День пам’яті жертв Бабиного Яру

Про матеріал
Презентація містить ключову інформацію до Дня пам'яті жертв Бабиного Яру. Містить історію, трагічні події, меморіали
Зміст слайдів
Номер слайду 1

День пам'яті жертв Бабиного Яру. Бабин Яр - трагічне місце в історії України, де нацистами були розстріляні сотні тисяч мирних жителів під час Другої світової війни. Щорічно відбуваються заходи з вшанування пам'яті загиблих, щоб ніколи не забути про ці страшні події.by Анастасія Пантелеймон

Номер слайду 2

Історія Бабиного Яру1 Початок трагедіїУ вересні 1941 року нацистські війська окупували Київ і почали масові вбивства єврейського населення міста.2 Місце страти. Бабин Яр, глибока балка на околиці Києва, стало місцем найбільших розстрілів в історії Голокосту.3 Масові вбивства. Протягом двох днів 29-30 вересня 1941 року нацисти вбили понад 33 тисячі євреїв.

Номер слайду 3

Масові розстріли в Бабиному Яру1 Вересень 1941 Розстріли почались з вбивства понад 33 тисяч євреїв.21941-1943 Нацисти продовжували масові вбивства в Бабиному Яру, включаючи роми, психічно хворих людей, радянських військовополонених.3 Загальна кількість. В цілому в Бабиному Яру було вбито до 100 тисяч осіб.

Номер слайду 4

Жертви Бабиного ЯруЄвреїНайбільшу групу жертв складали київські євреї - близько 70 тисяч осіб. Роми. Декілька тисяч ромів також були розстріляні в Бабиному Яру.ІншіСеред жертв були також радянські військовополонені, психічно хворі, діти та інші мирні жителі.

Номер слайду 5

Вшанування пам'яті жертв. Щорічні заходи. Щорічно в Києві відбуваються пам'ятні заходи з вшанування жертв Бабиного Яру. ГромадськістьІніціативи громадських організацій та активістів допомагають підтримувати пам'ять про трагедію. Міжнародна увага. Події в Бабиному Яру набули глобального значення та отримують увагу у світі.

Номер слайду 6

Меморіал Бабиного Яру. Різноманітність монументів. Меморіал включає різні пам'ятники, присвячені різним групам жертв - євреям, ромам, радянським військовополоненим тощо. Архітектурна цілісність. Меморіальний комплекс єднає різні елементи в єдиний художній ансамбль, що відображає масштаб трагедії. Центр освіти і пам'ятіМеморіал також включає освітній центр, який вивчає історію Бабиного Яру та проводить просвітницькі заходи.

Номер слайду 7

Значення Бабиного Яру для української історіїМузей пам'ятіМеморіал Бабиного Яру став важливим музеєм, що вшановує пам'ять жертв. Освіта про ГолокостІсторія Бабиного Яру є частиною навчальних програм для вивчення Голокосту. Національна пам'ять. Бабин Яр є символом трагедії українського народу під час Другої світової війни.

Номер слайду 8

Уроки Бабиного Яру для сучасностіБоротьба з антисемітизмом. Трагедія Бабиного Яру показує важливість боротьби з антисемітизмом та іншими формами дискримінації. Захист прав людини. Події в Бабиному Яру є нагадуванням про необхідність захисту прав людини та протидії ненависті. Міжнародна співпраця. Вшанування пам'яті жертв потребує об'єднаних зусиль міжнародної спільноти.

Номер слайду 9

Роль громадськості у збереженні пам'яті1 Акції пам'ятіГромадські організації регулярно проводять акції з вшанування жертв Бабиного Яру.2 Просвітницька діяльність. Активісти організовують освітні заходи, щоб поширювати знання про трагедію Бабиного Яру.3 Догляд за меморіалом. Волонтери допомагають доглядати за меморіалом, підтримуючи його в належному стані.

Номер слайду 10

Висновки та заклик до пам'ятіТрагедія Бабиного Яру є болючою сторінкою в історії України, яка вимагає постійного вшанування пам'яті жертв. Ми повинні пам'ятати ці події, щоб ніколи більше не допустити подібних злочинів, і продовжувати боротися за права людини та проти будь-яких форм дискримінації.

pptx
Додано
18 вересня
Переглядів
1
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку