Чорновіл. Роль в історії нашої держави.

Про матеріал

Минуло багато років, коли в ніч з 25 на 26 березня на 55-му кілометрі автодороги Бориспіль-Золотоноша за нез'ясованих обставин трагічно загинув лідер національних сил України, принциповий політик, невтомний борець, правозахисник, ідеолог і натхненник Народного Руху України – В'ячеслав Максимович Чорновіл.

Перегляд файлу

   Ведучий 1:   Минають дні, хвилини, місяці і роки,

                  Не рік, не два – а дев’ятнадцять майже літ

                  Немає поруч близької людини

                   Без нього меркне український світ.

                  Дев’ятнадцять земних, блакитнооких весен

                  Над світом прошуміли, відцвіли –

                  Не чути рідний голос Чорновола,

                  Та він живе в серцях, поміж людьми...

 

  Ведучий 2: Минуло багато років, коли в ніч з 25 на 26 березня на 55-му кілометрі автодороги Бориспіль-Золотоноша за нез’ясованих обставин трагічно загинув лідер національних сил України, принциповий політик, невтомний борець, правозахисник, ідеолог і натхненник Народного Руху України – В’ячеслав Максимович Чорновіл.

 

  Ведучий 1: В.Чорновіл – це непересічна, яскрава особистість нашої історії, людина високих моральних чеснот, гідний патріот, у якого Слово і Діло  завжди підпорядковувались високій ідеї – ідеї  відродження Української державності і служіння українському народові.

 

   Ведучий 2: Ще замолоду поставив він собі за мету створення української самостійної держави. І крок за кроком, тюрма за тюрмою, стаття за статтею, книга за книгою – йшов до цієї мети...

 

  Ведучий 1: Сьогодні хотілося б вшанувати світлу пам’ять Величної Людини, життєвий шлях якої був злочинно обірваний, перерваний у русі, у невпинному русі на шляху до справжньої, справедливої України.

 

   Ведучий 2: Варто наголосити, що  В’ячеслав Максимович – це ціла епоха, яскрава сторінка в історії руху опору радянській тоталітарній системі, що увійшла в історію України під назвою дисидентського руху.

  Ведучий 1: На жаль, не всі знають про життя і діяльність цієї людини Саме тому пропонуємо переглянути відео. Увага на екран!

 

Відео

 

Ведучий 2: Ми ще не скоро осягнемо, кого втратили. Він не став Президентом України. Але став її національним Героєм – посмертно. Його вбили в русі – у дорозі, по шляху до тієї, іншої України, за яку він заплатив життям.

Ведучий 1: Хочеться закінчити наш захід лиш цими словами:

                            «Сповідуймо ідеї Чорновола

                            Несімо в світ – порядність і мораль,

                            Щоб не забули Люди про Вкраїну,

                            Щоб майбуттям розвіяти печаль.»

Ведучий2: Просимо всіх учнів вирушити на уроки, дякуємо за увагу!

 

docx
Додано
17 квітня 2019
Переглядів
482
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку