Друга річниця повномасштабного вторгнення рф

Про матеріал
2 роки ми протистоїмо повномасштабному вторгненню ворога. Загалом російсько-українська війна триває вже 10 років поспіль. Ми боремося за свою незалежність та національну ідентичність.
Перегляд файлу

Сценарій виховного заходу до річниці повномасштабного вторгнення 2024 року

«Коли болить душа за Україну» 

#вистояли – переможемо!

 

Трек №1. Фонова мелодія

Учениця 1:

Ти думав що я вмиюся слізьми?

Впаду перед тобою на коліна?

Нащадку сумнозвісної орди

Не по зубах тобі я – Україна!!!

Учениця 2:

Я – нація, я – сила, я – народ,

Я – світло, що ніколи не згасає,

Я – правда, без прогнилих нагород,

Я – істинна любов, що не вмирає!!!

Учениця 3:

Ти думав я струмочок без води?

А я ріка стрімка, глибоководна,

Я з кожним днем міцнішаю, а ти?

Все нижче й нижче падаєш, – в безодню…

Ведучий 1: Добрий день, шановні учні, вчителі, гості! Сьогодні ми зібралися тут, аби відзначити два роки від дня, який змінив наше життя, долю нашої країни, і кожного з нас.

Ведучий 2: Цей день увійшов в історію як символ незламності, мужності, і, безперечно, єдності нашого народу. Ми згадуємо кожного, хто віддав своє життя за мир та свободу нашої України.

Ведучий 1: Наша сьогоднішня зустріч - це не просто вшанування пам'яті, це - наша спільна історія, яка пишеться кожного дня. Історія мужності, відваги та незламності духу.

Ведучий 2: 24 лютого виповнюється 730 днів від початку злочинного повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну. Цей напад став кульмінацією загарбницької війни, яку Москва розпочала проти України 10 років тому з окупації Криму у 2014 році.

Ведучий 1: Своєю збройною агресією Росія розв’язала першу в XXI столітті континентальну війну в Європі. 

Ведучий 2: Сьогодні Україна та український народ переживає важкі часи. Щодня у складних бойових умовах, під кулями та ракетами системи «Град» російських терористів ціною свого життя прикордонники та ЗСУ перешкоджають штучному роз’єднанню країни, демонструючи кращі риси захисників Вітчизни, а саме незламність українського народу.

Ведучий 1: Сьогодні для багатьох українців питання свободи та волі, як ніколи є важливим. Ми всі впільно боремося за те, аби Український Гімн лунав на всій території України, у кожному куточку нашої незламної держави. Він закликає українців пам’ятати про минулу й сьогоденну славу Батьківщини, про високу жертовність її синів і дочок у боротьбі за волю й незалежність.

Трек №3. Гімн України

Ведучий 2:

Ніхто не забутий.

На полі ніхто не згорів:

Солдатські портрети

На вишитих крилах пливуть…

Ведучий 1:

І доки є пам’ять в людей,

І живуть матері,

До поки й сини, що спіткнулись об кулі,

Живі!

Ведучий 2: Вшануймо хвилиною мовчання всіх полеглих Героїв, які боролися і загинули за наше майбутнє, не винних дітей, мирних українців та всіх наших співвітчизників, серед яких випускники нашої школи –

                                          Трек №4. Хвилина мовчання

Відео №1.

"Прокидайся, почалась війна": 24 лютого - спогади про перший день повномасштабного вторгнення 

 

Ведучий 1: Повномасштабне вторгнення російських військ в Україну остаточно зірвало маску з ворога, що майже 10 років прикидався «миротворцем» та «третьою стороною» у війні на сході України.

Ведучий 2: За другий рік, що минув від повномасштабного вторгнення, український народ продемонстрував світові приклади мужності, стійкості, сміливості, кмітливості та єдності перед жорстоким ворогом, що чисельно переважає.

Ведучий 1: Метою російської агресії є не просто загарбання територій, а знищення нашої національної ідентичності, геноцид українського народу. 

Ведучий 2: Російська держава й ідеологія рашизму, офіційно заперечують існування українців як окремої нації, а ті, хто не погоджуються з цим, підлягають фізичному знищенню.

Ведучий 1: На тимчасово окупованих українських територіях росіяни повторюють найгірші практики нацизму – масові розстріли, депортації, знущання з цивільного населення, умисне плюндрування та розкрадання приватної власності та цінностей. Різанина в Бучі, Ірпені, Ізюмі, масове знищення людей у Маріуполі стали наочним проявом геноцидної політики москви.

Ведучий 2: Звірства, воєнні злочини, зґвалтування, вчинені російськими загарбниками в Україні, шокували світ.

Відео №2. Відео, яке Зеленський показав у Конгресі

Виходять 3 хлопці старшокласники у військовій формі

Учень 1:

Війна – пролита братська кров,

Розбиті серце й мрія.

Війна – це змучена любов,

А в глибині душі надія…

Надія бійця на майбутнє,

На те, що ще побачить гори,

Ниви й ліси незабутні

І величаві ті простори,

В них річку, що тече на схилах…

Невже цих спогадів замало?

Саду й будинку – рідних, милих

В душі бійцю не вистачало.

Він прагнув жити, щоб побачить

Батька чи неньку,

Брата чи сестрицю,

Чи, може, дружину молоденьку

І чорноброву й білолицю…

Чи, може, дітлахів, що змалку

Він їм колиски обвивав,

Ростив їх, пестив, та з підпалку,

Коли було за що, карав.

Учень 2:

В душі солдата смуток, біль

І серце б’ється без зупину,

Він пройде всі людські свавілля,

Не спинить крок ні на хвилину.

Він хоче жити, щоб побачить

Як процвіте його країна.

Він хоче жити, а це значить,

Що в нього є своя родина,

Свій сад, будинок, рідний край

І мати, що чекає сина,

І дітлахи, й зелений гай,

І чорноброва та дружина.

Він знає, що він може вмерти

І правди нікуди дівати,

Він знає, що цього не стерти

І він повинен воювати.

Він знає, що його недоля

Дасть поштовх іншим в майбуття,

І знову запанує воля,

І процвітатиме життя…

Він знає, Бог не вказує людині,

Люди самі обрали свої пути,

Стали на шлях війни і нині

Лишається йому покірним бути.

І грім кривавої війни

Не сполохнув його із поля бою.

Він там поліг, він за чужі гріхи

Поплатився своєю головою.

Ведучий 2: Сьогодні напевно кожен українець персонально знає хоча б одну людину, хто прямо зараз відстоює незалежність України на передовій. І навряд тільки одну. Це рідна людина, коханий, кохана, друг, товариш, батько, брат, шкільний вчитель, знайомий з двору, тощо…

Ведучий 1: Усі ці наші люди не обирали стати героями, але безперечно ними стали. Здається, сама українська земля думає про них кожен день і молиться, щоб вони вистояли, і щоб повернулись живими.

Ведучий 2: Не маючи спроможності перемогти на полі бою, російська держава-терорист вдається до варварських обстрілів українських міст та критичної інфраструктури. 

Ведучий 1: Більшість ракетних атак були націлені на цивільні об’єкти. Руйнуючи нашу енергетику, російські терористи прагнуть спричинити в Україні гуманітарну катастрофу та суспільний хаос, знищити економіку та позбавити міста життя.

Ведучий 2: Попри всі виклики, українці продовжують жити і боротися на всіх фронтах. Одним з таких є культурний фрон.

Ведучий 1: Не можемо залишити без уваги пісню «За териконами», автором якої є Михайло Стасута, позивний Міша Скорпіон. Він через рядки пісні говорить про відчуття, незрозумілі людям в тилу, розповідає про те, що відбувається там, за териконами. 

Ведучий 2: Текст пісні написав воїн ЗСУ в одному з окопів поблизу Мар'їнки. Вона пронизана хоробрістю та незламністю, водночас злістю та болем за полеглим побратимом Ростиславом Терлецьким, позивний Барон. З ним вони познайомилися познайомилися восени 2022 року, коли разом проходили бойові навчання. Вони одразу подружилися і знайшли спільну мову, і майже рік пліч-о-пліч боронили Україну. Непревеликий жаль, 17 листопада 2022 року Ростислав загинув.

Ведучий 1: Михайло згадує, як сидячи в підвалах Мар'їнки, вони бачили терикони, які зайняли ворожі війська. Саме звідти їх постійно накривали ворожі гради, так і з’явився перший куплет.

Ведучий 2: «Ці рядки – це найменше, що я можу зробити для людини, яка віддала життя за цілісність та волю нашої України. Ми всі впевнені, що Перемога не за горами, Перемога за териконами».

Ведучий 1: Нехай наші Герої повернуться додому живими, здоровими та неушкодженими, а війна відійде у забуття.

Відео №3. Поверніться живими Герої

Ведучий 2: Національна єдність стала основою успішного спротиву. Наступ військ рф вдалося призупинити завдяки спільним зусиллям українців, які стали на захист держави в лавах Збройних сил України, Національної гвардії України та масового волонтерського руху.

Ведучий 1: Перемога України – запорука світової стабільності. Героїчний опір українців – це не лише боротьба за фізичне виживання Українського народу та свободу країни. У цій війні Україна захищає свій європейський вибір, свої ідентичність і цінності як частину європейських. Українці проливають кров за вільну, демократичну Європу.

Ведучий 2: Українці вистояли й довели свою спроможність перемагати російську військову агресію. У лютому 2022 року чимало політиків на Заході були переконані, що ми не вистоїмо проти цієї навали. Але Збройні сили України захистили Київ, вигнали окупантів з півночі України, провели успішні Харківську та Херсонську наступальні операції.

Ведучий 1: Сьогодні Україна ефективно стримує російську збройну агресію завдяки зусиллям на військовому, дипломатичному, інформаційному фронтах, а також потужній міжнародній допомозі.

Ведучий 2: Ми боротимемося, доки не звільнимо від окупанта останній сантиметр української землі. Тож наше суспільство має й надалі залишатися консолідованим для перемоги над агресором і розбудови демократичної правової держави в сім’ї європейських народів.

Ведучий 1: Від 2014 року Україна бореться за суверенітет і соборність. Російський агресор тимчасово окупував окремі українські землі. Але всі вони обов’язково будуть звільнені. Україна переможе ворога й відновить територіальну цілісність.

Трек №11. Пісня «Я хочу жити без війни»

Ведучий 1: Україно, ми боремось за тебе і нізащо не зупинимося, адже ми на своїй землі, ми в себе вдома. Перемога за нами! Усе буле добре!                                       Слава Україні!...Слава нації!... Україна - …понад усе!


 

 

 

 

docx
Додано
25 лютого
Переглядів
1606
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку