Додавання формул у текстовий документ

Про матеріал
Мета: Актуалізувати знання учнів про вставлення таблиць та зображень в текстовий документ та налаштування їх властивостей. Подати матеріал про роботу з редактором формул. Закріпити даний навчальний матеріал під час виконання практичної роботи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк

Номер слайду 2

Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк

Номер слайду 3

Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк. Які дії можна виконувати з фрагментами тексту. Як додати формули до текстового документа. Як застосувати форматування для оформлення документа

Номер слайду 4

Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк. Додавання формул у текстовий документ

Номер слайду 5

Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк. Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк. Опрацювання текстових даних. Текстовий процесор Вивчаємо. Формули в текстових документах. Текстові процесори містять вбудовані засоби для створення математичних, фізичних чи хімічних формул, які не можна ввести з клавіатури. Це спрощує процес створення навчальних і наукових документів, що містять формули. У MS Word для цього призначений інструмент Формула на вкладці Вставлення в групі Символи.

Номер слайду 6

Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк. Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк. Опрацювання текстових даних. Текстовий процесор У списку, що розкривається, наведені деякі вбудовані формули, а також доступна вказівка Вставити нову формулу, за допомогою якої можна створювати власні формули. Вивчаємо. Формули в текстових документах

Номер слайду 7

Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк. Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк. Опрацювання текстових даних. Текстовий процесор Вивчаємо. Формули в текстових документах. Після вибору цієї вказівки стають доступними інструменти Конструктора для роботи з формулами, за допомогою яких можна вставляти до поля формули спеціальні символи:

Номер слайду 8

Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк. Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк. Опрацювання текстових даних. Текстовий процесор Вивчаємо. Формули в текстових документах. Також до поля формули можна вставляти структури: дроби, індекси, корені, дужки тощо.

Номер слайду 9

Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк. Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк. Опрацювання текстових даних. Текстовий процесор Вивчаємо. Формули в текстових документах. Для конструювання формули слід обрати необхідні структури й у виділені поля ввести потрібні символи. Символи можна вводити з клавіатури або обирати серед символів на вкладці Конструктор. Для завершення створення формули слід клацнути лівою кнопкою миші за її межами — тобто завершити використання спеціального засобу.

Номер слайду 10

Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк. Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк. Опрацювання текстових даних. Текстовий процесор Вивчаємо. Формули в текстових документах. Щоб відредагувати створену формулу, необхідно двічі клацнути мишею в її межах, при цьому стануть доступними інструменти створення та редагування формули на вкладці Конструктор.

Номер слайду 11

Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк. Домашнє завдання. Вивчити §4 стор. 49-52 Опрацювати всі запитання і завдання з рубрик Заповнити словничок Формули

Номер слайду 12

Розгадайребус. Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк

Номер слайду 13

Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк. ФОРМУЛАРозгадай ребус

Номер слайду 14

У папці Прізвище Ім’я створи папку Практична робота 2 Під час виконання практичних завдань пам’ятай про правила безпеки життєдіяльності при роботі з комп’ютером!як створювати текстовий документ;як додавати до текстового документа різні об’єкти: символи, формули;як форматувати об’єкти текстового документа.

Номер слайду 15

Робота з комп'ютером. Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк. Вправа 4. Створення формули

Номер слайду 16

Робота з комп'ютером. Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк. Завдання 10. Створіть текстовий документ, що містить такі формули:

Номер слайду 17

Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк. Працюємо за комп’ютером

pptx
Додано
23 грудня 2022
Переглядів
1213
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку