Презентація День Січових стрільців

Про матеріал

Презентація до виховного заходу "День Січових стрільців", який може бути використаний вчителями початкових класів.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

СІЧОВІ СТРІЛЬЦІ – СИМВОЛ НАЦІЇ! Підготовила вчитель початкових класів. Бродецька Л. Г. ЗОШ №2 І-ІІІ ступенів №2

Номер слайду 2

Пишаємося своєю країною та її історією!!!

Номер слайду 3

В давнину тереторію України захищали козаки. Сини Твоєї Батьківщини,В них сила духу непоборна!Козацтво – слава України,Це гордість наша всенародна!

Номер слайду 4

Зараз від ворогів нас захищають

Номер слайду 5

Вони – наші захисники!!!Сухопутні війська

Номер слайду 6

Повітряні сили

Номер слайду 7

Військово-морські сили

Номер слайду 8

28 січня – ДЕНЬ СІЧОВИХ СТРІЛЬЦІВСІЧОВІ СТРІЛЬЦІ – ЛЕГІОН УКРАЇНСЬКИХ ВІЙСЬКОВИХ, ЯКІ БОРОЛИСЯ ЗА УКРАЇНУ ТА СТАЛИ СИМВОЛОМ НАЦІЇ. Вони були не лише вмілими воїнами, але й талановитими людьми, які залишили по собі прекрасні пісні про Батьківщину. Відео «Січовик прощається з ріднею»https://www.youtube.com/watch?v=Sj9b. N7n. GLW8

Номер слайду 9

Пам'яті січових стрільців. В вишитій сорочці, збивши босі ноги,Стоїть Україна обабіч дороги,А по тому шляху з заходу і з сходу. Тягнеться історія Вкраїнського роду. Гордою ходою в сонячнім вінціЙдуть у бій за волю січові стрільці. Юні та безвусі, їм жити, кохати,Нивоньку косити, діток колисати…Стоїть Україна, руки простягаєХоче мить спинити та права не має.«Стійте, зупиніться!»стелиться, шепоче «Хай запам’ятаю ваші карі очі Хто скажіть, чиї ви?Як вас величати?Щоб змогли нащадки вам шану віддати…»Мовчать легіони, зберігають сили. Йдуть у бій - і сіються стрілецькі могили. Заридали гори, голосять трембіти. Це твої, Вкраїно, загинули діти. Хай лине їх слава протягом віків. Чуєш, Україно, з-під землі їх спів?

Номер слайду 10

Своє життя за Україну віддали студенти. Одним з найтрагічніших боїв за Україну та її столицю Київ – був бій під Крутами. В результаті якого в полон потрапив загін Січових стрільців, який складався із студентів та учнів. Наймолодшим був учень 7-го класу. Саме він перед розстрілом почав співати «Ще не вмерла Україна ». Інші полонені підхопили пісню за ним.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Любіть, бережіть, збагачуйте Україну!!Вирина стежина рідна. З теплої трави... Мати наша – Україна,Не забудьте ви.

pptx
Додано
28 січня 2020
Переглядів
676
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку