Цікаві факти з теми "Країни Європи" 10 клас

Про матеріал
Матеріал допоможе при вивченні теми "Країни Європи" в 10 класі.Матеріал сформує пізнавальний інтерес до вивчаємої теми.,уміння користуватися джерелами географічної інформації,аналізувати ії,направити учня на пошукову діяльність.
Перегляд файлу

Цікаві факти з теми «Країни Європи»

1. Найменшою незалежною країною в Європі є Ватикан. Але взагалі тут є і інші карликові держави — Монако, Ліхтенштейн, Люксембург, Сан-Марино і Андорра.

2. Бельгію охоплює залізнична мережа, найщільніша не тільки в Європі, але і в світі.

3. Герцогство Люксембург примітне тим, що воно є найбагатшою країною не тільки в Європі, але і у всьому світі.

4. Найпівнічнішою країною Європи можна вважати Норвегію. Саме норвезький мис Нордкап є найпівнічнішою точкою.

5. Найвідвідуванішою країною Європи є Франція, а найбільш відвідуваним містом — Париж.

6. Найстарішою країною Європи є Болгарія. Навіть її назва не змінювалося вже протягом 14 століть.

7. Найбільше в світі мостів знаходиться не у Венеції, а в німецькому місті Гамбург.

8. У Чехії знаходиться найбільший замок в світі, Празький Град.

9. Дві країни Європи рік від року очолюють списки найщасливіших країн світу. Це Норвегія і Данія.

10. Осло це одне з найдорожчих міст для життя у світі (за даними дослідницьких груп з Economist Intelligence Unit і ECA International, Осло це найдорожче місто для життя в Європі).

11. В Ісландії немає армії, морських і військово-повітряних сил — тільки берегова охорона. Якщо якому-небудь ісландцю спаде на думку піти служити, то він може приєднатися до норвезької армії згідно з договором, що існує між цими країнами.

12. Вода в Ісландії настільки чиста, що в кухонні крани вона потрапляє без усякого попереднього очищення або фільтрації.

13.  Ісландські будинки не потребують штучного опалення! Пара і гаряча вода потрапляють у будинки прямо з природних гарячих джерел.

14. Знамените чудовисько озера Лох-Несс дозволяє Шотландії щорічно поповнювати свій бюджет на 7 млн євро завдяки постійному напливу туристів.

15. Згідно з даними ООН, саме в Європі знаходяться дві країни, жителі яких відчувають себе найщасливішими в світі - це Норвегія і Данія.

16. В Німеччині знаходиться найстаріша в світі постійно діюча пивоварня. Країна відома більше 2100 замками, більше 1500 сортами пива, понад 1000 видів ковбас і найбільшим в світі фестивалем пива. Також у Німеччині понад 400 зоопарків — найбільше у світі. А Берлін має найбільшу залізничну станцію в Європі.

17. Автомобільні номерні знаки вперше було запроваджено у Франції.

18. Польща — це сама релігійна країна Європи.

19. У Ліхтенштейні один з найнижчих у світі рівнів злочинності. Це одна з небагатьох країн світу, в якій немає армії.

20. Національна гордість Швеції — лосі. У шведських лісах мешкають порядку 300 000 — 400 000 особин.

21. У Косово більше 70% населення країни молодше 35 років, що робить її самої молодою країною у всій Європі. Середній вік жителів Косово складає всього 29,1 року.

22. Бельгію охоплює залізнична мережа, найщільніша не тільки в Європі, але і в світі.

23. На європейських теренах збереглися реліктові тропічні ліси. Велика їх частина знаходиться на території Боснії і Герцеговини.

24. Італія перевершує будь-яку іншу країну у світі за кількістю об’єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, — в цілому 51 об’єкт.

25. Швейцарія — єдина країна, яка побудувала літак, який працює на сонячній енергії.

26. Столиця Словаччини, Братислава, знаходиться на кордоні з Австрією і Угорщиною, що робить її єдиною столицею в світі, що межує з двома незалежними державами.

27. Слово «Португалія» вперше було згадано в 868 році. В ті часи якраз проходили війни за визволення земель на Піренейському півострові від маврів. Країна була утворена навколо міста Порту, який і дав назву Португалії.

28. Лісабон є одним з найстаріших міст світу. Місто на сотні років старше Лондона, Парижа і навіть Рима. Лісабон старше Риму на чотири століття. Це фактично друга найстарша столиця Європи після Афін. Вважається, що він був заснований фінікійцями приблизно в XII столітті до н. е.

29. Влада Швеції виплачує близько 200 дол. школярам, які протягом місяця не пропустили жодного заняття.

30. В Ісландії не буває комарів. Хоча в світі існує понад 3000 видів комарів, в Ісландії немає жодного. Дивно, але вважається, що комарів там немає через низькі температури та відсутність мілких ставків, які люблять комарі.

 

docx
Додано
24 липня 2023
Переглядів
3354
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку