ЦІННІСНЕ СТАВЛЕННЯ ОСОБИСТОСТІ ДО СУСПІЛЬСТВА І ДЕРЖАВИ

Про матеріал
Виховна година в допомогу класному керівнику з теми :" ЦІННІСНЕ СТАВЛЕННЯ ОСОБИСТОСТІ ДО СУСПІЛЬСТВА І ДЕРЖАВИ"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЦІННІСНЕ СТАВЛЕННЯ ОСОБИСТОСТІ ДО СУСПІЛЬСТВА І ДЕРЖАВИ

Номер слайду 2

«Кращий засіб прищепити дітям любов до Батьківщини полягає в тому, щоб ця любов була у батьків.»Шарль де Монтеск’є «Патріотизм як мета й результат патріотичного виховання молоді – це прояв любові до Батьківщини, вітчизни.»Володимир Даль

Номер слайду 3

Патріотизм є виявом особистості любові до свого народу, поваги до українських традицій, відчуттям своєї належності до України, усвідомленням спільності власної долі з долею Батьківщини, досконале володіння українською мовою.

Номер слайду 4

Національна самосвідомість включає: - особисту ідентифікацію із своєю нацією, віру в її духовні сили та майбутнє; - волю до праці на користь народу; - вміння осмислювати моральні та культурні цінності, історію, звичаї, обряди, символіку; - систему вчинків, які мотивуються любов’ю, вірою, волею, осмисленням відповідальності перед своєю нацією.

Номер слайду 5

Розвинена правосвідомість – виявляється в усвідомленні особистістю своїх прав, свобод, обов’язків, свідомому ставленні до законів та державної влади. Політична культура включає формування політичної компетентності, лояльного й водночас вимогливого ставлення громадян до держави, її установ, органів влади, здатність брати активну у політичному житті України.

Номер слайду 6

Сучасне суспільство надає багато можливостей для молоді стати успішними людьми, але для цього потрібні знання, інтелект, уміння спілкуватися, творити, сформована активна життєва позиція. Дитині без стійких життєвих, особистих поглядів на сучасне суспільство та його проблеми, без умінь аналізувати отриману інформацію, просіювати її через призму своїх індивідуальних та загальнолюдських знань і цінностей не можна сьогодні досягти своєї мети і стати активним, дієвим, справжнім громадянином нашої держави.

Номер слайду 7

ВИХОВНІ ДОСЯГНЕННЯНаціональна самосвідомість: сформованість основних понять про народ, націю, суспільство, державу;знання Конституції України, виконання норм закону;- ідентифікація з українською нацією, усвідомлення себе громадянином, патріотом і гуманістом, який може і має добросовісно впливати на розбудову громадянського суспільства, правової демократичної держави в Україні, за-хищати свої права;

Номер слайду 8

- почуття патріотизму, розвиненої правосвідомості, культури міжетнічних відносин;- почуття свободи, людської і національної гідності;- розуміння важливості української мови як основи духовної культури нації;- знання історії, культури свого народу, його традицій, звичаїв і обрядів;- готовність до захисту національних інтересів України;- толерантне ставлення до представників інших народностей, шанобливе ставлення до їх культури, релігій, традицій. ВИХОВНІ ДОСЯГНЕННЯ (продовження…)

Номер слайду 9

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

pptx
Додано
22 лютого
Переглядів
82
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку