Фернан Магелан (біографія)

Про матеріал
Дана презентація вміщує в собі основні дані про португальського мореплавця Фернана Магелана. Приємного перегляду!
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Фернан Магеллан

Номер слайду 2

Магеллан народився весною 1480 року в Португалії, в небагатій, але знатнїй сім'ї, служив пажем у свиті португальської королеви. Вивчав астрономію, навігацію, космографію. Брав участь у морських боях з арабами, індійцями, маврами, показав себе хоробрим воїном, за що отримав чин капітана морського.

Номер слайду 3

Шлях до «островів прянощів»Через інтриги при дворі королеви, Магеллан переїхав в Іспанію, де і запропонував королю Карлу Ι проект кругосвітнього плавання. Експедиція була зроблена з метою пошуку західного шляху до багатих «колоніальними товарами» Молуккських островів.

Номер слайду 4

20 вересня 1519 року 5 невеликих кораблів - «Тринідад», «Сан-Антоніо», «Сантьяго», «Консепсьон» і «Вікторія» з екіпажем у 265 осіб вийшли в море. Перетнули Атлантичний океан і 21 жовтня увійшли у вузький звивистий протоку, пізніше названий ім'ям Магеллана, і обігнувши Америку з півдня, опинилися в невідомому океані

Номер слайду 5

Експедиція в дорозіПогода, на щастя, залишалася гарною, і Магеллан назвав океан Тихим. Майже 4 місяці тривало дуже важке плавання, коли люди харчувалися сухарним пилом, змішаним з хробаками, пили гнилу воду, їли волові шкури, тирсу і корабельних щурів. Почався голод і цинга. Багато вмирали. Магеллан, хоч і був невисокого зросту, але відзначався великою фізичною силою і впевненістю в собі.

Номер слайду 6

Гибель Магеллана15 березня 1521 року експедиція підійшла до великого Філіппінського архіпелагу, де рішучий і відважний Магеллан, в ролі покровителя хрещених їм туземців, втрутився в міжусобну війну і був убитий у сутичці біля острова Мактан.

Номер слайду 7

Повернення корабля «Вікторія»6 вересня 1522 року 18 з 265-ти моряків-учасників першої в історії навколосвітньої експедиції великого португальського мореплавця Фернана Магеллана на каравелі «Вікторія» після 18-ти місяців плавання, повернулися в Іспанію. Магеллан довів наявність єдиного Світового океану і представив практичне свідоцтво кулястість Землі.

Номер слайду 8

КІНЕЦЬ

pptx
Пов’язані теми
Географія, Презентації
Додано
20 квітня 2023
Переглядів
1016
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку