Буклет "Здоровий спосіб життя, профілактика інфекційних захворювань"

Про матеріал

В буклеті вказуються основні симптоми захворювання ГРЗ і ГРВІ. Дані рекомендації щодо профілактики і запобігання розповсюдження інфекційних захворювань: необхідно зміцнювати дитячий організм загартуванням, заняттями спортом, прийомом вітамінів тощо.

Перегляд файлу

Симптоми ГРЗ

Лікування застуди, ГРЗ і ГРВІ призначаєть-ся лікарем, але нам самим теж варто воло-діти інформацією про симптоми і лікування захворювання, щоб зустріти його у всеозб-роєнні. В основному явні ознаки ГРЗ прояв-ляються на 3-4 добу після інфікування.                                                                       Зникає аппетит.                                                                  Є ознаки загального нездужання.                                Порушується сон.

https://im1-tub-ua.yandex.net/i?id=fc16a74f42d848bea4ac81aab8297864&n=33&h=190&w=275Це провісники захворювання, які служать сигналом того, що потрібно негайно почати лікування. Після з'являються й інші симп-томи застуди:                                                   Нежить.                                                             Кашель.                                                              Чхання.                                                                    Головний біль.                                                           Слабкість.                                                                              Біль у горлі.                                                                Підвищення температури тіла.

 

 

 

 

Крім перерахованих вище симптомів можуть бути:

  • Болі в животі;
  • Болі в м'язах і суглобах;
  • Почервоніння очей.
  • Збільшення лімфатичних вузлів

  Своєчасне лікування ГРЗ у дорослих, як правило, призводить до того, що симптоми зникають через 4-10 днів, але мокрий ка-шель може тривати ще тиждень.

Самостійне прийняття рішення про діагноз і лікування дуже небезпечне, оскільки може призвести до ускладнень основного захво-рювання. Від неправильного лікування кар-тина хвороби і стан організму може тільки погіршитися і призвести до непередбачу-ваних і сумних наслідків. Пацієнт, після того як виявляться всі клінічні прояви хвороби, зобов'язаний пройти обстеження у кваліфі-кованого фахівця і, якщо той визнає пот-рібним, здати всі аналізи. Досліджується все: сеча, кров, ультразвуком черевна по-рожнина, а також слизова носоглотки. Тіль-ки потім призначається необхідне лікування при ГРЗ.

 

Профілактика ГРЗ

 Не захворіти на грип, застуду або, як пи-шуть лікарі, ГРЗ хоча б раз у житті немож-ливо, але можна звести до мінімуму ризик зараження. Для профілактики застуд варто пройти вакцинацію від грипу та ГРЗ. Також основою профілактики ГРЗ і ГРВІ у дітей та дорослих є загальне підвищення імунітету.

 Профілактика ГРЗ і грипу полягає в тому, що

необхідно зміцнювати організм загартовуван-

ням, заняттями спортом, прийомом комплексів вітамінів і мінералів з ​​мікроелементами, а ще - імуностимулюючих засобів. Особливо важлива профілактика ГРЗ у дітей і підлітків. Також слід уникати перебування в великій групі людей в період сезонних захворювань, а якщо це не-можливо, то варто носити ватно-марлеву пов'язку. Дуже важливо зрозуміти і прийняти ідею, що антибіотики при ГРЗ це не панацея, а тим більше не профілактика. Дайте можливість своєму організму впоратися з хворобою, що не підганяючи його, а плекаючи його.

https://im2-tub-ua.yandex.net/i?id=46a0ad1170002607466d3dcbff60a601&n=33&h=190&w=254

 

 

 

 

 

https://im1-tub-ua.yandex.net/i?id=6171896d9a84d10b25e9bf69c8a86cbf&n=33&h=190&w=328

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Підготувала вихователь                                      КЗШІ І-ІІ степенів №4                  Калюжна Л.І.

 

 

https://im1-tub-ua.yandex.net/i?id=fc8554f75fae4fac470f406f9f156c30&n=33&h=190&w=177

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Здоровий спосіб життя, профілактика і запобігання розповсюдження інфекційних захворювань.

 

 

 

 

 

2016 рік

 

 

 

docx
Додано
31 березня 2018
Переглядів
2915
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку