Державні та народні символи України

Про матеріал
Ознайомити дітей з національними та народними символами України; формувати національну свідомість здобувачів освіти; виховувати почуття любові до своєї землі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Державні та народні символи України

Номер слайду 2

Символіка - своєрідна візитна картка країни. Історично склалося так, що кожна країна має свої Державні та народні символи.

Номер слайду 3

Що відноситься до державних символів?

Номер слайду 4

Що для тебе означають державні символи?

Номер слайду 5

Українська казка про державні символи

Номер слайду 6

Кольори Державного Прапору України — синій і жовтий. З давніх-давен українська земля була хліборобським краєм. Синє море або небо над золотою нивою — зміст, який нині вкладають у кольори Державного Прапору України.

Номер слайду 7

19 лютого 1992 р. Верховною Радою України ухвалена постанова «Про Державний Герб України», якою було затверджено «Тризуб, як малий герб України» та, відповідно, головний елемент великого герба.

Номер слайду 8

Державний гімн України — один з головних державних символів України поряд з прапором і гербом. Державним гі́мном є перший куплет та приспів пісні "Ще не вмерла України і Слава, і Воля"слова Павла Чубинського, музика Михайла Вербицького.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Кожен народ має народні символи. Народні символи - це те, що найбільше любить і шанує даний народ. Називаючи народний символ, можна дізнатися, про яку країну йде мова. Українці мають свої традиції, які споконвіку шанують і бережуть…

Номер слайду 11

Батьківська хата- символ рідної землі, Батьківщини, свого роду. А з ними приходять тепло і затишок, захист і допомога. Кажуть, що в рідній хаті й стіни допомагають. Тож того, хто шанує рідну домівку, шануватиме Доля.

Номер слайду 12

Вишитий рушник- стародавній оберіг дому, символ щасливої долі, злагоди і подружньої вірності, чистоти почуттів і найщиріших побажань. Рушник-це оберіг від злих сил і пам'ять про святе і незабутнє.

Номер слайду 13

Вишиванка- національна святиня, бо символізує собою і несе в собі духовне багатство, високу мудрість і традиційний зв'язок багатьох поколінь-зв'язок, що не переривається віками. Вишиванку передають з роду в рід, зберігають як безцінну реліквію.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Вінок — символ життя, долі, життєвої сили; символ дівоцтва. Вінок є також символом довершеності. Вінок є частиною українського національного костюма.

Номер слайду 16

Писанка- це символ Сонця; життя, його безсмертя; любові і краси; весняного відродження; добра, щастя, радості. Кожен орнаментальний мотив має певне значення.

Номер слайду 17

Рослини відіграють у житті людини велику роль. Рослини — це продукт харчування, це лікувальні засоби, корм для тварин, сировина для промисловості тощо. Рослини — «фабрики» кисню. Деякі рослини — особливо важливі, вони є символами країн, народів. Рослинні символи України

Номер слайду 18

Через віки пронесли українці любов до різних тварин, тому що вважали їх символами. До тварин-символів українського народу належать: лелека, ластівка, зозуля, соловейко, півень, бджола, їжак, корова, кінь, коза…Тваринні символи України

Номер слайду 19

Вікторина “Символіка України”https://www.youtube.com/watch?v=Yc. T5n. Hv. Iuvs

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Дякую за увагу!

pptx
Додано
26 січня
Переглядів
193
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку