“ День зустрічі птахів ”Номінація “ Найщедріша годівничка ”

Про матеріал
Ознайомитися із видами птахів, які перебувають у зимовий період у нашій місцевості; навчити учнів допомагати птахам у зимовий період, облаштовувати пташині «їдальні»; Провести облік птахів своєї місцевості у зимовий період; Формування особистості, яка здатна свідомо, активно, творчо впливати на навколишній світ.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Колективна робота. Гуртка “ Юні охоронці природи. Керівник Сологуб Анастасія Володимирівна Ми друзі і вірні , і щирі ,Бо ми бережем повсякчас Пташок , що літають у вирій,І тих , що зимують у нас. Обласна акція “ День зустрічі птахів ”Номінація “ Найщедріша годівничка ” ВОЗНЕСНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ ВІДДІЛ ОСВІТИ ВОЗНЕСЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКИЙ ЦЕНТРНОВОГРИГОРІВСЬКА ЗОШ І-ІІІ СТУПЕНІВ

Номер слайду 2

Мета акції: Ознайомитися із видами птахів, які перебувають у зимовий період у нашій місцевості;навчити учнів допомагати птахам у зимовий період, облаштовувати пташині «їдальні»;Провести облік птахів своєї місцевості у зимовий період;Формування особистості, яка здатна свідомо, активно, творчо впливати на навколишній світ. Завдання:сприяти збереженню та виживанню птахів;створити базу даних про тих птахів, що зустрічаються в нашій місцевості у зимовий період;поширити зібрану інформацію про птахів серед громадськості;залучити учнів школи до пошуків шляхів збереження та підтримки птахів у несприятливих кліматичних умовах.

Номер слайду 3

Очікувані результати. Учні поглиблять знання про птахів, які зимують в нашій місцевості. Учасники акції оволодіють елементами методики дослідницької роботи. Будуть облаштовані годівниці для птахів. Регулярне поповнення годівничок кормом

Номер слайду 4

Проведення акціїОзнайомлення із зимуючими птахами України. Ознайомлення із правилами догляду за птахами у зимовий період. Ознайомлення із раціоном птахів. Ознайомлення з правилами спостереження за птахами та їх обліком.

Номер слайду 5

Які ж з птахів залишаються зимувати в нас? В результаті дослідження була опрацьована довідкова та енциклопедична література. На її основі діти склали каталог зимуючих птахів своєї місцевості.

Номер слайду 6

Виготовлення та розвішування годівничок та шпаківень

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Заготівля кормів та підгодовування птахів55 1 555141504415544050 4415 Хліб білий. Соняшник давлений. Соняшник цілий. Сало. Пшоно. Горобецьхатній. Синиця велика. Синиця блакитна. Повзик. Синиця чубата. Оцінка за «5» бальною шкалою кормів для птахів, де«0» - не їдять, «5» - дуже люблять.

Номер слайду 9

Підгодівля птахів

Номер слайду 10

Агітаційна робота

Номер слайду 11

Висновок Серед птахів, що прилітали до розвішаних на подвір’ї школи годівниць, гуртківці нарахували понад 7 видів: синиця велика,  синиця блакитна, горобці, галки, зелений дятел, повзик, сизі голуби. Діти підмітили, що в цьому році птахи знову з’явились біля годівничок. Отже, можна зробити висновок, що птахи пам’ятають місця, де їх підгодовували минулого року і з настанням холодів прилітають сюди, аби знову знайти смачне підживлення. Діти кожного дня перевіряли годівниці, прибирали рештки старого і додавали свіжий корм. Спостереження та підрахунок синиць, що відвідують годівниці, дозволяє зробити певний висновок нашого дослідження: синиці тримаються на нашому подвір’ї, їх чисельність не зменшується, а навпаки з року в рік стає більшою. Так, якщо у 2017 році біля годівниць впродовж одного дня помічали не більше 2-4 синиць, то у 2018 році впродовж одного дня спостерігали від 5 до 10 синиць великих. Також трапляються "зустрічі" з синицею блакитною –  ця невеличка пташка з’являється біля годівниці майже кожного дня. Це свідчить про те, що чисельність синиць на подвір’ї школи збільшилась.

Номер слайду 12

Людино, оберігай птахів!Вони на різні голоси. Співатимуть для тебе,І в краплях срібної роси Побачиш чисте небо.

pptx
Додано
14 грудня 2019
Переглядів
1432
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку