День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України

Про матеріал
Презентацію "День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України" можна використовувати під час проведення виховних заходів у базовій школі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

 Щороку 29 серпня в Україні відзначається День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Цей день встановлено Указом Президента України для увічнення героїзму військовослужбовців і добровольців, котрі віддали життя за батьківщину, як нагадування про одну із найкривавіших подій війни на сході України – Іловайську трагедію.

Номер слайду 3

  29 серпня 2014 року під час виходу сил АТО з оточення під Іловайськом російське керівництво порушило домовленості і ворожі збройні сили впритул розстріляли  колони українських військових.  Таке віроломне вбивство кваліфікується міжнародним  гуманітарним  правом як воєнний злочин.  Тоді полягло 366 українських воїнів, 429 зазнали поранень, 158 зникли безвісті і 128опинилися в полоні.

Номер слайду 4

Смертельний для наших захисників “зелений коридор” пролягав через поля із соняшникам Саме під ними сотніУкраїнців поклали в  боротьбі з ворогом свої життя на вівтар свободи, гинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність  України.  Тож символом Дня пам’яті захисників  України стала квітка соняха.

Номер слайду 5

Героїчна оборона Донецького аеропорту. Бої за Донецький аеропорт (ДАП) стали зразком незламності українських воїнів. Вони тривали 242 дні   від 26 травня 2014 року по 22 січня 2015 і  закінчилася після повної руйнації старого та  нового терміналів.

Номер слайду 6

Бої за Дебальцівський плацдарм Взимку 2015 року активні дії були зосереджені на Дебальцівському напрямку. Бої за Дебальцівський плацдарм – одна з найбільших військових операцій на Донбасі. З обох сторін у ній взяли участь тисячі бійців, сотні одиниць техніки й артилерії. Її найгостріша фаза тривала майже місяць – з 25 січня до 18 лютого 2015 року. За весь час оборони Дебальцівського виступу загинуло 136 та було поранено 331 українських військових 

Номер слайду 7

Після боїв за Дебальцеве на Донбасі настало зниження активності бойових дій. Війна перейшла в стан позиційної боротьби. На квітень2021 року в зоні проведення АТО/ООС загинуло 4400 осіб.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

24 лютого 2022 року близько 5 години ранку путін оголосив війну Україні. Одразу ж російські війська розпочали інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході країни, перетнули північно-східні кордони, а також нанесли ракетно-бомбові удари по аеродромах і складах зброї майже на всій території України. Верховна Рада України одноголосно ухвалила запровадження воєнного стану. З тих пір кожна громада, кожен житель України воює з росією. 

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Азовсталь - цитадель опору Маріуполя Знаковий тактичний епізод першого етапу повномасштабного вторгнення – бої за Маріуполь. 28 лютого 2022 року противник розпочав облогу міста – підійшов одночасно з заходу та сходу. Маріуполь тримався 86 днів

Номер слайду 13

Від 21 квітня єдиним опорним пунктом Сил оборони України в Маріуполі лишився металургійний комбінат «Азовсталь». Тримаючи там оборону до 20 травня, наші герої відтягували найбоєздатніші ворожі підрозділи від інших напрямків.

Номер слайду 14

Бахмутська оборонна операція. Бої за Бахмут розгорнулися із кінця липня 2022 року, хоча масовані обстріли міста з боку окупантів тривали від травня, гинули мирні мешканці. Епіцентром бойових дій Бахмут став узимку 2022–2023 років. Станом на серпень 2023 року важкі бої на Бахмутському напрямку тривають.

Номер слайду 15

Щодня наші захисники боронять Україну, захищаючи рідну землю, Незалежність та кожного з нас. Щохвилини ризикуючи власним життям, вони оберігають спокій мільйонів громадян. Сьогодні, в умовах воєнного стану, українська армія є визначальним чинником збереження незалежності, цілісності та недоторканості нашої держави. Ми віримо в нашіх захисників та висловлюємо щиру вдячність за те, що вдень і вночі, в вони охороняють спокій матерів і дітей, людей похилого віку. Вони є взірцем патріотизму, відваги та мужності.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Слова «Слава Україні  —  Героям слава» наразі набули особливого значення, вони адресовані тим, хто зі зброєю в руках захищає східний кордон нашої держави. 

Номер слайду 18

Наш обов’язок- завжди пам’ятати про мужніх захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Вшануємо пам’ять захисників України хвилиною мовчання. Молитвою, добрим словом, згадайте Героїв, які боролисяі віддали життя за долю України і нашемайбутнє. Господь відкрив передними двері раю, бо пішли вони на небо нескореними... Вічна пам'ять! Слава. Героям!ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ!

Номер слайду 19

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 5
Оцінки та відгуки
  1. Швед Тетяна Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Каліщук Ольга Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Скляніченко Олена Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Horpynych Tetiana
    Щиро дякую за розробку.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  5. Шумилина Алла
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 2 відгука
pptx
Додано
29 серпня 2023
Переглядів
7359
Оцінка розробки
5.0 (5 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку