"Екологічна політика в Україні"

Про матеріал
Дана презентація містить основні напрямки екологічної політики в Україні. Для перевірки знаннь використані творчі завдання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

11 клас

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

ІЄРАРХІЯЕКОПОЛІТИКИ

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Максимально можливе збереження природних екосистем. Охорона біорізноманіття. Зниження рівня антропогенного впливу на природу. Створення безвідходних виробництв. Вторинна переробка відходів. Раціональне природокористування. Використання альтернативних джерел енергії.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Значне антропогенне навантаження. Недостатня кількість і якість очисних споруд. Нераціональне природокористування в багатьох галузях господарства. Забруднення певними шкідливими речовинами (зона ЧАЕС – радіонуклідами, Дніпропетровська та Запорізька області – важкими металами). Надмірне вирубування гірських лісів, як наслідок – посилення ерозійних процесів та повеней. Проблема дефіциту водних ресурсів (для південних регіонів)

Номер слайду 16

Номер слайду 17

зниклі: види, про які після неодноразових пошуків, проведених у типових місцевостях або в інших відомих і можливих місцях поширення, немає будь-якої інформації про наявність їх у природі або в спеціально створених умовах (наприклад, тюлень-монах, довгокрил звичайний, кулан, сайгак, соболь, росомаха, стерв'ятник, степовий орел та ін.);зниклі в природі: види, які зникли в природі, але збереглися у створених умовах (зубр);зникаючі: види, які перебувають під загрозою зникнення у природних умовах і збереження яких є малоймовірним, якщо триватиме дія чинників, що негативно впливають на їхній стан (трюфель їстівний, їжак вухатий);вразливі: види, які у найближчому майбутньому буде віднесено до категорії зникаючих, якщо триватиме дія чинників, що негативно впливають на їхній стан (махаон, тис ягідний);рідкісні: види, популяції яких невеликі й на даний час не належать до категорії зникаючих або вразливих, хоча їм і загрожує небезпека (айстра альпійська, лелека чорний);неоцінені: види, про які відомо, що вони можуть належати до категорії зникаючих, вразливих або рідкісних, але їх ще не віднесено до неї (лілія лісова, видра річкова);недостатньо відомі: види, які не можна віднести до жодної із зазначених категорій через відсутність необхідної повної і достовірної інформації.

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Д.з § 41

pptx
Пов’язані теми
Біологія, 11 клас, Презентації
Додано
24 лютого
Переглядів
76
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку