але здоров'я людини багато в чому залежить від неї самої, від її способу життя, умов праці, харчування, її звичок ...   

І. П. Павлов

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

qr-code ЗСЖ 

 

Більш докладнішу інфор-

мацію знахоь тут! Спробу-

йте самі - просто считайте

QR-коды смтфоном!

 

 

 

Особиста гігієна – це основа здорового способу життя, умова ефективної профілактики різних захворювань. Це зокрема, гігієна тіла, зубів і порожнини рота; розумової праці. Шкіра має потові та сальні залози, вона бере участь у теплообміні. Через шкіру виділяється 10-20 г поту на годину під час фізичної праці, при високій температурі – до 300-500 г. Шкіра бере участь у газообміні, утворює вітамін Д під дією сонячних променів.

За допомогою шкіри організм виділяє оцтову кислоту, ацетон, органічні й неорганічні солі, ферменти. Постійне скупчення цих речовин призводить до розмноження на шкірі бактерій та грибків. Забруднення шкіри спричиняє різні захворювання. А щоб не захворіти, потрібно щоденно вмиватися, 1 раз на тиждень приймати гарячу ванну. Волосся миють 1 раз на тиждень, якщо суха шкіра голови та 2 рази на тиждень, якщо жирна. Крім того, корисно періодично (1 раз на квартал) відвідувати лазню.

 

 

 

 

 

 

Здоровий спосіб життя (скорочено «ЗСЖ») — означає розумне використання свого життєвого потенціалу, а також дотримання науково обґрунтованих рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров'я та інших медичних організацій. Його необхідність виходить із того, що багато причин пошкодження стану здоров'я можна уникнути.

 

docx
Додано
8 березня 2021
Переглядів
2149
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку