Дидактичний матеріал до уроку образотворчого мистецтва "Реалістичні ананаси"

Про матеріал
Учні за допомогою маркерів та акварелі створюють зображення реалістичного ананасу. Учні використовують вугільний олівець для додання тіні, завдяки чому плоский малюнок матиме форму. Рекомендовано для 3-5 класів.
Перегляд файлу

Реалістичні ананаси

Завдання: Учні за допомогою маркерів та акварелі створюють зображення реалістичного ананасу. Учні використовують вугільний олівець для додання тіні, завдяки чому плоский малюнок матиме форму.

Рекомендовано для 3-5 класів.

Матеріали:

Папір (для фону)

  • Папір акварельний (для ананасу)
  • Олівець
  • Водні маркери (або звичайні)
  • Акварель
  • Вугільний олівець (або олівець м’якої жорсткості)
  • Пензлики
  • Стакан для води
  • Ножиці
  • Клей

Вступна розмова:

У південних штатах США ананас - символ гостинності та доброзичливості. Коли ананаси вперше завезли до Америки, їх купували, щоб поділитися з друзями та родиною на спеціальних урочистих заходах. Пізніше ананас став гарним способом привітати гостей та відвідувачів.

На ананаси цікаво дивитися, тому що в них так багато кольорів і різних текстур. На цьому уроці ми дізнаємось, як створити складний зовнішній вигляд зовні, а також листя, що ростуть зверху. Ми будемо використовувати акварель та маркери, щоб створити цікаве поєднання кольорів. В кінці уроку ми спробуємо зробити ананас тривимірним за допомогою тіні. Художники називають це створенням форми.

Крок 1:

Створіть яскравий різнокольоровий фон за допомогою акварелі. Розділіть папір, згідно зображень наданих нижче, навпіл. Розфарбуйте верхню половину одним кольором, а нижню половину іншим. Фон виконуватиме роль поверхні на якій буде лежати ананас. Дайте паперу висохнути.

Крок 2:

Створіть зображення ананасу простим олівцем на папері для акварелі.

Крок 3:

Наведіть водними маркерами лінії малюнку ананасу.

Крок 4:

Вологим пензлем розмийте контури малюнку. Потім за допомогою акварелі створіть додаткові кольори ананасу. Дайте малюнку повністю висохнути.

Крок 5:

Використовуючи вугільний олівець, додайте тінь на шкірці ананасу, а також промалюйте тінь від ананасу.

Крок 6:

За допомогою ножиць виріжте ананас і наклейте його на фон.

 

docx
Додано
31 серпня 2019
Переглядів
720
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку