«ДИВО-ЗВІР – БІЛИЙ ВЕДМІДЬ» (до 27 лютого - Міжнародного дня полярного ведмедя)

Про матеріал

Розробка заняття еколого-природничого гуртка на тему «ДИВО-ЗВІР – БІЛИЙ ВЕДМІДЬ» (до 27 лютого - Міжнародного дня полярного ведмедя). Мета - поглибити знання про біолого-екологічні особливості білих ведмедів, з'ясувати основні причини зниження їхньої чисельності, привернути увагу суспільства до необхідності їх охорони, виховувати дбайливе ставлення до природи, свідомість та розуміння того, що природа чудова в усіх її проявах.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

ДИВО-ЗВІР – БІЛИЙ ВЕДМІДЬ(до 27 лютого - Міжнародного дня полярного ведмедя) Розробила: Кравченко Людмила Володимирівна керівник гуртка «Екологічна Варта» Гадяцької спеціалізованої школи № 3 Гадяцької міської держадміністрації Полтавської області2018

Номер слайду 2

МЕТА – - поглибити знання про біолого-екологічні особливості білих ведмедів, з’ясувати основні причини зниження їхньої чисельності, привернути увагу суспільства до необхідності їх охорони, виховувати дбайливе ставлення до природи, свідомість та розуміння того, що природа чудова в усіх її проявах.

Номер слайду 3

Білі ведмеді – це єдині на землі хижаки, які й досі живуть на своїй історичній території, в природніх умовах. Білі ведмеді

Номер слайду 4

Арктичні снігові пустелі – це справжній рай для білих ведмежат. CУВОРІ УМОВИ – РАЙ ДЛЯ ВЕДМЕЖАТЦі тварини мешкають на території Канади, Аляски, на узбережжі Північного Льодовитого океану, на півночі Норвегії, в Гренландії.

Номер слайду 5

КУМЕДНІ МЕШКАНЦІ ПОЛЯРНОГО КРАЮПолярний ведмідь населяє території настільки холодні та непридатні до життя місця, як арктичні снігові пустелі. Хуртовини, сніг, три місяці полярної ночі, шість місяців полярного для – сприятливі умови для життя полярного ведмедя.

Номер слайду 6

ОСЬ ТАКЕ ВОНО – ЩАСЛИВЕ ЖИТТЯ ПОЛЯРНОГО ВЕДМЕДЯ…На сьогодні у полярній області мешкає понад 20 000 білих ведмедів, справжніх господарів сніжних полів та льодів.

Номер слайду 7

У РІДНОМУ СЕРЕДОВИЩІ

Номер слайду 8

БІЛИЙ ВЕДМІДЬ Білий ведмідь – це найбільший земний хижак на планеті. Деякі представники даного виду досягають 3 метрів завдовжки, а вага їх – до однієї тонни. Незважаючи на такі значні розміри, полярні ведмеді спритні, швидкі, вміють добре плавати й бігати.

Номер слайду 9

Полярний ведмідь спритно пересувається найважчими кригами, долає по 30-40 км на добу. У ПОШУКАХ ЇЖІ

Номер слайду 10

БІЛИЙ ВЕДМІДЬ - МЕШКАНЕЦЬ АРКТИКИБілі ведмеді здатні пропливaти по 80 км у крижаній арктичній воді. Витримують температуру мінус 45 градусів і нижче. Здатні протриматися під водою до двох хвилин. Пірнають з відкритими очима й закритими ніздрями.

Номер слайду 11

Білі ведмеді - чудовi плавцi

Номер слайду 12

Білі ведмеді - чудовi плавцi. У воду вони стрибають головою вперед або сповзають задом. Плавають за допомогою передніх лап і можуть розвивати швидкість до 10 км на годину.

Номер слайду 13

ПОЛЯРНИЙ ВЕДМІДЬ(URSUS MARITIMUS)Білий ведмідь - найбільший наземний хижак у світі.

Номер слайду 14

Білі ведмеді - володарі крижаного царства. Білий ведмідь має споживати понад 12000 калорій за день. Харчуються переважно тюленями, а так само ловлять рибу або дрібних тварин. На березі полюють на дрібних гризунів, птахів та їх яйця, оленів або песців. Полюбляють ягоди і мох.

Номер слайду 15

ТЮЛЕНІ – ОСНОВНА ЇЖА БІЛИХ ВЕДМЕДІВУ білих ведмедів дуже чутливий нюх. Запах відчувають на відстані більше як 30 км. Вони здатні відчути запах тюленів, які лежать в сховищах під майже двометровим шаром снігу й льоду.

Номер слайду 16

 ПОЛЯРНИЙ ВЕДМІДЬ (URSUS MARITIMUS) Влітку їжа білих ведмедів стає більш різноманітною. Дрібні гризуни, полярні лисиці, дорослі качки та їхні яйця доповнюють меню цих ведмедів. 

Номер слайду 17

БІЛИЙ ВЕДМІДЬ Тривалість життя ведмедів 15-18 років. Колір хутра від сніжно-білого до жовтуватого, завдяки цьому ведмідь майже не помітний на снігу, а от шкіра у білого ведмедя чорна, але її не видно крізь густу шерсть, хіба що зовсім небагато — на носі. Білі ведмеді дуже витривалі і можуть долати швидким кроком великі відстані. Їх стопи покриті шерстю, що надає більшу стабільність при русі по льоду і снігу.

Номер слайду 18

Білий ведмідь Завдяки великим й міцним ногам тварини легко й швидко пересуваються величезними сніговими заметами. Білі ведмеді – стійкі до холоду. Їхнє густе довге хутро скається з порожнистих всередині волосків, які містять повітря. Додаткову теплоізоляцію забезпечує підшкірний шар жиру (із настанням зими він досягає 10 см завтовшки).

Номер слайду 19

ОСНОВНІ ПРИЧИНИ ЗНИЖЕННЯ ЧИСЕЛЬНОСТІ:танення полярних льодів;розробка нафтових родовищ із подальшим забрудненням навколишнього середовища.

Номер слайду 20

 ТАНЕННЯ ПОЛЯРНИХ ЛЬОДІВ – ОСНОВНА ЗАГРОЗА ЗНИКНЕННЯ ПОПУЛЯЦІЇ БІЛИХ ВЕДМЕДІВ

Номер слайду 21

ПОЛЯРНИЙ ВЕДМІДЬ - «ВРАЗЛИВИЙ ВИД»У результаті глобального потепління до 2050 року може зникнути дві третіх частини кількості білих ведмедів на планеті.

Номер слайду 22

Полярний ведмідь —хижий ссавець

Номер слайду 23

ПОЄДИНОК САМЦІВ БІЛИХ ВЕДМЕДІВ

Номер слайду 24

Білий ведмідь- найбільший з материкових хижаків. Незалежно від того, якою є температура зовні, у ведмежих барлогах вона завжди наближається до нульової.

Номер слайду 25

ПІД ЗАГРОЗОЮ ВИМИРАННЯ…

Номер слайду 26

ЗБЕРЕЖЕМО ПОПУЛЯЦІЮ БІЛОГО ВЕДМЕДЯ!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 6
Оцінки та відгуки
  1. Kozlovska Nata
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Чала Світлана Петрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Чала Світлана Петрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Чала Світлана Петрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  5. Бундюк Людмила Леонідівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  6. Краля Людмила Матвіївна
    Цікавий матеріал. Можна використати на уроках природознавства, біології, під час підготовки виховного заходу.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 3 відгука
pptx
Додано
25 лютого 2018
Переглядів
6384
Оцінка розробки
5.0 (6 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку