Державні та народні символи України

Про матеріал

Презентація "Державні та народні символи України ". Можна використовувати при підготовці до Перпшому уроку про Україну, на виховних годинах. Розкриває зміст державних символів України, знайомить учнів з природніми символами нашої держави.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Усіяна маком та житом. Краса її вічно жива. Росою і сонцем повита, Аж серце моє завмира!Їй треба лиш щастя та миру, Нескорять її вороги, А ми відстояли свободу!Тож славим її навіки!!!

Номер слайду 2

Державний герб України. Тризуб - історичний символ Української Державності.

Номер слайду 3

Державний прапор України  стяг із двох рівновеликих горизонтальних смуг синього і жовтого кольорів.

Номер слайду 4

Державний Гімн України Гімн – це урочиста пісня нашої країни, символ державної єдності українського народу

Номер слайду 5

Номер слайду 6

мальва, калина, безсмертник, деревій, соняшник, чорнобривці, барвінок, любисток, волошка, ромашка, червоний мак, хміль. У повному українському вінку має бути 12 квіток:

Номер слайду 7

Одне із найпочесніших місць у вінку займає деревій,який вважається символом нескореності і непоборностіРомашка — символ здоров'я, добра і ніжностіХміль, оспіваний в багатьох легендах і піснях, символізує розум. Мальва - символ любові до рідної землі, до свого народу, до батьківської хати. Калина була і залишається символом дівочої краси, чистоти. Соняшник — символ відданості й вірності.

Номер слайду 8

Уособленням краси, молодості, сили і здоров'я вважається волошка. Квіти безсмертника - на вигляд маленькі, не дуже примітні, означають здоров'я. Любисток - це символ людської відданості, вміння бути корисним. Барвінок - справжній символ вічного життя, міцного кохання і шлюбу. У віночок вплітали чорнобривці, щоб дівчата гарними на вроду були, чорнобровими. Червоний мак, що став символом дівочої краси, щирих, чистих почуттів

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Ви - майбутнє України. То ж своїми знаннями, працею, здобутками примножуйте її культуру. Будьте гідними своїх предків, любіть рідну землю, бережіть волю і незалежність України, поважайте свій народ і його мелодійну мову. Шануйте себе та інших, і теж будете шановані . Своїми досягненнями славте її.

Номер слайду 11

Як хочеться, щоб тихо ніч пройшла!Як хочеться, щоб світлий день настав!Щоб Україна в мирі зажила,І щоб ніхто нікого не вбивав!

pptx
Додано
10 березня 2018
Переглядів
3087
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку