Цифрові навички та працевлаштування

Про матеріал
Матеріал до тижня цифрової грамотності. Багато процесів зараз переведені в онлайн-формат, у режимі онлайн можна працювати, навчатися, здійснювати замовлення й оплату товарів і послуг, купувати квитки, бронювати готелі, поповнювати банківські картки і мобільні телефони тощо.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Цифрові навички та працевлаштування. Година спілкування з учнями 10-11 класів

Номер слайду 2

Цифрові навички - це компетенції й уміння, що дозволяють людям використовувати електронні інструменти й сервіси для роботи, освіти, професійного та особистісного розвитку, і просто в повсякденному житті. Багато процесів зараз переведені в онлайн-формат, у режимі онлайн можна працювати, навчатися, здійснювати замовлення й оплату товарів і послуг, купувати квитки, бронювати готелі, поповнювати банківські картки і мобільні телефони тощо. 

Номер слайду 3

У дослідженні "Цифрова грамотність населення України", оприлюдненому Міністерством цифрової трансформації України, визначається, що 53% населення України мають цифрові навички нижче базового рівня. Мінімальний набір цифрових навичок сучасної людини виглядає так: 

Номер слайду 4

У залежності від потреби, люди хочуть набути таких навичок: працювати з програмним забезпеченням, користуватися фото-, відео-, графічними редакторами, встановити мобільний додаток, налаштувати WI-FI тощо. Серед цифрових навичок, які допоможуть стати успішними в професії і впевнено почуватися в нинішньому світі, також: вміння швидко друкувати на клавіатурі, у тому числі на екрані мобільного, відповідати на електронні повідомлення, правильно робити пошукові запити, вести щоденники у мережі (блоги), здатність долучитися до онлайн-освіти (курсів, тренінгів, лекцій, майстер-класів) тощо. 

Номер слайду 5

Цифрові навички сьогодні - підготовка до майбутнього Під сучасним підвищенням цифрової грамотності для успішного працевлаштування маються на увазі освоєння нових цифрових навичок.  Це, в першу чергу, спрямовано на те, щоб допомогти майбутнім співробітникам в умовах цифрової економіки стати більш кваліфікованими та затребуваними на їх посаді, в той час, як перепідготовка націлена на те, щоб допомогти людям стати фахівцями в інших перспективних професіях майбутнього.

Номер слайду 6

Назріває питання: "Чому підвищення кваліфікації працівників зараз важливіші, ніж будь-коли?". Ми живемо в період, коли досягнення в області штучного інтелекту й автоматизації робочих процесів швидко прогресують, руйнуючи усталені ролі та професії. Наскільки сильно? Вирішуйте самі. У доповіді Світового економічного форуму щодо майбутнього робочих місць за 2018 рік прогнозується, що до 2022 року 75 мільйонів робочих місць у 20 найбільших країнах будуть витіснені новими технологіями. 

Номер слайду 7

Однак, це зовсім не означає, що технології витіснять з ринку праці людей. У тому ж звіті сказано, що технологічні досягнення можуть створити 133 мільйони нових робочих місць. Втім, ці місця як і раніше будуть вимагати відповідних навичок і компетенцій. Наприклад, вже зараз найбільш затребувані професії — у більшій мірі вимагають цифрових навичок. 

Номер слайду 8

На основі цих даних був складений список з 10 професій, особливо необхідних у сучасній економіці:

pptx
Додав(-ла)
Кухарук Міша
Додано
29 березня 2023
Переглядів
542
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку