Буклет "Життя з ароматом кави"

Про матеріал

В даному буклеті міститься інформація кращих рецептів приготування кави, застосування кави в медицині, вміст кофеїну в каві. Окрема сторінка присячена народженим під знаком кави.

Перегляд файлу



Існує безліч народних рецептів на основі кави для краси шкіри. Для домашніх масок, скрабів і лосьйонів підходять і чорні, і зелені мелені зерна кави. Також для масок можна використовувати використану кавову гущу. 

Кавовий лосьйон, що поліпшує колір тьмяної шкіри 

Заваріть міцну каву без цукру, остудіть і розлийте у формочки для льоду. Заморозьте настій і протирайте таким льодом щоранку. Такий натуральний заморожений лосьйон покращує колір обличчя, знімає набряки, тонізує клітини шкіри.

Скраб для обличчя  

Один з популярних скрабів - кава і мед, змішані в рівних пропорціях. Скрабом масажують шкіру м'якими рухами протягом 3-5 хвилин, після чого суміш залишають на обличчі на 10 хвилин в якості живильної маски.

Маска для сухої шкіри

Столову ложку меленої кави потрібно змішати з такою ж кількістю оливкової олії. Суміш слід настояти протягом години. Після цього маску можна нанести на обличчя і шию і залишити на 15 хвилин. Цей склад допомагає поліпшити загальний стан шкіри, живить і захищає поверхню. Регулярне використання здатне поліпшити колір шкіри, підтягнути контур, надати більш «свіжий» вигляд.

Маска для нормальної шкіри

Візьміть 1,5 столових ложки кавової гущі і стільки ж швидкорозчинних вівсяних пластівців. Масу потрібно залити окропом. Коли суміш охолоне, її можна нанести на обличчя. Через 15 хвилин маска змивається гарячою водою, а потім потрібно прополоснуть обличчя прохолодною водою.Після застосування такого складу нанесіть на обличчя крем, який вам підходить. Особливо добре поєднувати її з антивіковими сумішами. Маска дає живильний ефект, а крем - підтягаючий.  Маска для жирної шкіри

Візьміть півстакана йогурту без цукру і дві столові ложки меленої кави. Ця суміш повинна настоятися протягом декількох хвилин, потім її можна нанести на обличчя. На ділянки навколо очей таку маску наносити не варто. Використовувати краще натуральні продукти. Вона нормалізує роботу сальних залоз, прибирає надлишки шкірних виділень, але виходити на вулицю відразу після того, як зняли склад, не варто.  Антивікова маска  

Розведіть 1 ст.л. житнього борошна міцною кавою до консистенції густої сметани. Додайте в суміш 1 ч.л. мигдалевого масла. Нанесіть засіб на шкіру обличчя на 20 хвилин, після чого змийте теплою водою. Робіть таку процедуру раз на тиждень.

 Скраб для тіла  

Спосіб приготування:

Зварити каву за звичайним рецептом. Гарячою, тільки що звареною кавою залити суміш кориці, перцю і гвоздики. Залишити настоюватися протягом 1 – 2 годин. Високі келихи заповнити колотим льодом і налити в них напій, що настоявся. Зверху прикрасити цедрою лимона.

Кава «Європа»                              На дві порції:

     Зварити міцну чорну каву будь-яким способом.  Шоколад натерти на тертці (залишити трохи для прикраси) і розчинити в гарячих вершках, довести до кипіння і влити гарячу свіжоприготовану каву. Напій швидко розлити в заздалегідь підігріті чашки, за бажанням прикрасити збитими вершками і посипати тертим шоколадом.

Кава з корицею і духмяним                 На одну порцію беремо:

перцем  

 - 1-2 чайні ложки меленої кави                              

вими чашками. У кожну чашку додати каву і суміш портеру з пивом. В процесі наповнення чашок збитий білок спливає з дна і покриває поверхню напою, додаючи йому вигляд морської піни.

Кава з медом і вином                      Компоненти:

ном даємо кави піднятися 2-3 рази.

Вимикаємо вогонь, турку накриваємо блюдечком і даємо каві настоятися 3-5 хвилин. Наливаємо кавув підігріту чашку, вдихаємо її аромат, п'ємо і отримуємо задоволення.

Кава бонбон        Необхідні інгредієнти:                                                            


Для м'якого скрабірующего ефекту додайте столову ложку меленої кави в гель для душу. Це засіб підходить для щоденного використання, так як м'яко видаляє забруднення з шкіри. Перед вживанням флакон з гелем необхідно струшувати. Для більш глибокого скрабування змішайте 1 ст.л. кави і 2 ст.л. жирної сметани. Після прийняття розслаблюючої ванни масажуйте таким скрабом тіло протягом 5 хвилин. Засіб активно бореться з сухістю шкіри.

Маска для волосся

Для відновлення пошкодженого волосся і посилення їх блиску використовуйте маски з кавою. Змішайте 2 яєчних жовтки з 1 ст.л. рому і 2 ст.л. теплої води. Додайте в маску 1 ч.л. кави і 1 ч.л. масла виноградної кісточки. Наносьте маску за півгодини до миття, утеплюючи голову махровим рушником. Маска відновлює структуру, покращує зовнішній вигляд волосся, робить колір локонів більш насиченим і яскравим.

Крижана кава зі спеціями                     Компоненти:                                Шоколадна кава                Для її приготування потрібно:

 3 чашки чорної кави;                                                 - 1 плитка (100г) чорного шоколаду,                            

2 палички кориці;                                                     - 50г вершків 10% -15% жирності,                                 4 бутони гвоздики;                                                   - 250г готової чорної кави,                                             4 горошини запашного перцю;                                                                 - збиті вершки для прикраси.

Терта лимонна цедра. Спосіб приготування:

1          чашка міцної гарячої кави;                                         - на кінчику чайної ложки меленої кориці                білок одного яйця;                                                       - одну горошину духмяного перцю                          1/4 чайної ложки ванільного екстракту;                                              - кавова чашка води + ще трохи на випаро-

2          столові ложки суміші портеру з пивом в рівних вування. частках.

Спосіб пиготування:

                                                   Спосіб приготування:                                               У злегка підігріту турку всипаємо всі інгредієнти, заливаємо холодною

водою і доводимо до кипіння – кава має піднятися і на її поверхні утвори-

Зварити міцну чорну каву за традиційним рецептом. Збити яєчний білок з тися пінка. Піднімаємо турку над вогнем (піна злегка осяде). Таким чиванільним екстрактом і розділити його нарівно між двома підігрітими каво-

Спосіб приготування:

- мінеральна вода;                                                       

- мигдальний есенція.

кава.  В результаті напій повинен вийти двошаровим.

- вода; – Кава - мелена кава;                                                              – Згущене молоко                                                                  

- вино; Для приготування чудової іспанської кави бонбон

- цукор; краще всього використовувати високий скляний

- лимонна кислота;                                                          стакан. Ємність слід до половини заповнити згу-

- мед; щеним молоком, а зверху налити чорну проціджену

                                                                                                                                 Раф-кава зі спеціями   Необхідно: 2 порції еспрессо – 60 мл; ваніль-

З 20 гр. розмеленої кави, 1 чайної ложки цукру, половини склянки води і ний цукор – 0,5 ч.л.; звичайний цукор – 1ч.л.;  дрібки лимонної кислоти спочатку приготувати кавовий сироп. кориця і мелений сушений імбир – за смаком;      

Готовий сироп необхідно охолодити, після чого додати мед, вино і міне-Спосіб приготування: ральну воду. Пропорція така: на один стакан кави 30 мл. вина, 20 гр.

Змішати обидва види цукру, додати спеції і залити

меду, 10 мл. мінеральної води.

вершками. Перемішати, повільно підігріваючи. Дода-

Напій злегка ароматизувати мигдальною есенцією і подавати охолодже-ти в суміш приготований еспрессо, знову перемішаним, опустивши в кожну чашку часточку лимона і шматочок льоду. ти, тепер більш інтенсивно, до утворення піни.

Подавати негайно.

pdf
Додано
14 серпня 2018
Переглядів
1528
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку