Цікаві факти з теми "Країни Азії",10 клас

Про матеріал
Матеріал допоможе при вивченні теми "Країни Азії" в 10 класі.Матеріал сформує пізнавальний інтерес до вивчаємої теми.,уміння користуватися джерелами географічної інформації,аналізувати ії,направити учня на пошукову діяльність.
Перегляд файлу

Цікаві факти з теми «Країни Азії» 10 клас

  1. Найбільш густонаселеною частиною світу вважається Південно-Східна Азія. Третина населення всього світу складають Індія і Китай.
  2. Сінгапур, Гонконг і Токіо є трьома домінуючими фінансовими центрами.
  3. В Азії є все для комфортного життя і відпочинку. Сюди їдуть на роботу, відпочинок і навчання.
  4. Днем Народження кожного в’єтнамця вважається Новий Рік.
  5. Японію часто називають «Країною сонця, що сходить». Самі японці іменують свою країну «Nippon» або «Nihon», що в перекладі означає «Походження сонця».
  6. На честь важливих подій дають імена дітям в Китаї.
  7. Філіппіни (офіційна назва Республіка Філіппіни) — це архіпелаг з 7 107 островів, що лежать в Тихому океані. Це острівна держава в Південно-Східній Азії оточене такими країнами, як Індонезія, Малайзія, Палау і Республіка Китай. Філіппіни — єдина країна Південно-Східної Азії, яка не має зі своїми сусідами загальних кордонів на суходолі.
  8. Королівством духів і містики туристи вважають Непал.
  9. Острови Суматру, Тайвань і Борнео найбільш заселені острови Азії.

10.У Китаї один часовий пояс. Дійсно, Китай знаходиться відразу в 5 часових поясах. Однак після громадянської війни 1949 року вони перейшли на єдину тимчасову систему. Зроблено це, щоб надати населенню почуття згуртованості. Однак коли в Пекіні встає сонце в 6 ранку, в інших містах його не видно протягом кількох годин.

11. Сінгапур сьогодні є розвиненим містом-державою, столицею і республікою одночасно, а всього 50 років тому ця країна вважалася однією з найбідніших, а більшість жителів симпатизувала комуністам. Місцевий політичний лідер Лі Куан Ю взяв владу в свої руки і з купкою саратників-патріотів навів у країні порядок.

12. Офіційна назва Північної Кореї: Корейська Народно-Демократична Республіка (КНДР). Місцеве населення називає її «Чосон» («Країна ранкової свіжості»).

13. У п’ятірку світових виробників бавовни входить азіатська країна Узбекистан.

14. Японці вважаються найхудішою індустріально розвиненою нацією в світі, а все тому, що бути товстим тут незаконно! Японські закони вимагають, щоб талія чоловіки старше 40 років не перевищувала в обхваті 85см. Жінкам дається трохи більше свободи: об'єм талії не повинен бути більше 90см. За офіційною версією, худі люди більш здорові, тим самим закон спрямований на боротьбу з високим рівнем холестерину і гіпертонією. Люди, які порушують цей закон, повинні пройти консультування, за підсумками якого їм призначається затверджена урядом дієта. А компанії, у яких працює велика кількість людей з надмірною вагою, зобов'язані сплачувати штрафи. Ці гроші будуть перераховані у фонд охорони здоров'я: на медичне обслуговування літніх людей.

15. Індуси їдять правою рукою, витираються — лівої.

Один з найцікавіших звичаїв в Індії полягає в тому, що місцеві жителі їдять тільки правою рукою. Справа в тому, що в туалетах тут не використовують туалетний папір, вони наливають трохи води в ліву руку і використовують її, щоб витертися. В Індії досить складно знайти вбиральню, де був би туалетний папір, крім готелів і ресторанів, які обслуговують клієнтів з Заходу. Крім того, вважається образливим робити що-небудь лівою рукою, наприклад, передавати гроші або протягувати її для привітання.

16. Японія єдина країна у світі, яка зазнала весь жах ядерної зброї.

17. Японським кухарям для того щоби готувати рибу фугу, доводиться навчатися не менше 2 років.

18. Єдиною іноземною мовою для вивчення в японських школах є англійська.

19. Столиця Китаю не раз змінювала свою назву. Місто Пекін, що українською перекладається як «Північна столиця» колись називалось Яньцзін «Столиця Янь» або Бейпін «Північний спокій».

20. На весь світ Китай славиться одним з найбільш популярних відкриттів — чаєм. Згідно з легендою чай винайшов імператор Шень-нун У 2737 році до н.е , коли випадково листок впав до чашки з кип'ятком.

21. В Китаї використовується понад 45 мільярдів паличок для їжі в рік для цього щороку вирубують понад 20 мільйонів дерев.

22. Індія лідирує серед усіх країн світу за кількістю вбивств та абортів на тисячу населення.

23. Жителі Індії розмовляють 780 мовами і більш ніж тисячею діалектів, утворених від цих мов.

24.Влада Індії законодавчо заборонила провозити через кордон її національну валюту – індійські рупії.

25. Індійський прапор складається з трьох горизонтальних смуг: світло-оранжевий — хоробрість і самопожертва, білий — миролюбство та зелений — родючість і життєдайність. На білій смузі зображено буддистський символ «Дхармачакра» або колесо закону.

26. В Індії виникли алгебра і тригонометрія. Індійський мудрець Аріабхата винайшов концепцію числа 0.

27. Всім відомо, що корови в Індії вважаються священними. Проте мало хто знає, що згідно із законодавством Західної Бенгалії, у кожної корови повинен бути документ з фотографією.

28. Індійська залізниця є найбільшим роботодавцем в Індії. Вона надає робочі місця близько мільйону чоловік.

29. За дослідженням Інституту геології США до 1896 року Індія була монополістом по добуванню алмазів у світі. Саме з Індії привезли один з найзнаменитіших алмазів Кохінур — «Гора Світла», який вмонтували в британську королівську корону.

30. В'єтнамці не люблять загоряти. Тут вважають, що чим світліша шкіра — тим красивіше.

 

 

 

docx
Додано
27 липня 2023
Переглядів
1609
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку