ЕКОЛОГІЧНИХ АКТИВНОСТЕЙ “ЕКОЖИТТЯ — НАШЕ МАЙБУТТЯ”

Про матеріал
Вихованці гуртка " Стежина"долучилися до обласного марафону екологічних активностей "Екожиття - наше майбутнє" метою якого є формування екологічної культури особистості, набуття навичок і досвіду розв’язання екологічних проблем, залучення дітей та учнівської молоді до практичної природоохоронної роботи на засадах сталого розвитку, STEM-орієнтованої діяльності.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Фотогалерея від здобувачів освіти Вільненської філії Ямненського ЗЗСО імені І. О. Мусієнка Великописарівської селищної ради Сумської області Координатори проведення марафону: Мальцева Світлана Володимирівна ОБЛАСНИЙ МАРАФОН ЕКОЛОГІЧНИХ АКТИВНОСТЕЙ “ЕКОЖИТТЯ — НАШЕ МАЙБУТТЯ”

Номер слайду 2

1 квітня – Міжнародний день птахів. Фотогалерея «Весну на крилах птахи нам приносять»

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

4 квітня – Міжнародний День безпритульних тварин. Акція «Щасливі лапи"з Соловей Валерією ,Мальцевою Олександрою, Леоненко Дар’єю,Шаманковим Тимуром вихованцями гуртка "Стежина" Вільненської філії Ямненського ЗЗСО імені І. О. Мусієнка Великописарівської селищної ради Сумської областіОБЛАСНИЙ МАРАФОН ЕКОЛОГІЧНИХ АКТИВНОСТЕЙ “ЕКОЖИТТЯ — НАШЕ МАЙБУТТЯ”

Номер слайду 8

Мета — привернути увагу суспільства до проблеми безпритульних тварин, донести максимальній кількості людей інформацію про трагічну долю тварин, що опинились на вулиці.

Номер слайду 9

 Відзначається в більш ніж 150 країнах, на 6 континентах.

Номер слайду 10

Опинившись на вулиці й залишившись без піклування людини, вони приречені на голод і загибель

Номер слайду 11

4 квітня – Міжнародний день просвіти з питань мінної небезпеки. Акція «Обережно – міни!». У цей день нагадаємо школярам головні правила безпечної поведінки з мінами та нерозірваними боєприпасами. Україна увійшла до переліку країн, найбільш забруднених мінами, тому важливо, щоб діти розуміли рівень небезпеки, були обачними та знали чіткий алгоритм дій у разі небезпечної знахідки. ОБЛАСНИЙ МАРАФОН ЕКОЛОГІЧНИХ АКТИВНОСТЕЙ “ЕКОЖИТТЯ — НАШЕ МАЙБУТТЯ”

Номер слайду 12

Здобувачі освіти 5-9 класів Вільненської філії приєдналися до написання диктанту «Пес Патрон застерігає» , який організовано Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ), Міністерством освіти та науки (МОН), Державною службою України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) .

Номер слайду 13

Діти не тільки мали змогу перевірити свої знання з української мови ,а й отримали знання й навички з мінної безпеки .

Номер слайду 14

5 квітня –використапсайклінгуання День переробки і повторного відходів. Творча майстерня Еко торбинка від Сирої Діани та Кучкової Анастасії вихован гуртка "Стежина" Вільненської філії Ямненського ЗЗСО імені І. О. Мусієнка Великописарівської селищної ради Сумської областіОБЛАСНИЙ МАРАФОН ЕКОЛОГІЧНИХ АКТИВНОСТЕЙ “ЕКОЖИТТЯ — НАШЕ МАЙБУТТЯ”

Номер слайду 15

Сьогодні важливого значення набуває економія природних ресурсів, пошуки альтернативних ресурсів, вторинна переробка сировини.

Номер слайду 16

Існує багато способів, як можна використати ті чи інші відходи на благо нашого суспільства. Головне, це розуміння того, що такий вид використання відходів допоможе нам зробити життя краще та безпечніше.

Номер слайду 17

1-15 квітня – акція «Чиста планета» (благоустрій території громади, закладів освіти)ОБЛАСНИЙ МАРАФОН ЕКОЛОГІЧНИХ АКТИВНОСТЕЙ “ЕКОЖИТТЯ — НАШЕ МАЙБУТТЯ”

Номер слайду 18

Головна мета цієї дати – просування екологічних знань, інформування громадськості про стан справ в області екологічної безпеки та про стан навколишнього середовища.

Номер слайду 19

У сучасному світі значимість екологічної освіти в багатьох країнах стала пріоритетним напрямом навчання і виховання.

Номер слайду 20

Вихованці гуртка " Стежина" Вільненської філії

Номер слайду 21

15 квітня – Український день навколишнього середовища, День довкілля, День екологічних знань в Україні. «Екодія для ЕКОмайбуття» . Озеленення Вільненської філіїОБЛАСНИЙ МАРАФОН ЕКОЛОГІЧНИХ АКТИВНОСТЕЙ “ЕКОЖИТТЯ — НАШЕ МАЙБУТТЯ”

Номер слайду 22

Це свято нагадує людям про особисту відповідальність за збереження та відновлення навколишнього середовища, що страждає від результатів життєдіяльності людини.

Номер слайду 23

Здоров’я людини безпосередньо залежить від стану довкілля – чистоти повітря, ґрунту, води.

Номер слайду 24

15 квітня – Український день навколишнього середовища, День довкілля, День екологічних знань в Україні. «Екодія для ЕКОмайбуття»У результаті онлайн-зустрічі колективно склали тест для перевірки своєї обізнаності в екологічних та кліматичних змінах довкілля, відгадували цікаві ребуси, активно приймали участь у екологічній вікторині. У всіх нас є можливість використати час із користю та підвищити свій рівень екологічних знань, культури, свідомості та активної громадської позиції щодо важливості внеску кожної людини у справу захисту навколишнього природного середовища. Кожна людина має переглянути звички і втілити основні поради, як бути дружнім до довкілля. Адже стан природи навколо залежить від дій кожного з нас!ОБЛАСНИЙ МАРАФОН ЕКОЛОГІЧНИХ АКТИВНОСТЕЙ “ЕКОЖИТТЯ — НАШЕ МАЙБУТТЯ”

Номер слайду 25

Щоб долучитися до цього дня, вихованці гуртка " Стежина" Вільненської філії разом дистанційно провели виховний захід на тему: “Довкілля – відповідальність кожного”. Гуртківці обговорили, що кожен з нас може зробити для зменшення шкоди природі

Номер слайду 26

19 квітня – День проліска / День підсніжника. Акція «Збережемо первоцвіти»ОБЛАСНИЙ МАРАФОН ЕКОЛОГІЧНИХ АКТИВНОСТЕЙ “ЕКОЖИТТЯ — НАШЕ МАЙБУТТЯ”

Номер слайду 27

День проліска проводиться з метою розширити знання широкої аудиторії про раннє цвітіння та сформувати дбайливе ставлення до дикоростучих рослин, а також актуалізувати екологічні навички.

Номер слайду 28

З вини людей, які варварськи «збирають» проліски, їх на Землі з кожним роком стає все менше і менше.

Номер слайду 29

Екологи виступають за посилення заходів по відношенню до «збирачів» пролісків, закликають всіх ставитися до цих квітів обережно і дбайливо і навіть напередодні весняних свят не дарувати їх жінкам.

Номер слайду 30

Останніми роками кількість первоцвітів в Україні значно скоротилася.

Номер слайду 31

Рослини опиняються на межі зникнення.

Номер слайду 32

Обласний_марафон_ЕКОжиття_наше_МАЙБУТТЯ. 22 квітня – Міжнародний день Землі. Свято «Моя щаслива мирна планета»

Номер слайду 33

Номер слайду 34

Номер слайду 35

Дякуємо за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Екологія, Презентації
Додано
8 травня 2023
Переглядів
331
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку