Екологічний квест«Природа – наш дім. Збережемо його для себе»

Про матеріал

Захід до Дня цивільного захисту. Розроблено з метою поглиблювати і розширювати знання дітей про взаємозв'язок людини й природи, з'ясувати її значення для людини, учити усвідомлювати необхідність зберігати і примножувати природні багатства, раціонально їх використовувати, сформувати уявлення про охорону природи, про здоровий спосіб життя. Сприяти формуванню в дітей комплексу навиків і вмінь діяти індивідуально та колективно у будь-яких екстремальних ситуаціях. Розвивати вміння орієнтуватися в повсякденному житті, Перевірити якість засвоєння учнями знань, набутих умінь та навичок із цивільного захисту, екологічного виховання. Формувати вміння спостерігати, аналізувати, робити висновки.

Виховувати екологічну культуру учнів, чуйне ставлення до природи, працелюбність, чесність, дисциплінованість, увагу до ближнього, потребу жити в мирі та злагоді, займатися фізкультурою та спортом, загартуванням для зміцнення здоров`я; здатність приходити на допомогу людям; у разі потреби діяти обізнано, вивірено, спокійно, особисто й колективно. Викликати бажання зберігати природу, розуміти її красу.

Перегляд файлу

Сценарій до Дня цивільного захисту

Екологічний квест

«Природа – наш дім. Збережемо його для себе»

(Інтелектуальна розвага для учнів початкової школи)

Мета: поглиблювати і розширювати знання дітей про взаємозв’язок людини й природи, з’ясувати її значення для людини, учити усвідомлювати необхідність зберігати і примножувати природні багатства, раціонально їх використовувати, сформувати уявлення про охорону природи,  про здоровий спосіб життя. Сприяти формуванню в дітей комплексу навиків і вмінь діяти індивідуально та колективно у будь-яких екстремальних ситуаціях. Розвивати вміння орієнтуватися в повсякденному житті, Перевірити якість засвоєння учнями знань, набутих умінь та навичок із цивільного захисту, екологічного виховання. Формувати вміння спостерігати, аналізувати, робити висновки.

 Виховувати екологічну культуру учнів, чуйне ставлення до природи, працелюбність, чесність,  дисциплінованість, увагу до ближнього, потребу жити в мирі та злагоді, займатися фізкультурою та спортом, загартуванням для зміцнення здоров`я; здатність приходити на допомогу людям; у разі потреби діяти обізнано, вивірено, спокійно, особисто й колективно. Викликати бажання зберігати природу, розуміти її красу.

Форма проведення: квест
                                                    Хід квесту

І Етап орієнтації

– Добрий день, дорогі друзі! Сьогодні ми запросили вас взяти участь у екологічному квест «Природа – наш дім. Збережемо його для себе».

ІІ. Мотивація

  •                 Ми живемо на прекрасній планеті Земля. Це єдина планета, де є блакитні озера та річки, зелені ліси та гаї, різноманітні звірі й птахи, які роблять чудовою і цікавою кожну мить людського життя. Земля – це  природа – джерело краси, вона викликає в нас почуття радості, подиву. Було проведено одне цікаве спостереження: чим багатша, красивіша природа, тим добріші люди, які мешкають там. Природа – джерело пізнання, матеріал для господарської діяльності, зміцнення здоров’я. Природа – джерело доброти, піклування про неї, роблять людину добрішою. Будьте до неї, живої, уважнішими, вона вам обов’язково віддячить.  Щоб зберегти природу, потрібно її знати і любити.

ІІІ. Оголошення, представлення теми  та очікуваних результатів

  • А тепер ми з вами проведемо екологічний квест, щоб показати свої знання і вміння. Квест складається з 6 станцій, по яких ви  будете пересуватись.
  • Шановні учасники команд, кожен із вас повинен під час змагань дотримуватись правил із безпеки життєдіяльності: не штовхатись, бути толерантними зі своїми товаришами. Відповіді давати чітко, практичні завдання виконувати швидко, дотримуючись правил  роботи в групі.

ІV. Етап проектування

– А зараз послухайте про етапи змагань. Гра складається з  шести станцій:

І станція «Зелена аптека»

ІІ станція «Здорове харчування».

ІІІ станція «Загартування».

ІV станція «Кмітливі»

V станція «Екологічна вікторина»

VІ станція «Юні складальники»

  • На кожній станції є інструктор, який надаватиме вам завдання і оцінюватиме ваші відповіді. Кожна правильна відповідь – це 1 бал на рахунок команди. Виграє та команда, яка набере найбільшу кількість балів.

– Виберіть командира команди. Отримайте маршрутний лист. Розгляньте його.

V. Етап організації виконання плану діяльності

– Запускаємо наш квест. Нехай вас супроводжує успіх!

VІ. Підсумок

– Ось і завершилося змагання. І зараз на вас чекає хвилююча мить – нагородження. Кожен з вас приклав максимум зусиль для того, щоб заробити якомога більшу кількість балів для своєї команди і переконатися ще раз, що природа – наш дім і треба зберегти  його для себе.

VІ. Рефлексія

– Які ваші враження від змагань?

– Завдяки чому вдалося виконати всі завдання?

– Що, на вашу думку вдалося найкраще ? Чому?

– Що нового дізналися? Для чого нам потрібні ці знання?

Дякую всім за співпрацю. До нових зустрічей.

 

docx
Додано
29 липня 2018
Переглядів
1257
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку