Чому майбутнє за електромобілями

Про матеріал
Презентація до уроку "Чому майбутнє за електромобілями".( Підручник Т. Гільберг)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Чому майбутнє заелектромобілями. Коли Генрі Форд зробив дешеві надійні машини, люди сказали: «Та ну, чим погані коні?». Це був великий ризик, на який він пішов, і це спрацювало.Ілон Маск, американський інженер, винахідник

Номер слайду 2

Пригадайте Наведи приклади теплової дії електричного струму. Наведи приклади світлової дії електричного струму. Як впливає електричний струм на організм людини?

Номер слайду 3

Що таке енергія. Здатність тіла виконувати роботу називають енергією. У природі діє один з основних законів: енергія не виникає з нічого і не зникає безслідно, а лише перетворюється з одного виду на інший.

Номер слайду 4

Чому електрична енергія унікальна. Саме цей вид енергії можна отримати з інших і перетворити на різні інші види енергії. Уся зображена на ньому техніка приводиться в рух за допомогою електродвигуна. Саме електродвигун перетворює електричну енергію на механічну енергію руху. Дедалі більшої популярності нині набувають електроскутер, електросамокат, моноколесо і, звичайно - електромобіль. Електродвигун такого автомобіля бере енергію від акумулятора, на відміну від звичайного автомобіля, який приводиться в рух за допомогою згорання палива. Будівельний кран. 2. Електровантажник. 3. Електросамокат. 4. Електричне моноколесо. 5. Електричка. 6. Електровеломобіль. 7. Електромобіль

Номер слайду 5

Як електрична енергія передається до споживачів Електрична енергія перетворюється на інші види енергії. А чи можливо навпаки? Чи може інший вид енергії перетворитися на електричну? В Україні існують різні типи електростанцій, які виробляють за рахунок інших видів енергії електричну енергію, що потім передається до наших будинків, підприємств. Спробуйте за малюнком розказати, як електрична енергія передається до наших домівок.

Номер слайду 6

головне завдання електростанцій - це вироблення електричної енергії, яка робить наше життя зручним і комфортним. Проте вироблення електричної енергії шкідливо впливає на навколишнє середовище. На теплових електростанціях відбуваються викиди шкідливих продуктів згорання палива. Під час побудови гідроелектростанцій доводиться затоплювати великі території родючих земель. Шкоди навколишньому середовищу завдає також утилізація сонячних панелей, які використовують на сонячних електростанціях.

Номер слайду 7

Які побутові прилади споживають найбільше електричної енергії. Проаналізуйте малюнок. Запропонуйте свої рекомендації щодо зменшення споживання електричної енергії в побуті. Пригадайте, для чого в багатьох помешканнях використовують енергозберігальні лампи.

Номер слайду 8

Нині більшість виробників побутової техніки позначають свій товар спеціальною наліпкою встановленого зразка, де різними кольорами і буквами наведено класи енергоефективності Класи енергоефективності позначають символами від A до G на кольоровому фоні (від зеленого до червоного). Розшифровується таке позначення просто: що ближче буква до початку алфавіту, то ефективніший прилад в енергоспоживанні. Позначки А+, А++, А+++ означають прилади з максимальною енергетичною ефективністю, тобто найменшим споживанням електричної енергії.

Номер слайду 9

альтернативні джерела енергії в Україні.

Номер слайду 10

Що обрати: звичайний автомобіль чи електромобіль. Електромобіль має переваги над автомобілем, що працює на паливі. Головна перевага - це відсутність шкідливих викидів. Простота конструкції й управління, висока надійність та довговічність, тиха робота. Електромобілі вирізняються низькою вартістю експлуатації, можливістю підзарядження від побутової електромережі. Одного заряду акумулятора вистачає на 100-150 км. Американська компанія, яка є лідером у виробництві електромобілів, Tesla Motors презентувала автомобіль, що здатний проїхати без підзарядження 400 км.

Номер слайду 11

Цікаво. Першим українським електромобілем вважають ЗАЗ-968 Електро. Експериментальну машину розробив Запорізький машинобудівний інститут 1973 року. На одній зарядці «електрозапорожець» міг подолати 100 км.

Номер слайду 12

Коротко про головне. Електричну енергію можна виробляти завдяки іншим видам енергії, і вона здатна перетворюватись на різні види енергії. Споживання енергії залежить від потужності електроприладів, тому слід ефективно і раціонально використовувати їх. Електромобіль - екологічно чистий автомобіль майбутнього.

Номер слайду 13

Перевіряємо себе1. Наведи приклади перетворення електричної енергії на інші види енергій.2. Назви електропобутові прилади, які найбільше споживають електричну енергію.3. Чим електромобіль кращий від автомобіля, що працює за рахунок згорання палива?4. Поділися враженнями від уроку, закінчи речення: Сьогодні я дізнався/-лась...; Я зрозумів/-ла, що...; Виникли труднощі під час...; Тепер я можу ... 

Номер слайду 14

Домашнє завдання. Вивчити параграф 13 Випишіть на окремому аркуші назви електропобутових приладів, які є у вас вдома. З допомогою дорослих дізнайтеся (якщо є така можливість), до якого класу енергоспоживання вони належать. Чи всі електропобутові прилади економічні? Які лампочки освітлюють ваші кімнати? Чи можливо прожити без електричних м’ясорубок, кухонних комбайнів, змішувачів?

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Карпевич Леся Степанівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
11 жовтня 2023
Переглядів
1412
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку