Доколумбові цивілізації. Інки.

Про матеріал
презентація на тему ''Доколумбові цивілізації'', а саме цивілізація інків. Дякую за перегляд!
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Доколумбові цивілізаціїІНКИ

Номер слайду 2

Загальне: Створення імперії-1438 Зникнення імперії-1533 Ймовірний прапор. Столиця-Куско. Мови-офіційна кечуа, аймара, пукіна, мочіка та інші менші мови. Релігія-релігія інків. Форма правління-Абсолютна монархія, Імператорський культ

Номер слайду 3

ОЗНАЙОМЛЕННЯІ́нки — панівний рід народу кечуа («Сини Сонця»), що мешкав на території сучасного Перу та деяких інших країн і створив велику централізовану імперію зі столицею у місті Куско в Андах. Історично інками називали лише чоловічу частину роду правителів (жінок з роду називали пальями чи н'юстами, а палью-правительку — койя). Однак на сьогодні в побуті словом «інки» називають усіх підданих Синів Сонця. Імперія інків існувала досить короткий час — з 1438 до 1533 року. У 1533 році останнього правителя інків Атуальпу задушили іспанські загарбники.

Номер слайду 4

Інформація про цивілізацію:Імперія Інків була найбільшою за площею і чисельністю населення розвиненою державою в Південній Америці в XI-XVI століттях Інки були нащадками більш ранньої андської цивілізації Тіуанако з центром в однойменному місті. Її розквіт припав на 700-900 роки н. е. За легендами інків, саме з Тіуанако був родом Манко Капак. Імперія була розділена на 4 частини, кожна з яких складалася з провінцій. У кожній провінції була своя столиця з храмом Сонця. У столиці стікалися податі, а європейські хроністи відзначали, що весь облік вівся з небувалою точністю.

Номер слайду 5

Інформація про цивілізацію: Закони Інків дійшли до наших днів в уривках, але точно відомо, що серед численних чиновників було абсолютно відсутнє поняття корупції, а завдяки високій строгості їх законів в імперії практично повністю були відсутні злочини, пов’язані з вбивством і крадіжкою. Це неймовірно захоплювало приїжджих європейців. Хроністи відзначали, що правління у Інків було одним з кращих в світі. Правителі сильно дбали про збереження чистоти своєї крові. Так, Інка міг мати тільки одну дружину, яка була б йому рідною сестрою. Він міг мати дітей і від інших жінок з роду Інки, але вони не могли успадковувати престол. Після смерті правителя його тіло бальзамували і зберігали в особливих склепах в Куско. Своєї писемності не створили. Для передачі інформації використовували вузликове письмо – «купу». Але легенда свідчить, що у інків була писемність і книги. Та все було знищено Пачакуті(правителем). Збереглася тільки одна книга в святилищі імперії Коріканча. Коли іспанці його грабували, то знайшли холсти з незрозумілими знаками в золотих рамах.

Номер слайду 6

Повсякденне життя: Інки займалися поливним землеробством. Поля знаходилися на гірських схилах і для їх зрошення проривалися канали від гірських річок. Плем’я обробляло землю лопатами і мотиками з твердих порід дерева. Вони не мали тяглових тварин, тому поля оброблялися вручну. Інки вирощували близько 100 видів рослин, від гарбуза і бавовнику до банана і ананаса. У кожній місцевості переважно вирощувалася та рослина, яка давало найбільший врожай. Основні культури: кукурудза, картопля. Важливу роль серед культурних рослин грав наркотик кока, який входив в категорію розкоші. Його нюхали тільки вищі прошарки населення. Поля удобрювали послідом альпаки, лам, гуано і головами сардин.

Номер слайду 7

Повсякденне життя:Інки займалися розведенням альпаку і лам заради шкіри та вовни. Молоко тварин в їжу не вживалося, а м’ясо використовувалося тільки на свята. Вільних ремісників серед населення не було. Правляча верхівка працю ремісників привласнювала собі і не залишала надлишків для торгівлі. Внутрішнього ринку не було, розподілом всього керувала держава. Торгівля велася тільки з сусідніми племенами і народами. Були хорошими ткачами та будівельниками. Саме тому на тереторіях імперії Інків були майстерно вкладженні дороги та сувора й складна архітектура палаців.

Номер слайду 8

Зовнішній вигляд:Інки були невисокого зросту, 153-165 см, а жінки ще нижче: приблизно 150 см. Чоловіки кремезні, з великою головою. Інки мали довгі руки і широкі ступні, пропорційні до зросту. Відмітна ознака зовнішності племені – це чорні, мигдалеподібні очі і прикриті повіки з шкірною складкою. Волосся темного кольору, густе і жорстке. Чоловіки були відносно безбородими, рослинність на обличчі вважалася небажаною.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Чигілейчик Жанна Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
31 травня 2023
Переглядів
2175
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку