Цикл задач з математики, які сприяють розвитку ключових компетентностей в НУШ

Про матеріал
В даній роботі підібрані задачі з математики для 5 класу НУШ, які розвивають 10 ключових компетентностей.
Перегляд файлу

Цикл задач з математики, які сприяють розвитку ключових компетентностей в НУШ

 

Спілкування рідною мовою

1. У 988 році київський князь Володимир Великий здійснив Хрещення Русі. Скільки років християнству на  Україні?

Спілкування іноземними мовами

2. У Miss Mary Poppins перед початком подорожі було 98 pounds. (pounds (Фунт) – грошова одиниця у Великій Британії. Ми розраховуємося гривнями, а британці – фунтами). На ticket from Great Britain to France вона витратила 15 pounds, а на ticket from France to Ukraine – 56 pounds. Скільки money залишилося у Miss Mary Poppins?

Математична грамотність

3. Підлогу кімнати, що має форму прямокутника зі сторонами 11 м і 2,95 м, необхідно покрити паркетом прямокутної форми. Довжина дощечки паркету дорівнює 25 см, а ширина — 5 см. Скільки буде потрібно таких дощечок для покриття всієї підлоги?

Компетентності в природничих науках і технологіях

4. Найвищий водоспад Анхель має висоту 1, 054 км, це на 0, 188 км. Більше, ніж висота водоспаду Бельбек і на 0,444 км більше водоспаду Утігард. На скільки метрів водоспад Бельбек вищий, ніж водоспад Утігард? 

Інформаційно-цифрова компетентність

5. Найбільша швидкість Інтернету в місті Київ — 500 Мбіт/с, в місті Харків швидкість Інтернету в два рази менше, ніж у місті Київ, а в місті Краматорськ швидкість Інтернету на 50 Мб/с менша, ніж у місті Харків. Яка швидкість Інтернету у місті Краматорськ?

Уміння навчатися впродовж життя

6. Звичайна лампа розжарювання на 100 Ват за годину роботи використовує 100 Ват електроенергії. Скільки електроенергії використає ця лампочка за місяць (30 днів) безперервної роботи по 8 годин в день?

 

Соціальні і громадські компетентності

7.  Хліб всьому голова. А ще хліб найбільше багатство нашої країни, бо Україна займає третє місце по вирощуванню зернових після США і Канади. У 5 класі 30 учнів. Скільки  хліба потрапить у відходи після відвідування класом їдальні, якщо кожен учень залишить півшматочка хліба. Вага одного шматочка 0,05 кг?

Підприємливість

8.  Вкладник поклав до банку 11 000 грн. під 7% річних. Скільки грошей він отримає через рік?

Загальнокультурна грамотність

9. Іван Франко прожив 6 років у рідному селі Нагуєвичі, 40 років у Львові.  Всього видатний “Каменяр” прожив 60 років. Скільки років життя прожив  Іван Франко в інших місцях?

Екологічна грамотність і здорове життя).

10. Відомо, що з 60 кг макулатури можна виробити стільки паперу, скільки його виробляють з одного великого дерева. Скільки дерев зберегли учні двох класів, якщо один клас зібрав 300 кг макулатури, а другий – 360 кг?

 

 

 

 

 

docx
Додано
5 грудня 2022
Переглядів
416
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку