Цікаві факти про природоохоронні території.

Про матеріал
Цікаві факти про заповідник Асканія нова, про територію, на якій в природному стані зберігається абсолютно весь природний її комплекс.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

 Цікаві факти про природоохоронні  території.

Номер слайду 2

Заповідник –територія, на якій в природному стані зберігається абсолютно весь природний її комплекс.

Номер слайду 3

Цікаві факти про заповідник Асканія нова Асканія заснована в наприкінці ХІХ століття герцогом Ангальт-Кетенського. Російський цар Микола I віддав йому ці землі практично задарма – всього 8 копійок за1 га землі. Спочатку герцог хотів створити на придбаній території вівчарську колонію. Він і назвав свою землю «Асканія» – в честь родового гнізда. Після смерті герцога, землі Асканії були викуплені Фрідріхом Фальц-Фейном – людиною, яка і заснувала заповідник.

Номер слайду 4

Асканія – Нова була першим заповідником, яка отримала коней породи Прижевальського найпершою у світі. Зараз їх чисельність в заповіднику найбільша на планеті і монгольський уряд навіть викупив один табун коней, щоб повернути їх напрабатьківську землю – пустелю Гобі.

Номер слайду 5

Цікаво, що степ, на якому власне створений заповідник, не має жодної водної артерії. Задля вирішення цієї проблеми було розроблено унікальну систему каналів та штучних озер. До речі ця система отримала перше місце в Парижі на виставці досягнень в ХІХ ст. дре 2009 році заповідник Асканія – Нова представляв Україну у конкурсі Всесвітнього значення «Сім нових чудес природи.

Номер слайду 6

Асканія-Нова – це справжня перлина української природи, яка вже давно набула всесвітньої слави. В Асканії поєдналися цілинний таврійський степ і мрія людини створити щось надзвичайне. Тут зростають унікальні рослини, гніздяться рідкісні птахи та живуть тварини з різних континентів.

Номер слайду 7

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Географія, Презентації
Додано
19 жовтня 2023
Переглядів
266
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку