Етикет електронного листування. Правила безпечного користування електронною скринькою. Основні ознаки спаму й фішингу.

Про матеріал
Презентація на тему:Етикет електронного листування. Правила безпечного користування електронною скринькою. Основні ознаки спаму й фішингу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Етикет електронного листування. Правила безпечного користування електронною скринькою. Основні ознаки спаму й фішингу.

Номер слайду 2

Сьогодні на уроці інформатики вас чекає цікава подорож у світ Інтернету. Будьте уважні та активні, адже ці знання знадобляться вам у майбутньому!

Номер слайду 3

Ви дізнаєтесь :

Номер слайду 4

Етикет електронного спілкування -  це неформальний кодекс поведінки, за яким регулюється спілкування між користувачами. Як ввічливий співрозмовник,та людина, яка не хоче ділитися своєю інформацією зі сторонніми людьми ви повинні дотримуватися певних правил.

Номер слайду 5

Правила електронного спілкування1. Уважно стежте за тим, що стоїть в полі «Кому», перш ніж відправити лист. (інформація яку ви вкладаєте в електронний лист, може потрапити не до того адресата)2. Тема – це декілька слів, що коротко повідомляють, про що лист. Тему листа видно до відкриття листа, поряд з датою і відправником.

Номер слайду 6

Яких правил слід дотримуватися для безпечного  електронного листування?

Номер слайду 7

3. Розбивайте текст на логічні абзаци. Ставте пропуски після розділових знаків. Перевіряйте помилки. Не забувайте про підпис.4. Не відкривай листи від незнайомців та стороннього змісту. Не відсилай свої дані, копії документів, номера телефону, відомості про родину та інше невідомим адресатам, та не переходь по незнайомих посиланнях5. Листи, що викликали підозру - видаляй до папки Спам. Важливу інформацію відправляй у архівах з паролем, який буде відомий лише відправнику та одержувачу.

Номер слайду 8

Як можна впорядковувати листи в електронній скриньці?Електронна скринька на будь-якому поштовому сервері містить на­бір стандартних папок, наприклад, Вхідні, Відправлені, Видалені та ін. Для ефективної роботи з листами можна створювати додаткові вкладені папки аналогічно до структури папок на дисках. Для внесення змін у структуру папок електронної скриньки слід обрати вказівку Керування папками. При цьому можна ство­рювати нові папки в папці Вхідні, перейменовувати раніше створені папки або видаляти їх за допомогою відповідних інструментів.

Номер слайду 9

Створення списку розсилки. У своїй основі список розсилки є текстовим файлом, у якому записи з даними одержувачів розділено на поля. Такі списки зазвичай мають вигляд аркушів або таблиць із одним записом у кожному рядку, розділених на стовпці, які містять окремі поля даних, як показано на рисунку.

Номер слайду 10

Створення списку розсилки1. Відкрийте публікацію.2. У меню Знаряддя виберіть пункт Поштові розсилки й каталоги, відтак виберіть пункт Створення списку адрес.3. Перед введенням інформації для списку можна настроїти поля за допомогою додавання, видалення, перейменування або змінення порядку полів, які відображаються в діалоговому вікні Новий список адрес.

Номер слайду 11

Домашнє завдання Опрацювати вивчений матеріал. Підготуватись до тестової перевірки знань. Складіть текст електронного повідомлення, яке може бути спамом. Надішліть його сусіду чи сусідці по парті та копію на навчальну скриньку. Дайте оцінку листу, який ви отримаєте, — чи розцінюєте це повідомлення як спам і чому саме. Опрацювати тему «Хочу отримати послугу» та виконати завдання, в робочому зошиті, даної теми.

Номер слайду 12

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Бондаренко Олеся Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
5 листопада 2020
Переглядів
5537
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку