ДИДАКТИЧНИЙ МАТЕРІАЛ ДЛЯ ВЧИТЕЛЯ. Батьківські онлайн збори. Тема «На карантині»

Про матеріал
Мета : дати поради батькам чим зайняти дітей, коли вони вдома самі як організувати дистанційне навчання під час карантину , захистити себе і свою сім’ю від нещасних випадків.
Перегляд файлу

                                           

                      ДИДАКТИЧНИЙ МАТЕРІАЛ ДЛЯ ВЧИТЕЛЯ

 

                                              Місце роботи :     

                                             Комунальний заклад

«МАРІУПОЛЬСЬКА ЗАГАЛЬНООСВІТНЯ   ШКОЛА I-III СТУПЕНІВ № 41

                         Маріупольської міської ради, Донецької області»

 

       Автор:      Хаджинова Олена Євгенівна

       Посада:     вчитель початкових класів

       Категорія:  спеціаліст вищої категорії        

       Стаж педагогічної діяльності: 35 років

 

Батьківські онлайн збори

Тема      «На карантині»

Мета :   дати поради батькам чим зайняти дітей, коли вони вдома самі як організувати дистанційне навчання під час карантину , захистити себе і свою сім’ю від нещасних випадків.

Форма проведення: онлайн-бесіда .

Час проведення: 6 хв.

Кількість учасників: до 30

                                          Хід  зборів

     Шановні батьки! У зв’язку з оголошенням у школах про введення карантину діти залишаються  вдома. Чим зайняти дітей, коли вони вдома самі як організувати дистанційне навчання під час карантину, захистити себе і свою сім’ю від нещасних випадків   про це  ми сьогодні і поговоримо.

    Карантин - це  велике випробування як для дорослих так і для дітей. Школярі цілодобово перебувають вдома, а завдання батьків створити всі комфортні та безпечні умови для дітей. У період вимушеного відпочинку від навчання, дорослим необхідно бути більш пильними та небайдужими до власних дітей.

          Через пандемію коронавірусу весь світ шукає альтернативні шляхи для економічного та соціального життя. І галузь освіти – не виняток, адже для нас важливо, щоб освітній процес тривав та був якісним і безпечним.    

               Наразі батьки розгублені: школи вимушені  перейти на дистанційне навчання під час карантину. Багато завдань з усіх предметів. Діти не хочуть робити завдання: деякі асоціюють карантин з канікулами, а деякі налякані ситуацією, що сталася.   Проблема в тому, що ми не привчили наших дітей до самостійного навчання. Ми всі виявилися не готові:   діти, які звикли до того, що до школи просто потрібно ходити;  батьки, перекладаючи всю відповідальність на школу;  вчителі опановують різні навчальні платформи для взаємодії з учнями.

     Шановні батьки.!Пам’ятайте! Тільки співпраця надасть нам успіх у вихованні і навчанні наших дітей.

     Батьки мають усвідомлювати, що саме від них залежить психічний стан дитини та організація навчання вдома. Такий процес є трьохстороннім: дитина-школа-батьки й складається з кількох етапів: планування, мотивація і моніторинг.

    Планування передбачає необхідність складання розкладу дня  прибрати зайві предмети й фактори   запланувати у розкладі достатній час на відпочинок   забезпечити якісний інтернет.

         Варто говорити з дитиною, пояснити ситуацію, що склалася, пообіцяти повну підтримку. Необхідно домовитися про те, що навчання в карантин це експеримент. Для всіх! А моніторинг має бути побудований на довірі і похвалі.

Потрібно власним прикладом демонструвати свідомий стиль життя. Якщо батьки спокійні, організовані, роблять все можливе для свого організму, своєї сім‘ї і громади все, що можуть, – в такій сім‘ї дитина ніколи не буде осторонь                                                                                                                      Шановні батьки!Пам’ятайте, що вчителі завжди готові поспілкуватися з вами та вашими дітьми в різний спосіб, надати консультацію чи практичну допомогу.

      Головне пам’ятати, що саме сім‘я закладає модель поведінки дитини на все життя. Вірус мине, карантин завершиться. Школу теж дитина колись закінчить. Але спогади, емоції і відчуття залишаться з нашими дітьми!